-


Sitter här på jobbet och är redan trött på folk. Nu har det gått en och en halv månad sedan de första apoteken såldes men fortfarande blir folk helt chockade och nästan dör när vi talar om det. Eller så blir de arga för att vi inte kan se deras lager och att de måste ringa ett annat nummer, vilket jag förstår, men det är inte mitt problem. Så här ser de flesta av samtalen ut nu för tiden:

- Kan du se om de har den här varan på lager?
- Nej, de har ju sålts till ett annat bolag där, men du kan få numret dit så hjälper dem dig.
- Åhhhhhh..... SUCK! Jag orkar inte, du kan väl koppla mej?
- Nej, det kan jag inte. Brukar du även ringa till Coop och be om att få bli kopplad till ICA?

Så, tänk på det gott folk. Ring inte hit och be om sådana saker, vi är inte nummerbyrån.

Tack och adjö.

outcast


God morgon. Jag tog lite sovmorgon idag och har således sovit nästan elva timmar inatt. NICE! Jag börjar klockan tolv idag och slutar vid sex och jag har en känsla av att folk kommer ringa som tokiga under dagen. Fredag = nej-nu-får-jag-panik-för-min-medicin-kanske-inte-finns-på-lager-och-jag-måste-ha-den-innan-helgen-annars-dör-jag-och-då-är-det-ditt-fel! och så förstås löning = pengar att köpa medicin för.. 

Igår hade jag en produktiv dag över huvud taget. Gick upp tidigt, käkade frukost, promenerade till jobbet, satt på gymboll hela passet, promenerade hem, åt lunch, betalade horiga räkningar, städade stället och diskade all disk och storhandlade med Victor. Nu är jag väl pank kan jag tro, fick bara 600 spänn i lön för januari och 8000 från CSN. Nästa månad blir MUCHO fetare.. Dock så har jag tre auktioner ute på tradera och de slutar vid tre idag. Jag säljer för stora Converse, ett linne och en jacka och sammanlagda buden ligger på 600 nånting.. Don't you just love tradera!?

Fredagsmys-playlist på Spotify
Josh Rouse - It's the nighttime
Damien Rice - Coconut skins
Radiohead - Creep
Lars Winnerbäck - Brustna hjärtans höst
Joshua Radin - These Photographs
Joshua Radin - Closer
Sufjan Stevens - For the windows in Paradise, for the fatherless in Ypsilanti
Anya Marina - Satellite heart

-



fuck you you fuckin fuck


Idag har mitt liv tagit en vändning. I över att halvår har det varit dedikerat till en viss Robert Pattinson. Och så idag.. terrible news. Jag kan knappt skriva ut orden för de får mej att vilja skära upp handlederna. JAG HAR LAGT UT MYCKET PENGAR PÅ DEJ DITT SVIN OCH SÅ GÖR DU SÅ HÄR MOT MEJ! ALLA TIMMAR JAG SPENDERAT MED TUNGT HJÄRTA BARA FÖR ATT DU INTE.. Okej, seriöst nu. Såhär ligger det till: Bella och Edward är ett par i böckerna och filmerna, Robert och Kristen är ett par i verkligheten. Adjö.



love it




love

 

 


sommar


Hittade nyss världens roligaste verktyg för att göra sina egna kollage. På Polyvore.com kan man söka på sitt favorit-varumärke eller bara på ett särskilt plagg. Det tycker åtminstone jag är roligt :) Det här vill jag ha på mej i sommar.. Vit skjorta, bikini och jeansshorts, gladiatorsandaler (got them), solhatt (got it), mockaväska (got it), korallfärgat nagellack (got it), Beyond Paradise (got it) och stort armband!

summer


god natt


Mmm jag känner mej riktigt avslappnad och ompysslad. Har varit på Bodybalance och sen tagit en lång varm dusch mot nackspärren och träningsvärken, peelat ansiktet och smort in kroppen med Canoderm. Canoderm är numera ett måste för mej, det finns inget mer underbart att smörja in sej med, förutom möjligen barnolja. Vad man än väljer så blir man mjuk som en bebisrumpa and I like it.



Jag har haft en oerhört produktiv dag trots att jag inte gick upp förrän elva. Jag har pluggat som en dåre, städat hela lägenheten och rensat klädkammaren, bakat semlor (som blev torrare än Saharas öken) och tränat. Imorgon är det dead-line för zebran och jag ska till skolan på kvällen. Där ska vi lyssna på föreläsning om, tro det eller ej, sexualitet, kön, queer. There's no end to the jädrans tjatet om that stuff. Visserligen intresserar det mej, men jag tycker kursen borde kunna handla om något mer. B-kursen innehåller dock handikapps- och kriminologiskt perspektiv, så jag får väl vänta till dess.

Jaja. Nu ska jag kolla på Lost och hälla i mej en kopp rölleka-te. Det smakar ruttet hö, som inte ens en häst skulle vilja smaka på, men är tydligen nyttigt, antiseptiskt (jag gör ytterligare ett försök till att förgöra min acne) och lugnar oroliga magar. Hela jag är orolig dygnet runt, så ifall det hjälper magen så har jag åtminstone en o-orolig kroppsdel.



my oh my


Aj aj aj aj aj aj aj.. och suck och stön och gäsp och jämmer och död! Nu har jag tränat ihjäl mej tror jag. Tisdag - vattengympa, onsdag - bodybalance, torsdag - vattengympa. Och så träningsvärk på diverse ställen samtidigt. Men inte sådan träningsvärk som får en att undvika ännu ett pass, därför trodde jag att jag utan vidare skulle klara mej igenom vattengympan idag. Icke! Den var döden för mina muskler. Det är ett under att jag ens orkar lyfta fingrarna över tangentbordet. Resten av kroppen ligger som en ihopfallen säck i soffan, gam-hals och hunch-back. Nice! För att beskriva min smärta och sinnesstämning ytterligare så har jag ritat en liten teckning nedan. Det röda motsvarar träningsvärk och utmattning. Resten kan ni nog uttyda själva..


Sonia Rykiel pour H&M del 2






Wow tycker jag. Vilka underbara färger, ränder och plagg. Som vanligt tänker jag sitta bänkad här och roffa åt mej när kollektionen släpps. När? 20 februari kl. 10.00.


jag kan stanna hemma istället


Jag tror jag har blivit knäpp för här ligger jag en söndagkväll och lyssnar på piano-musik. Frösöblomster, Månsonaten och Chopins olika valser. Det är något njutbart i den musiken och jag får en härlig flashback-känsla från barndomen med dofter och bilder med mamma vid pianot och sånt. Det gör mej lycklig helt enkelt. Jag tror de sista sekunderna av Frösöblomster är bland de vackraste toner att höra.

Hmm annat gött jag har gjort i helgen? I fredags hade jag myskväll med Victor, skräpmat från Matstugan och somna tidigt. Igår spenderade jag kvällen hos Emma där jag blev bjuden på räkcocktail, oxfilé och smarrig gratäng. Och så drack vi vin och pratade en massa strunt :) Idag vaknade jag tidigt och gick över till Emilia med lilla datorn. Vi bestämde oss äntligen för en resa, och inte vilken resa som helst.. Thailand! Phuket! Karon! 5-20/5, fyrstjärnigt hotell med spa och direkt utgång till poolen från rummets terrass. Om man vill kan man få roomservice utkörd med båt till terrassen eller ta en timmes massage för 50-lappen. Tydligen är inte just Karon beach att föredra under sydvästmonsunen eftersom stranden inte är alls långgrund, undervattenströmmar och höga vågor är mer regel än undantag och röd flagg råder under nästan hela sommarhalvåret. Men vad gör det när Kata beach och Kata Noi beach ligger ett stenkast därifrån.. Där är stranden långgrund och skyddad av en liten ö, sanden kritvit och vattnet klart. I närheten kan man rida elefant genom regnskogen eller ta en båtutflykt till grottor och laguner. På vägen från hotellet till stranden ligger det restauranger, marknader och spacenter där man kan lindas in i blomblad eller bada i kokosmjölk för fem kronor typ. USCH! Man kan också ta en longtailboat ut till Phi Phi Islands där Leonardo Di Caprio blev galen och hajar käkade upp hans kompisar. Man kan bli välsignad av en munk eller hänga med apor. DET funkar ju inte! Jag stannar hemma.. NOT!!!!

Några tumregler för att få en trevlig resa:
  • Att endast packa en fjärdedel av resväskan (och komma hem med en överfull)
  • Klappa inte thailändarna på huvudet, det är heligt (FAN alltså, hur ska jag klara den?)
  • Använd inte tvålen som finns på hotellet (den är blekande och vem åker till Thailand för att bli blekare?)
  • Inte gripa efter trådar i vattnet (det kan vara en brännmanet och då faller man död ner)
  • Ta med eget toa-papper till stranden ifall du behöver bajsa bakom en palm
  • Om du ser en haj, börja inte blöda och dyk efter den
  • Ät inte något som heter lôok sòo-nák (hundvalp) eller ma-läng sàap (kackerlacka)
  • Åk inte ut med en halvdöd och starkt bensindoftande motorbåt som körs av rökande thaigubbar
  • Stoppa inte in fingrarna i varanödlornas munnar
  • Smuggla inte ut narkotika för du vet väl att det blir dödsstraff (alt. livstids fängelse) för den som försöker!

Den stora återvinningsguiden


Det här har jag gjort, skapat med mina egna händer, för att visa att det inte är svårt att återvinna. Om ni inte återvinner idag så tillhör ni en raritet och inte minst är ni sjukt omoderna människor. Jag står för det och jag tycker att ni är vidriga, oansvariga och dumma kräk som förtjänar att brinna i helvetets lågor, no offense :)

Visste du att...

om du slänger en vanlig glödlampa eller en lågenergilampa bland dina vanliga sopor så kan det innebära att du förorenar t.ex. en insjö

det krävs bara en matsked kvicksilver för att förorerna en medelstor sjö (därför räknas varje gram i varje lampa)

kvicksilver lagras i näringskedjan och läcker det ut i naturen så ställer du till problem för flera generationer av diverse djurarter

om du kastar en glödlampa i återvinningen för glas så är det kört för den batchen! = de måste kasta det på soptippen = djur dör för att de råkar trampa på en glasbit alternativt kvicksilvret rinner ut i naturen = döden!

anledningen till att vi inte kan äta östersjöfisk är bland annat för att du har kastat glödlampor bland dina vanliga sopor, ditt svin!

samma sak händer om du kastar batterier bland soporna (innehåller kadmium vilket är en tungmetall som också lagras i näringskedjan)

oftast finns det en återvinningsstation inom några hundra meters radie från där du bor

ofta har du till och med sådan tur att återvinningsstation bara ligger över gatan från ditt hus

det är gratis att lämna farligt avfall, möbler och elektronikskrot (m.m.) på KSRR:s insamlingsstation

den ligger i södra utmarken och har bra öppettider: vardagar 11-18, lördagar 10-15

om du slänger vassa konservburkar (t.ex.) i soporna så skulle du lika gärna kunna skära din egen lilla katt i tassen med den

så gör man bara inte!

det tar cirka tio sekunder att skölja ur ett mjölkpaket

bra behållare för källsortering finns att köpa på t.ex. IKEA för inga pengar alls och det ryms minsann under allas diskhoar eller i ditt städskåp

ifall du har långt till din återvinningsstation så kan du ett par gånger i månaden fylla bilen full med kartong, papper, glas osv och köra till den

om det låter tråkigt så kan du slå två flugor i en smäll och göra det till en vardags-utflykt med din älskling eller bästa vän, ta med picknick-korgen och släng ut filten på gräsmattan bredvid stationen

vi inte har obegränsat med resurser på jorden

din coca cola-bruk eller flaska blir till en ny om du pantar den, och nästa person som köper den kan också panta den och så blir den som ny igen och så vidare

det egentligen är ganska fantastiskt om man tänker på det

det är helt idiotiskt och oförsvarbart att inte återvinna!

Ta en titt här och förvånas över hur lätt det är med återvinning! Det är en smula suddigt men jag tror det går att läsa ändå..



 


om det står i bibeln


Ibland önskar jag att jag vore Carola. Ingen som helst inner locus of control, utan bara "här, du får mitt liv, jag litar på dej så gör vad helst du tycker blir bra". Gud får stå för kontrollen, han får vara ansvarig för vad som händer, och har en baktanke med allt. Så skönt att hela tiden veta vad som ska hända, aldrig bli förvånad, utan bara tacka och ta emot. Jordbävning i Haiti, ingen oro här inte. Det står ju i bibeln för bövelen. Fast enligt någon biskop så står det inte alls i bibeln. Om man skulle tolka den som Carola så skulle vattnet bli till blod idag, grodor regna från himlen imorgon, löss täcka våra kroppar på måndag, svärmar av flugor släppas lösa på tisdag, boskap falla döda ner på onsdag, människor koka på torsdag, en brinnande storm med hagel dra in över världen på fredag, gräshoppor käka upp alla växter och landa i våra munnar på lördag, totalt mörker prägla vår syn på söndag, och förstfödda dö under midnatt på måndagen.. Jag tror hon är galen. Hur troligt är det att att våra kroppar skulle täckas av löss liksom? Allt det andra kan hända.

The good Lord will smite us if them sinners stay among us.


vattna dan med lite vin


Idag känner jag livet i mej. Vaknade kvart i tio i morse och trodde att det var över. Men femton minuter senare satt jag med dosan och köpte mej två biljetter. Det blir JOHN MAYER den 30/5 och jag är så lycklig att jag kan kasta mej ut genom fönstret och gråta ihop med de ledsna barnen på dagisgården eftersom det antagligen gjorde ont. Ja, barnen har skrikit och gråtit hela morgonen och jag vet fan inte varför. Så brukar dem inte göra. Något måste vara fel.

Efter det gick jag och gjorde toast med bara massor av ost och en kopp kaffe med hushållspapper istället för kaffefilter. Mummsss. Sen tog jag ett långt bad och peelade mej med Lush You snap the whip, tvättade håret med Lush Squeky Green och balsamerade med Lush Jungle Balsam. Nu luktar jag vegan så det stinker om att!

Imorgon ska jag vara hos frisören kl. 9.15 och bli klippt, masserad och slingad. Wonderbar! Sen ska jag till valparna och torka bajs. Sen plugga. På torsdag blir det jobb och efter det föreläsning. Fredag blir det jobb och sen är det HELG och Emma ska bjuda mej på kött ;)

Hearing Damage






Den enda låten som passar perfekt med sin scen, förutom Possibility


where the light is


Hmm, de har gjort om blogg.se en smula och jag gillar't I N T E. Det var hundra år sedan jag bloggade för jag har inte haft någonting att säga. Men idag känner jag mej befriad och kreativ så det ska firas med nytt inlägg. Just nu sitter jag i Djurängen där jag är dagmamma åt Siv. Har precis städat lite här, plockat ur diskmaskinen och satt igång en tvätt. Det är liksom inte nådigt vad det gör med en/två extra boende i det här huset.

Igår kom Victor hem från Sälen och jag blev pirrig i magen när jag hörde honom släpa upp sina väskor i trappen. Det är alltid lika roligt när man kommer ihåg att man är kär i någon :) Han kom hem vid halv nio och då var det meningen att vi skulle ta Kaxhannen till donken, men han hade sovit för länge och vägrade vakna. Det blev således en promenad till Maxi och mys i soffan med X-men 2.

Jag är cp-stört förkyld, ögonen rinner och bihålorna knakar. Jag får värk i dem varje gång jag är förkyld så jag funderar på att prova Sinova nästa gång. Apropå läkemedel så ska jag börja slava på Apoteket igen. Imorgon börjar jag kl. 13 och jobbar till 18. På torsdag och fredag jobbar jag 9-14 och så blir det mer efter det. Det är bra för jag kommer samla på mej så mycket kosing att jag och Emilia till slut kan ta en enkel till Maldiverna och köpa en alldeles egen korallö. Vid ankomsten tar vi av oss klockorna, kastar macka med mobilerna och ställer av oss skorna. Sen sover vi middag under kokospalmerna, njuter av lyxiga spabehandlingar dagarna i ända när vi inte snorklar vid korallrev i turkosa laguner eller äter delikata middagar i facklors sken på en vit strand. För övrigt är det bara hav, sand och ljumma vindar. Jag tänkte visa lite bilder från ön vi ska köpa..


Båten som kör oss till ön


Framsidan till vårt lilla hus


En av våra små altaner


En av gungorna på vår lilla strand


Ibland äter vi frukost på vår lilla strand


Ett av våra små gästhus


Altanen till ett av de små gästhusen


Vårt lilla hus


Ett av våra små sovrum


Vårt lilla vardagsrum


En av våra små uteplatser


Ett av våra små badrum



RSS 2.0