5...


Glömde visst att skriva igår, men jag hade en busy dag. Spenderade dagen med mamma hemma i djurängen, sen åkte jag till skolan där vi hade föreläsning och rollspel och övade på att reflektera. Det är supersvårt för man får inte tolka och man får inte analysera eller lösa problem åt de som går i terapi. Man får bara återge vad de sagt under samtalet, ställa cirkulära frågor (typ vem, vad, hur - INTE varför..) och inte ställa ledande frågor. Herregud. Det kanske låter simpelt, men testa själva så får ni se. Vet ni hur ofta man börjar sina frågor med "varför"? Eller hur ofta man ställer ledande frågor? Föreläsaren sa en del andra tänkvärda saker igår, som ni kan få fundera över..
  • Vad vi lägger för innebörd i de ord vi använder har en sociokulturell kontext, därför kan vi aldrig vara säkra på att vi pratar om samma sak bara för att vi använder oss av samma ord.
  • På grund av detta så kan man fundera över vad som är sanning? Vi är upptagna av att bestämma vad som är sanning, men funderar aldrig på att det kan finnas flera sanningar.
  • Det finns många världar att beskriva och de är alla giltiga på sitt eget sätt.
  • Förändring kan aldrig förutsättas eller förbestämmas, det går inte att dirigera eller instruera andra människor till förändring. Ge aldrig någon råd eller tips och förvänta dej att de ska följa dem.
  • När vi pratar med människor är vi upptagna av att ställa frågor som på något sätt bekräftar våra förutfattade meningar, istället för att fråga på uttalade ord - t.ex. hur menar du då? Det är stor skillnad i svaren vi får.
  • Av farten får vi inte mer av livet. Det är av reflektionen vi lär oss, så stanna upp ibland och tänk.

Anyhow. Idag ska jag förbereda det sista inför resan, skriva färdigt packlistan, kolla vilka kläder jag ska ta med (och eventuellt tvätta dem), bocka av det jag fixat..


7...


En vecka kvar, och exakt på minuten dessutom. 14.35. Mmmm...

Har en riktigt slö dag idag också, men har fått en del grejer gjorda. Betalt räkningar, deklarerat, beställt kurslitteratur, ombokat cellprovskontrollen, pratat med Ros-Mari om jobb och förlängt mitt kontrakt till 29/8. B-E-A-UTIFUL!

Igår var jag ute med Emma, först bajs-mat (lös kyckling med fettkulor utan krydda) på bajs-stället Bistro Bar. GÅ ALDRIG DIT! Det är allt jag har att säga. Vi drog vidare till Pipes of Scotland och tog varsin Margarita och där var det mkt trevligare. Det var mysigt och roligt att träffa Emma.. så sjukt längesen sist.

Ikväll ska vi simma och gå på Body Balance igen, ska bli nice. Hej då

8...


Vilket underbart väder det verkar vara. Inte så soligt men varmt, till och med dagisbarnen på gården har tagit av sej jackorna. Sitter och tittar på resor i augusti och hittar en hel del.. Känner för Kreta just nu, men som vanligt gillar jag inte att bestämma mej. Vad vill man helst ha? Superlyx med jacuzzi på hotellrummet eller medelmåttigt med all inclusive? Eller kanske superlyx med all inclusive, dock lite dyrare? Det är frågan.

Igår simmade vi först 800 meter och gick sedan på Body Balance.. OMG säger jag, det känns idag. Mina innerlår svider och ryggen känns stel. Men som Emilia alltid säger, "no pain - no gain". Man tror inte att det är så ansträngande att simma, eftersom det går så långsamt och känns så enkelt under tiden.. men se där hugger man i sten!


9...


Nu ska jag snart gå och möta Emilia för lite träning. Vi ska simma först och sen gå på Body Balance. Jag har haft en riktigt slapp dag, mest liggande och slöande i soffan, lite pannkakor och ett långt bad.

Imorgon ska jag ut och äta med Emma på Bistro Bar. De har öppnat sin uteservering, och det är ju lysande.. Hoppas det är någorlunda fint väder bara, annars får vi väl sitta inomhus.

Nu ska jag byta om. Stjärt!

10...


Mjaau nu börjar nedräkningen på riktigt. Har precis kommit hem från dagens äventyr i Hansa City. Först tog vi en sväng på Ikea och handlade billiga handdukar, som vi kan ta med till Thailand och sedan slänga. Efter det gick vi till modehuset. Jag köpte nya skor, en kofta på rea och cykelbyxor (true story). Vi köpte även på oss ett reseapotek, med ibuprofen, lhp-kräm, samarin, skavsårsplåster, vattentåliga plåster, myggA och allergitabletter.

Igår hade vi Thailand-kväll mixat med minestronesoppa, vitlöksbröd, asgott godis, inte så värst goda chips, inte alls god choklad - Marabou Passion (smakar bodylotion med parfym), nagelfix, två avsnitt av The Vampire Diaries, Bridget Jones 2 och The Beach. Vi bestämde oss för vilka utflykter vi vill göra = båtutflykt till Phi Phi Islands där The Beach spelades in, Bounty Island (Racha Yai) där man kan snorkla, gå på övandring och bli biten av varaner, Djungeltrekking med elefantridning i regnskog, bada i vattenfall och åka kanot, Sea Canoe, där man får paddla kanot bland grottor och laguner, och tropisk skärgårdstur i Phang Nga, med coola klippformationer, Buddhastatyer och livs levande havszigenare!!




Phi Phi



Bounty Island



Snorkling på Bounty Island



Djungeltrekking



Sea Canoe



Phang Nga


Annars då.. Jag har fixat en högstadie-playlist som framkallar godartad ångest, med bara små små hugg i hjärtat:

The Hives - Die, All Right!
Lifehouse - You and Me
Jewel - Hands
The Strokes - What Ever Happened?
The Red Jumpsuit Apparatus - Cat And Mouse
The Perishers - My Heart
Heather Nova - Heart And Shoulder
Heather Nova - Paper Cup
Cornelis Vreeswijk - Sonja och Siw
Counting Crows - Sullivan Street
Håkan Hellström - Nu Kan Du Få Mig Så Lätt
Ani DiFranco - As Is
Ani DiFranco - You Had Time
Anna Ternheim - Shoreline
The Ark - It Takes A Fool To Remain Saine
The Ark - Calleth You, Cometh I
Melody Club - Palace Station
Broder Daniel - Underground
Something Corporate - Konstantine


Skriv på här NU


HÄR annars är du ingen människa, utan bara en liten lort..


any other day


Va fan, Orup stammar ju.. Det visste jag inte. Visserligen har jag nog aldrig sett honom i en intervju, men varför stammar han när han pratar och inte när han sjunger?! Det är en gåta. Vad irriterande det måste vara att stamma, jag skulle bli helt galen på mej själv, eller låta bli att prata över huvud taget.

Sitter just nu och gör check-listor inför resan. Jag ska lägga upp lite grann i vår Thailand-blogg, fmylifenot.blogg.se, om en stund. Har precis shoppat lite på h&m:s hemsida som kan vara bra att ha med sej. Jag kan bara inte sluta shoppa här hemma, och jag är hopplös, jag vet. Men check it out, how could I not?

 

Hjärtformad urringning, blommig och alldeles alldeles underbar


 

Jag drömde inatt om en klänning som såg EXAKT ut såhär, khakifärgad med fickor på sidorna, och vad hittar jag? Den kostade 69,50 förresten..


Nu när jag sett Sofi Fahrman hänga i bootcut-jeans på sistone så blir jag riktigt sugen. De här var fina i färgen, inte för utsvängda, fickorna sitter högt upp så man slipper hängröv och de kostade endast 149 spänn

 

STJÄRT!


Som Zidane med en fotboll


Jag slänger in ett inlägg till.. har städat och varit och småhandlat en sväng. Bland annat oxfilé för halva priset (Coop såklart). Det blir billiga veckan för oss här hemma: oxfilé ikväll, raggmunkar med fläsk imorgon, kyckling- och pastasallad på onsdag och köttbullar och makaroner på torsdag. Det blir fint det! Tror aldrig vi handlat så maträtts-specifikt tidigare.

Nu drömmer jag om Thailand igen.. Vi åker alltså om 17 dagar!!! Om vulkan-jäveln inte slutat ryka då så blir det en enkel till Öland, med ett litet kort stopp på högbrodelen och så hopp.. Så! Det är inte mer med det.


Playlist:

Sébastien Tellier - Divine
Wyclef Jean - Wish You Were Here
Blink 182 - Everytime I Look For You
The Killers - When You Were Young
Snook - Hiphop

sakta stiger solen


Har precis gått upp, ligger kvar i sängen och dricker kaffe och läser nyheter som är ointressanta. Det är ingen katastrof att aska hindrar resenärer från att komma hem från sin semester, det är ett mirakel. Resebolagen bekostar mat, dryck, hotell och transport, och din chef lär knappast avskeda dig för att du inte trotsade vulkan-askan och simmade över Atlanten. Dina barn kanske längtar efter dej, men handen på hjärtat, do you really miss them? ETT MIRAKEL! Så, förstå det nu. Jag hoppas och ber (till min nuvarande Gud Katla) att Katla ska få ett utbrott lagom till dess att vi ska hem från Phuket. Kanske får vi stanna, kanske får vi mellanlanda någonstans i Europa.. Whatever :)

Idag ska jag plugga lite grann, städa lite grann, gå ut i fina vädret lite grann, träna lite grann..




mantra


Idag är en bra dag, idag är en bra dag, idag är en bra dag etc etc.. Ligger i divanen och smaskar i mej av mammas bröd och nybryggt kaffe. Tog sovmorgon till tio eftersom jag sovit dåligt senaste nätterna och gått upp tidigt för jobb och sånt skräp. Igår jobbade jag som bekant döds-passet och när dagen var slut hade jag tagit 200 samtal, varav 190 gällande receptstatus. En upplevelserik dag med andra ord..

Snart ska jag ta mej i kragen och ge mej ut i köket och diska, städa och kasta döda kryddor. Ja, de har dött?! WTF? Eller åtminstone halvdött.. det kanske går att knipsa av de döda kvistarna och rädda resten, men jag måste köpa jord och plantera om dem tror jag. Gardenian har jag åtminstone lyckats med. Den köptes helt full av knoppar och gröna blad, och efter ett par veckor på köksbordet har fyra knoppar blommat och doftat ända ut i hallen. Det är en underbar doft, så har ni 79 kronor över och gillar doften av himmelriket bör ni bege er till IKEA och köpa en asap!

Idag är sista anmälningsdagen till högskola och universitet, om ni inte visste det redan. Jag har ändrat om i min ansökan och numera ser den ut så här:
1. Sociologiprogrammet, Växjö
2. Sexologi och samlevnad II, Kalmar
Jag tänkte att jag kanske kanske kan läsa andra kursen i sexologi samtidigt som jag går programmet. Den innehåller nämligen mycket smaskigt som handikappsvetenskap, kriminologi, historia och pedagogik och är unik för landet. Det känns verkligen som om jag hittat rätt i alla fall och jag kan knappt bärga mej.. Jag är livrädd också såklart och lastbilen lägger i handbromsen när jag ser mej själv irra runt på universitetet i Växjö, febrilt letande efter rätt sal.. Att känna sej vilsen är nog det värsta jag vet.

Jag ska till skolan ikväll, men innan det tänker jag ha en produktiv dag. Jag ska som sagt städa å de, sen tänker jag träna lite här hemma, kanske sitta i solen på balkongen en stund och läsa något glatt, typ Kajsa Ingemarsson eller Alexander McCall Smith. Mmm, solsken och värme idag. Termometern visar på 13,5 i skuggan, kan det verkligen vara sant?

festen är över


Sitter på jobbet och är mitt i dödspasset 9-18. Ska ha lunch vid ett tänkte jag, gå ner till kinesen och köpa wok, dränka den i soja och njuta.

I måndags fyllde jag 23 jävla år, och jag har blivit fint firad i helgen med presenter och god mat och marrängswiss och grejer. Victor bakade en tårta också, formad som en snus. Underbart! Igår var jag och Emilia på bio, The Lovely Bones. Vi hade hela salong 2 för oss själva, helt sjukt, men rätt skönt faktiskt. Vi kunde prata högt, rapa och bre ut oss i sofforna hur mycket vi ville..

Åhh jag längtar tills jag slutar. Folk bara vill ha ha ha och inget ge ge ge. Vi ska till simhallen ikväll och leka att det är ett spa, sitta i bubbelpoolen en stund, gå på vattengympa och göra hårinpackning i bastun. Emilia kommer att ha en annan hårfärg när jag träffar henne idag, och jag är väldigt spänd och förväntansfull inför resultatet. Tror hon kommer passa bra i det!

Jag har lite ont i hjärtat idag, för Ros-Mari har fått ett nytt jobb och ska sluta här på KC. Jag vill minsann inte ha någon annan chef, så jag följer med henne till Emmaboda Kommun och tar jobb som hennes butler tänkte jag. Hon vet inte om det än dock. Däremot så har jag ordnat så att mitt kontrakt förlängs, jag tänker inte tillåta att några skruttiga nykomlingar får företräde när det gäller sommarjobb, när det är jag som är kung här.

I helgen åker jag till Stockholm med halva Victors släkt. Vi ska bo på nåt hotell på söder, fira Nickes födelsedag, gå på barndop och did I mention, bo på hotell?! Jag älskar att bo på hotell, det är något speciellt ändå. Och om exakt tre veckor idag, så kommer jag och Emilia sitta på Kastrup med kiss i byxorna och alkohol i blodet och vänta på flyget som tar oss till en två-veckors-hotellvistelse i Karon. Hotell i två veckor.. mmm... frukostbuffé serverad varje morgon... mmmm.. någon annan som städar ens rum.. mmm.. sol som värmer.. mmm.. billig massage på stranden.. mmm.... Den här fina klänningen har jag köpt i turkos, som jag kan svepa omkring i på stranden i solnedgången... mm..



days of black


Nu är det fredag och jag mår alldeles utmärkt. Igår kom Victor hem och vi hade myskväll med räkor, vitlöksbröd och tända ljus. Efter jobbet igår så städade jag som en galning, eftersom jag bara legat och skräpat i nästan en vecka. Jag rensade upp i sovrummet, vilket verkligen behövdes, jag bakade bröd (som blev jättegott för en gångs skull), diskade och sög upp noppor från soffan. Nu är det fint här, men som vanligt lär det väl bara vara nån dag eller två. Tror jag ska gå ner i tvättstugan och se om det är ledigt idag. Börjar inte jobbet förrän 14 idag..

Hej då

don't


Idag är det 3 april vilket betyder att min lillebror fyller 20 år. Det är 20 år sedan den där lille föddes och längesedan han var en riktig liten pudding, jag kan inte komma på nån sötare ungjävel. Så mjuk och len och alldeles vithårig. Det är nästan så jag kan gråta en skvätt..


Anyways. Det är påskhelg och det är så innerligt skönt att vara långledig (tack Jesus för att du dog och återuppstod). Igår hade jag och Emilia serie-kväll. Vi kollade Project Runway, Top Model, Grey's, Vampire Diaries och Bones. Sen försökte vi oss på några omöjliga yoga-poser. Helt crazy verkligen. Man kan inte göra såhär..



Hur i hela friden får man upp benen?



Mmm, det gör inte alls ont att luta sig bakåt när man gör sådär..



Hur?



Varför?



Nono!



...

Kurre kurre kurre nu dansar Rönnerdahl

Tärnan har fått ungar och dyker i min vik, ur alla gröna dungar hörs finnkarnas musik. Och se så många blommor som redan slagit ut på ängen - gullviva, mandelblom, kattfot och blå viol..

Sitter här och lyssnar på sommarvisor och drömmer om kvällsdopp i Hagaby, Allsång på Skansen, kall öl på baksidan i Djurängen och kaprifoldoft i skymningen. Himlen är ljusblå och solen skiner ute. När man sitter på jobbet kan man nästan låtsas att det är sommar. All is i sundet har smält och så ser man strandlinjerna på Öland, blå himmel och solglitter i havet. Jaja.. snart är den här. Att vänta på nåt gott det är ju bara härligt.. NOT!!!

Igår var vi på ännu ett döds-pass. Det var både tortyr och alldeles alldeles underbart. Man blir liksom levande när man pressar kroppen sådär och helt fylld av ny energi när passet är slut. Eftersom jag jobbar sent ikväll så hinner jag inte gå på passet ikväll så jag ska knåpa ihop något eget här hemma om en stund.


Håkan Hellström - Visa vid vindens ängar
Ted Gärdestad - Oh, vilken härlig dag
Pugh Rogerfeldt - Små lätta moln
Cornelis Vreeswijk - Turistens klagan
Sven-Bertil Taube - Änglamark
Evert Taube - Sjösala vals
Lasse Berghagen - Stockholm i mitt hjärta

Och så dagens stilleben



RSS 2.0