Stå kvar precis där bara några sekunder till..


alla dessa kläderLindex Shop Online


Åh jag har surfat runt halva morgonen på olika webshopar och drömt mej bort bland randiga tröjor, fransiga väskor och jeansiga klänningar.

Men när jag får pengar på onsdag så ska de inte gå till dessa tygbitar. Nej, de ska gå till hyra, godel, bbb, adlibris, frisktandvården och alla andra skulder jag dragit på mej. KUL!


Vi gå över daggstänkta berg falleraaa


Idag väcktes jag litet trevligt av en känsla av utsövdhet. Hela kroppen kändes återställd och huvudet klart. Gick upp och gjorde kaffe, satte på Malou och tittade mej i spegeln. Mina ögon ser inte särskilt utsövda ut.. De är mer åt det motsatta hållet, härligt rödsprängda och svullna. Men jag litar ändå på min pigga knopp, är den utvilad så ÄR jag utvilad.

De pratar om Män som hatar kvinnor hos Malou. Den verkar jättebra och jag har bokat biljetter till söndagens föreställning. Har inte läst någon av böckerna men det ska jag göra efter jag sett filmen. I sommar nån gång.. när jag har tid. Har sjukt mycket böcker jag måste läsa i den här kursen, om gamlingar och tonårsidentitet och kolikbarn. Tycker nog att tonårsperioden är mest spännande. Vad fan var det som hände med en liksom? Man sminkade sej som Marilyn Manson och skulle göra revolution mot allt och alla strax innan man tog sitt liv för att ingen jävel förstod. Hårt liv. Nu när jag tänker på det i efterhand så känns hela den perioden som en enda röra. Tacka vet jag 20-årsåldern med all ångest som kommer med den. Det är som baksmällan efter tonåren. Nä nu ljög jag, jag skulle snarare vilja kalla det semestern efter tonåren.

Apropå sommaren så har jag fått ett mail från min gamla chef idag:
"Nu har jag äntligen fått besked vad gäller sommaren. Jag är glad att kunna säga: JAAAAAAAAAAAAAA.........DU BEHÖVS!!!!!!!!!!!!!!!! När/hur kan/vill du jobba?"
De verkar desperata på något sätt.. Det är ett shitty jobb, men ganska bra betalt så det här är mitt svar:
"Jag kan/vill börja den tionde juni och jobba hela sommaren dygnet runt om det behövs."


ÅH NEJsäg inte att jag måste åka på semester och ligga på en strand i den här bikinin med en piña colada i handen? och säg definitivt inte att jag måste bo på ett all inclusive-hotell och sitta i en sån här när jag dricker mitt morgonkaffe? säg inte att det inte kostade mej någonting?


Carl Jans gourmet-middag
thats what friends are forSitter i soffan hemma hos mamma och hatten. Äter ostbågar och dricker rödvin, tittar på Let's dance. Har fått god middag med chilifläskfilé och hemmastekt rösti. Hemmagjort är det finaste ordet jag vet. Nu är det Alvedon-reklam. Jag älskar den stora snutte-hunden för den offrar sej för den lilla tönt-hunden. Gulle gulle den. Tittade på Bolt häromdan. Vad är det med Disney och att göra filmer om djur som är så sjukt sjukt gulliga så att man, när filmen är slut, är redo att offra allt för att hjälpa hund-jäveln? Jag älskar Bolt för han gos-gnäller och är sådär lycklig när hans öron fladdrar i vinden.. Som Pepsi brukade göra. Om jag fick välja så skulle jag vilja bo i ett vitt litet hus med min händige karl, tre ung-jävlar och MASSOR av hundar som skrattade och fladdrade med öronen hela tiden. Om Victor bara kunde sluta vara allergisk. Fast om jag fick ett vitt litet hus, så kunde min händige karl kanske bygga ett till litet hus som hundarna kunde bo i?

"De har en helt annan estetik som jag föredrar" säger Carl Jan om Japan. Synd att han inte flyttat dit. Jag vill inte se honom mer. Vilka är ni som röstar egentligen? Han fick fyra treor ikväll och det ska han fira med champagne ikväll?! Carl Jan ska bort. Morgan 4 life!

Idag har jag haft en välförtjänt slapp-dag med TV4, scones, ingefärs-te, snus, godis, The Mentalist och soffan såklart. Har inte gjort mycket.. Fixat en film som heter Ungdomens råhet. Vi ska nämligen ha tonårs-seminarie om ett par veckor och titta på denna film, sedan diskutera den utifrån ett antal frågor. Jag ska vara mer förberedd än någon annan och ha sett filmen före alla andra. Smart drag, Kerstin. Jag har inte skaffat några böcker till den här kursen än, så jag tänkte liksom ta igen det genom att ha sjukt mycket att säga om film-jäveln.

Författaren Ingrid Carlberg har skrivit Pillret som jag snackat om innan.. Jag var bara tvungen att maila henne idag för att på något sätt kunna uttrycka min beundran, tyckte att hon frickin deserved it. Jag minns knappt vad jag skrev, det var liksom mest i stundens hetta, men ord som imponerad, mållös, inspiration och idol är ett litet utdrag. Hon har i alla fall mailat tillbaka.. det hade jag inte riktigt väntat mej, anyhow, det här skrev hon:

"Hej Kerstin! Tack för ditt mail! Jag blev alldeles överväldigad av dina fina ord. Lycka till med ditt skrivande och dina studier. Pillret var resultatet av tre års slit och jag var mer än en gång nära att kasta allt i sjön. Pillret är det svåraste och mest utmanande jag någonsin gett mig in på. Samt, så här i efterhand, det roligaste."

Känns kul att ha gjort en dagens goda gärning. Min kusin Erik brukade ha en sån grej för sej en sommar för några år sedan. Det kunde vara grejer som att tända en cigg åt en främmande människa som inte såg ut att hitta sin egen tändare.. Jag brukar fundera en del på sånt där ibland. Varför vissa människor tycks ha så jävla svårt fört att säga snälla saker till någon som förtjänar att höra dem? Jag tycker att komplimanger är något av det bästa och mest givande vi har att erbjuda/ge andra. Herregud människa, om du tycker att Anders har snygga skor, varför säger du inte det till honom? Vad är det värsta som kan hända? Att du har gjort honom glad? Att du erkänt att du faktiskt tycker han har något snyggt som inte du har? Snåljåp.

Hej då!

fredagen den trettondeVarför är jag vaken när jag kan sova? Detta är min första helt lediga dag på nästan två veckor och jag borde ta tillfället i akt och sova ut. Jag låg vaken ganska sent inatt och var efterklok. Det är lätt att bli när huvudet är fullt av Freud och sånt. Svårt att koppla ur den gubben när jag spenderat en vecka med att pränta in honom i huvudet. Jag hade muntlig tenta igår, och jag klarade det antar jag, för läraren skulle maila om man inte gjort det. Jag har inte fått något mail. Så ikväll ska jag ta i ordentligt med giftiga färgglada drinkar! Ska på Palace och kolla in Moas projektarbete - modevisning. Nils ska stå på scenen i bakgrunden och vara svart så det känns extra spännande. När jag kommer inramlande inatt så kommer jag att ha fått ett mail där det står "Alla i din grupp klarade tentan, utom du". Vilken baksmälla.


surfing till varje prisVänta litet.. Tittar på nyheterna som just nu handlar om bränderna i Australien. Där sitter en långhårig surferdude och berättar om hur han gått omkring bland brinnande hus för att kolla så att ingen var kvar i dem. "När jag insett att jag förlorat alla materiella saker så tänkte jag 'Varför inte hjälpa till?'". Det viktigaste först: Mina surfbrädor. Det mindre viktigare sedan: Mina grannar.

Skämt åsido. Det jag reagerar på är att det är en NYHET att någon har varit mänsklig.


jadajadajada


Degar i soffan som vanligt. Har nu endast 100 sidor kvar i bok-jäveln, men måste ta små pauser ibland för att ta in allt jag läst. Jag kan nu allt om Freud och Krepling, terapiformer, hemliga möten myndigheter och läkemedelsföretag emellan, scientolog-idioter, (visste ni att de tror att om en människa mår dåligt så beror det på traumatiska minnen från tidigare liv som orsakats av fientliga utomjordlingar som hjärntvättat människan med olika "implantat". SICK!!) all forskning bakom antidepressiva läkemedel och hur det på grund av dessa läkemedels uppkomst som diagnoser som depression och ångestsyndrom kunnat ställas över huvud taget. Kort och gott: Vi har 1800-talets mikroskop-forskare att tacka för möjligheten att sjukskriva oss idag när jobbet blir för stressigt.


Oj just det. Sverige-favoriterna Olsenbrothers har släppt en ny skiva. Fy fan. Hur kan snubben med den trygga och manliga rösten ens påstå att de skulle vara Sverige-favoriter? Är det någon som saknat dem? Helt ärligt?! Jag trodde/hoppades att de hade trillat av pinnen vid det här laget, de måste ju vara över 100 år nu? Sådana där irriterande hemska människor ska alltid klänga sej fast så länge som möjligt. Men där står de i tv-rutan med sina vita skägg och krokiga ryggar och sjunger. De kan inte åka på turné den här gången tyvärr för både Jörgen och Noller har ramlat i duschen och brutit lårbenshalsen. Ja jag tackar Gud i alla fall, för att vi slipper höra fly on the wings of love. De förpestar tillvaron så till den grad att jag funderar på att bojkotta teven tills de faktiskt är döda och begravda.


Pillret


Ligger utsträckt i soffan och försöker hitta motivation till att läsa ut pocketboken vi ska ha seminarium om på måndag. Jag har cirka 220 sidor kvar, men det är så trist att läsa under tvång. Egentligen är boken riktigt bra och jag önskar jag hade upptäckt den för ett halvår sedan när jag fortfarande hade gott om tid till att läsa. Men det är så mycket annat jag vill göra - kolla på klänningar på asos-rean, äta godis, kolla på Melrose.. Jag har en tvätt på också, som jag nog måste hämta nu. Att tvätta är jag minsann motiverad till, men inte till att läsa en bra bok som jag dessutom MÅSTE läsa för att få godkänt! Hur är jag skapt? Boken heter i alla fall Pillret och handlar om psykofarmaka och läkemedelsindustrier och forskare och sånt. Skriven av en journalist som inte ens för en sekund råkar förlora sin objektivitet. Det tycker jag är sjukt imponerande när man skriver en hel bok om ett känsligt ämne. Jag skulle aldrig kunna göra det utan att mejsla in mina egna åsikter.

Nu ska jag hämta tvätten.

RSS 2.0