imorgon blir en bättre dag


Skit-tisdag och jag fattar inte varför. Igår hade jag en supermåndag. Jag gick upp ganska tidigt, åkte till arbestförmedlingen (äntligen avklarat), var först hos Emma och sedan hos Cevin på tårtkalas, åkte hem till Victor, tittade på Idol OCH tittade på första avsnittet av Californication säsong två. Jag antar att det var det där med besöket hos arbetsförmedlingen som gjorde att dagen kändes så bra. Idag gick jag upp tidigt, tjurade, drack kaffe, tittade på CSI Miami, Gossip Girl och Prison Break, gick ut och gick "en rejäl runda" som pappa tyckte att jag skulle. Och nu sitter jag här. Igen. För evigt fastkedjad vid denna dator. Hoppas den kraschar sådär som Victors gjorde.. Då skulle jag också krascha. Men det kanske det skulle vara värt. En liten krasch för mej, men ett stort steg för både min psykiska och fysiska hälsa.

Jag inbillar mej att datorn är min räddning just nu. Vad skulle jag göra om jag inte kunde sitta här? Självklart hade jag varit tvungen att ta mej för något annat. Men jag har liksom på känn att det skulle bli en hel del TV-tittande. Det skulle vara ännu värre. Runt tolv-tiden skulle jag tvingas välja mellan pest eller kolera - Days of our lives eller Hem till gården. Days of our lives handlar verkligen om deras livs dagar. Varenda jävla dag i 1361 olika karaktärers liv under 23 jävla år har filmats och sedan visats på TV. Det är så man kan bli religiös. Om jag skulle sätta på det nu (tro det eller ej men det är faktiskt på TV just i denna stund) så skulle jag kunna hänga med i handlingen eftersom det inte har hänt någonting sedan jag råkade titta på det sist (för fem år sedan).

Septembers sista dag. Exakt en månad sedan jag sa Välkommen till Apoteket för sista gången. Och fortfarande inte en tillstymmelse till nytt jobb. Vad ska man göra? Har sökt ett jobb till idag, till ett företag som inte ens öppnat eller börjat söka folk. Ska man vara först så ska man. Äckel-fjäsk-personligt-brev skrev jag. Hoppas de gillar det. Jag ljög om allting. Förutom att jag har humor. För det sa Håkan på arbetsförmedlingen att jag har och han hade bara precis träffat mej. Det luktar skryyyt.

Imorgon är det oktober och då ska jag slå till med en Försvarets Hudsalva i rosa förpackning. Hoppas den finns i butik imorgon, annars kommer jag bli riktigt besviken. Nu blir det gyros.


Håkan Hellström - Gårdakvarnar och skit

waiting gives devil time

Jag har haft en riktig slapp-dag idag. Jag känner inga krav alls. Gick upp tidigt idag också och det är kanske därför jag känner mej lite bättre än jag gjort andra dagar när jag gått upp vid 12. Jag är inte nervös för någonting och det känns helt enkelt som en väldigt bra dag. Har kollat på Smallville hela morgonen, ätit äpplen från Kivik och letat kameror på Blocket. Jag vill köpa en digital systemkamera men jag är inte så tät så jag har råd att köpa en ny med försäkring. Jag skulle aldrig våga ha med den någonstans. Men det finns faktiskt en hel del spånhuvuden på Blocket som säljer sina knappt använda för litet pengar.

Jag har fått min lönespec idag också och det såg bättre ut än jag förväntat mej. Jag kan säga såhär till alla som vet att de ska sluta att inte ta ut alla sina semesterdagar för då får man alltså pengar på kontot istället. Det kan det vara värt.. Så jävla rolig semester var det inte, ca 21 av 28 dagar spenderade jag i Skönköping med familjen Sugar. Det säger väl allt.

En av Victors presenter var biljetter till Sophie Zelmani den 24/10 i Borås. Jag hade inte vågat hämta ut dem igår för jag tänkte att han kanske jobbade, men nu ska vi iaf dit och det ska bli superdupergött. Nu väntar jag bara på att det plötsligt ska hända. Alltså att jag skrapar fram tre klöver på Triss, så att jag kan ta med mej Victor på Europa-runt nästa år. Undrar när det händer? Det finns 15 högvinster per 2 000 000 dubbeltriss. Det känns fan förjävligt. Ska jag behöva skrapa 1 999 985 dubbel-lotter kanske innan jag stöter på en miljon eller två? Då skulle jag behöva slösa bort ca 100 miljoner kronor före jag vann tillbaka en enda av dem. Och dessutom ca 100 miljoner minuter av mitt värdefulla liv. Känns väl uppiggande!

Näe. Men jag vet vad som är uppiggande.. Melker ska laga båtmotorn och Tjorven säger: Du har inte den rätta knycken!
Melker: Jag kan knycka till dej om du inte går din väg.
Spoiler alert*

Idag vaknade jag tidigt, vid halv sju faktiskt. Så tidigt har jag inte behövt gå upp på flera veckor, så tidigt hade jag aldrig gått upp heller.. Men det är faktiskt Victors födelsedag och då måste man. När hans föräldrar knackade på så försökte jag sjunga med men jag fick helt enkelt inte fram några ord. Det var nog lika bra det, hade jag sjungit så hade Victors födelsedag blivit förstörd. Jag tänkte att jag skulle sjunga ikväll istället, om det givs tillfälle.

Hittills har det varit en bra, givande dag. Har avklarat två jobbiga telefonsamtal. Jag har fått ge Victor hans present. Jag har tittat på CSI Miami (*Horatio is ALIVE), Prison Break och Gossip Girl. Jag ska nu baka tårta till Victor och det ska bli redigt kul. Jag ska träna en stund också och gå en promenad. Egentligen skulle jag gå till arbetsförmedlingen, men jag tror inte att jag hinner det. Det finns fortfarande inga jobb att söka, det är visst bara rektorer, laboratorieassistenter och sjuksköterskor som får jobb i Kalmar i september. Men än så länge så lever jag och andas och jag klarar mej ett tag till.. Det är bara det att det inte är särskilt kul att vara ensam. Det var bättre förr när jag passade Siv ibland. Men på torsdag ska jag vara barnvakt och hämta Kajsamaja på dagis. Undrar hur det kommer gå. Hon kanske tror att jag är en främling. Fast hon kan i alla fall mitt namn - Äschte.

Nu ska jag få något gjort.

Counting Crows - Hanging Tree


http://www.uppdragbarn.sewild strawberry violet leaves and ruby red grapefruit violet jasmine and gardenia vanilla infusion musks and white woodsNu har de äntligen kommit hem från Greklandet. Solbrända, semesterlyckliga och jävliga. 300 liter sprit står nu på köksbordet. Ser underbart ut. They also brought gifts. Lite crap, Odysseus öga, solisar och parfym. Ikväll blir det grekisk afton med moussaka, tzatziki och ouzo. Ska bli götttt. Egentligen var det meningen att vi skulle haft tema-kväll i onsdags, fast mexikansk afton, men den blev aldrig av.. Lite trist, för det såg jag fram emot väldigt mycket. Jaja, idag är det i alla fall äntligen fredag och klockan sju är hela familjen samlad.

Jag har pedant-städat hela huset, utom i mitt eget rum, men på andra ställen som Gud glömt. Tog till och med en titt i kylskåpet. Det har luktat mystiskt där hela veckan. Victor trodde att det var vitkålshuvudet, så jag slängde det. Men det luktade fortfarande skumt idag.. Då sa Nils att det kanske var strömmingen. Vilken strömming? Den som jag och pappa köpte för typ tre veckor sen. Det KANSKE är den? Idiot. Jag tvingade honom att slänga den direkt.

Igår när Victor somnat så tittade jag på Bones, Smallville och Top Model. Det är inte bullshit, jag har följt det slaviskt från säsong 1 till pågående 11. Photo-shoots, drags och Tyra Banks är helt enkelt det roligaste som finns att se på TV. Och bara för det så har jag inte som högsta önskan att få vara med i programmet själv. Jag skulle vara en av de där tjejerna som blev missförstådda och få åka hem redan i första elimineringen.

Jag är dödstrött idag så jag orkar inte skriva mer.


Richard Ashcroft - Break the Night With Colour

....

Idag hittills - två koppar kaffe och tre snus. Jag vill faktiskt sluta snusa men jag tror jag kommer bli superolycklig. Jag är redan lite torr i kanterna... Mina föräldrar försökte sluta snusa en gång. De tyckte ingenting var roligt längre. Det var ingen idé att laga god mat eller dricka vin på fredagar för så länge man inte fick någon efterrätt så var det förgäves. De blev apatiska. En fredagkväll när de precis ätit middag så sa mamma "jag går och köper snus nu" och pappa svarade bara "okej". Inga protester. Sen blev livet bra igen.

Jag önskar verkligen att jag aldrig hade börjat snusa. Jag gjorde det bara på fest i början för jag tyckte det var så äckligt att lukta kiss-rök i munnen och att dagen efter behöva tvätta håret direkt för att kunna härda ut bakfyllan utan att kräkas. Och jag snusar hellre än röker. Men att låta bli att röka var aldrig svårt. Det var bara att säga nej och så var det bra med det. Jag hade inte behövt ersätta det med snus. Vilket misstag. Och vad mycket pengar jag hade kunnat lägga på annat skräp istället. Men faktum är att när livet känns som mest skit så känns det bra att veta att man har en vän som heter göteborgs rapé som aldrig sviker en så länge man får tag i 40 spänn. Jag menar inte att jag aldrig kommer försöka sluta snusa, jag måste prova någon gång bara för att se om det funkar. Jag får skaffa en ny vän som heter Zonnic munspray. Endast 259 kronor för 200 sprayningar. Det är bara det att jag aldrig är särskilt motiverad till nånting. Jag går in halvhjärtad i det mesta eller så struntar jag bara i det. Det här med att orka göra saker borde jag verkligen jobba på. Hur ska jag orka leva resten av mitt liv om jag inte ens orkar gå till arbetsförmedligen? Nu har jag inte ens ett bra skäl till att inte göra det längre. Till och med igår kunde jag säga att jag inte fått ihop alla mina arbetsintyg. Men nu har jag det. Så nu har jag inga ursäkter längre. Imorgon händer det. Men det tar verkligen emot.

Har sjuk träningsvärk i midjan. Hade ju tänkt träna idag också, får se hur det blir med det. Annars ska jag ta en promenad nu. Men först, vattna blommor.

Jeff Buckley - Lover you should've come over

dolt nummer

jag måste bara säga att de som ringer med dolt nummer, inte orkar vänta tills någon svarar, inte orkar ringa igen, inte orkar lämna ett meddelande på mobilsvaret.. varför? man kan inte bara lämna ett meddelande som säger "ett missat samtal från dolt nummer". Jag har stor fantasi och det är inte alls bra för mina nerver. Först höll jag hårt i mobilen för jag tänkte att det skulle ringa igen - det var ju någon som skulle bjuda in mej på anställningsintervju. Sedan tänkte jag att det var det väldigt hemliga Apoteket som undrade varför jag knappt inte tog några samtal min sista dag på jobbet. Sedan trodde jag att det var någon från akuten som ringde och sa att Nils hade varit med i en olycka. Sedan tänkte jag att det var Victor som varit med i en olycka... Det är antagligen inget av alternativen, men det här kommer gnaga mej tills jag får svar.

Hemska hemska människor.

30 grader och inte ett moln


Jag skulle faktiskt gå upp tidigt idag. Och börja träna. Det är visserligen inte försent för att börja träna, men jag har fastnat bland alla resor som finns att välja bland. Hoppas Victor gillar de jag valt ut.. Jag orkar inte mer efter detta. Sedan ska jag ut och andas höstluft. Alla har ju inte tillgång till 30 grader och sol. Mamma ringde precis och berättade hur underbart de har det och vågorna hördes i bakgrunden. Kräkigt som fan. Onsdag är sista föräldrafria kvällen innan de kommer hem bruna som svin. Då blir det mexikansk afton med tacos och tequila.

Har faktiskt inte så mycket att säga idag. Jag tänker inte berätta hur trist jag har det för det vet alla redan om. Lite senare i eftermiddag kommer vi att ha bokat en resa och då lägger jag upp kräk-bilder här på hotellet bara för att jävlas.

Nu ska jag gå raka vägen till Berga. Köpa middag, snax, snus och nagellacks-remover. Mina naglar har sett ut som skit senaste veckorna och min remover är slut. Vad ska man göra då när man aldrig kommer ihåg vad det var man skulle köpa nu igen.. Måla på ett lager till och sen ser det ut som ännu mera skit när det skavts av. Jag hörde iofs att avskavt nagellack var den nya nagel-trenden. Kanske det, om man heter Mary-Kate och matchar det ihop med skor för 50000. Jag accepterar inte det här längre. I won't go down with this ship. Nu går jag.


Counting Crows - Good night Elizabeth

Welcome to the first day of the rest of my life

Idag... vaknade jag klockan 7. Mediterade en kvart innan jag mixade ihop lite olika frukter, bär och yoghurt till frukost. Sedan  tog jag min vanliga jogging-runda till gymmet, där jag tränade som ett as tills mina muskler glödde, sen sprang jag hem igen. På vägen sprang jag förbi ICA och köpte sallad och lite annat nyttigt som jag snodde ihop till en liten lunch när jag kom hem. Drack självklart vatten till. Och stretchade ordentligt efteråt. Efter det skrev jag ut 20 kopior av mitt CV och hoppade upp på min nya fina racer-cykel. Jag tog en cykelrunda förbi Giraffen och sedan till stan. Lämnade ut mina 20 kopior till olika butiker och hälsade trevligt på föreståndarna. Sedan gick jag en runda på stan och köpte lite olika badsalter och oljor på svindyrt.com. Sedan handlade jag mat. Bara nyttig mat såklart, tittade inte ens åt McDonald's eller godisdelen på Konsum. Jag är aldrig sugen på sådant skräp ändå. Cyklade hem på min nya fina racer-cykel. Att cykla är ju både roligt och bra motion! Jag kom hem och 18 av de 20 jag lämnat CV till hade redan ringt och lämnat meddelanden på telefonsvararen, de sa att jag fått jobben och fick välja hur mycket jag ville ha i lön. Jag är inte riktigt säker på vilket jag ska välja. Så för att fördriva lite tid medan jag tänkte så bokade jag en resa för två till Maldiverna. Jag och Victor älskar ju att flyga, så vi tänkte att ju längre man får flyga, desto bättre. Har hört att man landar på en klippa också, och det är ju vårat favoritsätt att landa på, så därför valde jag den resan. Att den var till fyndpris gjorde ju inte saken sämre, 70000 bara. Som rea liksom. Nu tar jag en välförtjänt paus i sängen en stund innan jag ska laga ihop en riktig kalasmiddag till mej och Nils. Det blir jättenyttigt och gott. Självklart dricker vi vatten till.

Mmm. Inte riktigt så har min dag sett ut. Jag kan säga såhär.. Jag vaknade vid halv tolv. Gick upp och tittade på mina svarta ringar under ögonen och mitt fettiga hår. Suckade. Väckte Nils som egentligen började vid tio. Hans klocka hade inte ringt. Sedan satte jag igång diskmaskinen, gjorde rent spishällen (som jag lovat mamma). Släppte in och ut herr Jansson. Gjorde toast med massor av ost. Drack kaffe till. Kedjesnusade framför Oprah och började jaga resor till solen. Har inte hittat en enda som känns riktigt rätt. Just nu har jag en tom påse sourcream chips och en snusdosa med 30 använda snusar i locket bredvid mej. Victor var precis här och dumpade av ett kilo banankolor till mej. Det var min ljuspunkt på hela dan, alltså att jag fick träffa Victor. Pratade med mamma. Hon och pappa satt på balkongen på deras lyxhotell och drack vin och åt ostbågar från Kalmar. De hade legat vid poolen hela dan. De skulle snart ut och äta. Vet inte vad vi ska äta ikväll, det är ju fredag så det får väl bli köttbullar till makaronerna idag antar jag. Och ketchup. Och så vin till det. Jag har inte sökt ett enda jobb. Jag har inte hittat min cykel på Blocket. Jag har inte duschat än. Jag har inte varit utanför dörren. Jag har inte slutat snusa. Förlåt mej för att jag slösar bort mitt liv, nu ska jag ta tag i mej.

Cat Stevens - Oh very young

Here comes the sun again

Vilken härlig dag. Jag är inte borta. Inte död. Inte insugen i något svart hål. Eller vad som nu skulle hända med oss om jorden gick under. Känns skönt.

Jag tog sovmorgon idag. Hade en helkväll på kött-huset igår med Emma. Lammfilé - en liten bit av himlen, ett stort glas vin - en klunk av lycka höjd över alla tvivel. Sen tog vi bussen hem, en ny biogas-buss. Dom är fina tycker jag. Luktar gott.

Idag, förutom att jag är väldigt tacksam för att jag lever, är egentligen en skit-dag. Jag har precis insett hur tråkigt det är att inte ha någonstans där jag behöver vara. Inte för att det är särskilt roligt att säga "Välkommen till Apoteket, Kerstin Strömberg" 200 gånger om dagen. Men om Stefan,Tore eller Ros-Mari skulle ringa nu och säga att du får tillbaka jobbet, vi gjorde ett stort misstag som lät dej gå, då skulle jag inte tacka nej. Det känns sjukt mycket bättre att känna att någon förväntar sej något av en än att bara sitta här och skriva i en blogg som ingen läser, förutom kanske Victor som är den enda som vet att den finns. Den enda som förväntar sej något av mej just nu är Siv. Vi gick nog en halvmil idag, men hon var fortfarande inte nöjd. Krävande hundjävel. För det andra så äter hon ingenting. Hon smakade en smula av min macka i morse, men efter det ingenting.. Hon kanske förväntar sej att jag ska laga en festmåltid åt henne. Synd att hon inte kan prata, allt skulle vara så mycket lättare då. Hon kan säga mamma faktiskt, så häftig är Siv.

Five For Fighting - Easy tonight


en dag vaknar man, och upptäcker att man är död

Jag tänkte att nu när jag ändå bara är arbetslös och meningslös så kan jag lika gärna börja skriva lite.
Såhär har min dag sett ut hittills:
9.00 - alarmet ringde, men jag drömde något underbart så jag ville somna om. Siv låg vid mina fötter så jag hade lite dåligt samvete. Hon behövde ju gå ut. Men hon anpassar sej efter mej. Hon är en bra hund.
10.15 - Jag gick upp och drack superstarkt kaffe. Tog sedan en lång promenad med Siv. Hon ser liten och oskyldig ut, men när man möter en Rottweiller i skogen då förvandlas hon till en liten djävul. Man skulle aldrig kunna tro att sådana hemska ljud kan komma ur en sådan liten gullhund. Hundägarnas ögon lyser av skräck och de drar hårt i kopplet på sina hundar för att komma därifrån helskinnade.
11-16 - Växlat mellan att kolla på Djurpolisen på Animal Planet, gömma Frolic i trädgården som Siv hittar och gräver ned under körsbärsträdet, städat köket, kollat resor, pratat med mamma, pratat med Victor och kollat platsbanken. Online telefonpassning söker en kundkommunikatör, men med vissa krav - Ej har eller haft nack eller ryggproblem, ej nedsatt hörsel, god hälsa och fysik med regelbunden träning, psykisk stabilitet, drogfrihet, ostraffad, ordnad privatekonomi, ärlig, praktiskt lagd, hög arbetsnärvaro... You lost me at regelbunden träning.

Hej! Mitt namn är Kerstin och jag har ofta ont i rygg och nacke. Hyfsad hörsel, men har dock återkommande problem med vaxproppar. Jag tränar aldrig. Jag har en orolig personlighet, är sämst på att tänka positivt och jag antar att ni inte ens kommer höra av er och tacka för min ansökan. Jag jobbar bra under stress och om det inte är tillräckligt stressigt så framkallar jag stresskänslan på något annat sätt. Jag knarkar inte, men jag snusar okristligt mycket. Jag är ostraffad, men en sommar snodde jag och Emma cirka 20 cyklar (som hade stått olåsta på offentliga platser väldigt länge, they had it coming). Jag har också klottrat "back and forth forever" ())<>(() över hela väggarna på KM:s stora toalett ihop med Emelie. Det kanske är straffbart? Jag har ingen inkomst, har inte orkat ta mej till arbetsförmedlingen så jag kan få någon form av kassa. Jag är också sämst i världen på att spara pengar. Jag ljuger ibland för att slippa göra saker jag inte orkar. Alla mina kläder ligger på golvet samt sängen och jag dammsuger uppskattningsvis en gång om året. Jag tycker det är skönt att vara ledig och brukar därför sjukanmäla mej från jobb/skola lite då och då. Som jag känner, ibland har jag dåliga dagar, ibland bra, sånt är livet. Jag kommer antagligen därför att bidra till problem med ströfrånvaro bland personalen på er arbetsplats.

Detta var bara ett utdrag ur mitt personliga brev. Vill ni veta mer så kontakta mej via mail. Jag gillar inte att prata i telefon.

Ingen skulle anställa en om man var helt ärlig. Hur kan de då ha som KRAV att man ska vara ärlig? Ingen vill ha en ärlig människa på sin arbetsplats.

Förresten, min cykel har blivit snodd. Förstår inte det.. Jag är rätt sur för det var en gåva från min granne, men det jag är mest förundrad över är varför NÅGON skulle vilja ta den? Om någon skulle se en rostig, gnisslande, blå, gammal springare med avsågat slanglås av märket Monark från 60-talet någonstans så vet ni ju var jag finns. Här. Precis här. Vaktande Blocket och Barrans cykelannonser på nätet.

Klart slut varulvstjut!

Förresten, imorgon är vi alla döda, kanske. Passar ju bra nu när jag ändå inte har något annat att göra. Tänkte passa på att säga tack för den här tiden, det har varit ett okej liv.

http://www.expressen.se/Nyheter/1.1293738/forskare-i-morgon-gar-jorden-under


Såhär mysigt har Siv det i min säng en helt vanlig tisdag, dagen innan jorden går under.RSS 2.0