but, uhm


Är det hit vi ska?




Var? Halkidiki, Grekiska fastlandet

Underbara långsträckta stränder, grönskande vingårdar, totally awesome utflykter t.ex: En heldag på havet med tur till Munkarnas berg med ett 20-tal kloster, där endast män får gå i land (jag kommer alltså klä mej i skägg dagen till ära), och Ouranoupolis där delfiner leker bland vågorna, eller en tur till Petralonagrottan eller en heldag på en piratbåt som stannar till vid små avskilda stränder och "Turtle Island".

Pros/cons

Säkerligen mer att göra än på Lefkas/men mer turister och folk öht
Dyrare än på Lefkas
I maj ligger medeltempen på 25 grader, 18 i havet och nio soltimmar
Superdupernice och stort hotell, 3 km till centrum och 0 meter till strand. 10 pooler att välja bland, där finns också Spa, livemusik varje kväll, badrockar på rummet, frukostbuffé, långt till centrum ifall man vill äta ute på kvällen
Vi måste resa från Arlanda, Landvetter eller Kastrup


Eller är det hit månne?




Var? Lefkas, en ö i Joniska ögruppen på Greklands västkust

Lefkas har några av Europas vackraste stränder, broförbindelse till fastlandet, relativt billigt, vacker natur, underbara utflykter bl.a: båttur till gömda öar och kristallklart hav, Island hopping osv.

Pros/cons

Otroligt fina utflykter och mycket att göra på orten där hotellet ligger
Superfint hotell, dock litet. 100 meter till centrum, 600 meter till strand, "bara" en pool, frukost, plasma-tv med engelsktalande kanaler, lugnt område med gångavstånd till restauranger/hamnpromenad
Medeltempen i maj är 25 grader, 19 i havet och nio soltimmar
Vi kan resa från Malmö, Landvetter, Arlanda eller Kastrup

Det här blir knepigt..

bad news never had good timing


LET ME HEAR YA SING IT, SJUNG HALLELUJAH OCH PRISA GUD, UPPSTÅTT HAR JESUS OCH VÄLSIGNAD VARE HAN SOM KOM I HERRENS NAMN! Jag har läst ut Varför zebror inte får magsår, samt skrivit sex A4-sidor med reflektioner och citat från boken. Nu ska jag bara göra en vetenskaplig analys också, men det är småpotatis.

Just nu sitter jag och tittar på youtube-klipp där John Mayer gör suveräna covers på suveräna låtar, till exempel Tom Pettys Free Fallin. Häromdagen tittade jag på reprisen av Skavlan när han var där. Det är inte nog med att han är sjukligt snygg, charmig, rolig, typ världens bästa gitarrist och sjunger bättre än Guds alla änglar, nej. Han är klok också. Och miljömedveten. Och en hora förstås, men det kan jag ha överseende med. Han är min idol, alla kategorier numera.

 

Nu sitter jag nästan och våndas över att jag beställde de där skorna igår, för hur är det nu igen.. Kärleken dyker upp när man slutar leta. Och vad tusan tror ni händer.. Jag hittar ett par ännu mer perfekta skor, för en billigare penning. På samma hemsida hittar jag även sommardrömmen, som jag velat ha sedan jag såg någon kändis ha på sej en liknande för tre år sen. Nu måste jag tyvärr skära upp mina handleder, borra ett håll i högra tinningen och hoppa från balkongen.

 


do it


Som jag konstaterade i morse så blev det inte mycket plugga av idag. Eller jo, men inte så mycket som behövdes. Imorgon då jävlar! Då ska jag gå upp runt 7-snåret, gå raka vägen till OKQ8 och köpa mjölk. Storm eller inte, jag ska ha mjölk i mitt morgonkaffe och mjölk i min morgongröt, annars fungerar jag helt enkelt inte. En uppfriskande morgonpromenad gör dessutom susen mot varenda gnagande tanke eller stressfaktor.

Nu har Victor gått och lagt sej och själv tog jag mej en middagslur runt 18-tiden så jag kommer antagligen vara uppe en stund till. Jag ska titta på: Bones, The Mentalist, Fringe, Desperate Housewives och Heroes. Det är stressande att ligga efter för jag är rädd att jag ska glömma dessa älskade serier. Det är luften jag andas.

Åh, by the by så har jag beställt de perfekta och länge letade efter ankel-bootsen. Halva priset. Från Chicy.se.




wawaweewa


Idag ska jag plugga hela långa dan. Det måste jag, hör du det!? Som vanligt så är jag väl medveten om att jag inte bara kommer att göra det. Andra saker jag kommer att göra idag: diska, städa, bada, kolla på serier. Skithög!


give a little bit


Okej, jag vet att det är typ tre personer som läser min blogg, men jag länkar ändå till Röda Korsets insamling.. Så har ni minsta lilla slant till övers tycker jag ni ska skänka den. Själv gav jag bort mina sista ruttna ören till UNICEF, men de hade inga banners. Här kommer fler direktlänkar så kan ni välja själva, utan att knappt behöva lyfta ett finger.

UNICEF
Plan Sverige
SOS Barnbyar
ActionAid
Läkare Utan Gränser
Hoppets Stjärna

 


cravings


Jag måste stilla min shopping-hunger, eller åtminstone få berätta om allt jag vill ha (MÅSTE HA!). Det är så farligt lätt att klicka hem grejer på nätet, välja faktura och sen bli ruinerad vid nästa betala-räkningar-dag. Så jag låter bli. Jag har också planer på att förvandla vår betongklump till balkong till en blommande och prunkande oas. Först och främst en plastmatta med något trevligt mönster. Blomlåda med persilja och smultron. Mammas egengjorda betongkruka med ljung och mynta. Små söta caféstolar med bord. Ljuslyktor i roliga färger. Det är drömmar, blott, and so are these..

All star Hi mono SEK 699, Converse - NELLY.COM

Converse, från Nelly


Onyx Pin Up Star Bottom SEK 498, Vitamin A Gold - NELLY.COM

Snyggaste bikinin ever, från Nelly

Spray-on tunnstrumpor så att benen ser sådär sjukt perfekta ut fast det är bara på låtsas, egentligen är de fulla av bristningar, ytliga blodkärl, inväxta hårstrån, celluliter och pigmentfläckar, från Eleven

Världens kanske bästa ansiktsmask, från Eleven

Bananschampoo, fair-trade, från BodyShop

Textilspray som doftar fräscht nytvättat, från Eleven

Antagligen världens bästa handscrub, från Eleven

Den bästa fuktighetskrämen jag provat, från Eleven.se

Rosa nagellack, från Eleven.se

Randigt, från Lindex

Halsband med rosett, som jag letat efter sedan jag såg att Charlotte i Sex and the City hade ett för cirka 5 år sedan, från ASOS.com

 

 





and I'm like yeah whatever


Pluggandet fortsätter.. kom på att jag skrev fel igår, tentan ska vara färdig imorgon och inte idag. Så än behöver jag inte starta paniken. Jag vaknade vid nio-tiden av Victors klocka och sa åt honom att gå upp så det skulle han. Sen blundade han igen och då sa jag "jag slår vad med tusen spänn på att du somnar om" - "it's on!" sa han och somnade om. Sen ringde klockan igen och jag bad om mina pengar. Fick kaffe på sängen, kollade på DH (som inte är särskilt bra alls längre) och mailen. Sen åt jag vaniljyoghurt med boveteflingor (mumsigt) och började läsa zebran utan magsår igen. Den är fortfarande bra och intressant men jag köper inte hans resonemang till 100 %. Det är antagligen det som är meningen med uppgiften, men jag tycker det är irriterande att läsa böcker som man hela tiden känner sej kritisk till. Så efter ett tag tröttnade jag en smula och bestämde mej för att träna lite. Rullade ut yogamattan och körde 10 minuter pilates-inspired crunchless core workout och 10 minuter pilates thigh workout med Nicole - fitness expert at sparkpeople.com. Hon är en mördare, har alla de bästa övningar jag någonsin prövat och inte tröttnar på eftersom de är utmanande och roliga, samt de bästa stretch-teknikerna. Så om du inte har råd med ett gymkort, visit sparkpeople.com - that's all I have to say about that.

Nu ligger jag här igen och lyssnar på gamla godingar med Coldplay. See You Soon, Warning Sign, Don't Panic.. mmmm...



fresh out the frying pan


God förmiddag. Idag kommer bli ännu en produktiv dag har jag bestämt. Igår vaknade jag lite efter åtta, drack kaffe och åt havregrynsgröt till frukost. Sen begav jag mej till gymmet med Emma där vi tränade rumpa, lår, ben, mage. Sen gick jag hem, väckte Victor, åkte till IKEA och köpte sängbord (finally!). Sen åkte vi ut till Boholmarna och hämtade skrivbord, hylla, skohylla, tavlor (också finally!). Sen hem och spika upp tavlor, snickra ihop sängbord m.m. Nu har vi kommit en bra bit på vägen så det är nästan hemtrevligt. Sen åkte vi och storhandlade, hämtade ut kurslitteratur och postade via blocket sålda böcker till andra fattiga studenter. Det är nog första gången vi verkligen lyckats storhandla ordentligt. Vi köpte (obs! ointressant förvisso): kaffe på rea, laktosfri mjölk och yoghurt, eko-laktosfri matgrädde och gräddfil, flingor till Victor, tomatpuré, eko-passerade tomater, eko-bovete-flingor (naturligt glutenfria), laxfilé, 2 kg blandfärs, ta bort!, svinto, taco-krydda, nachos, pita-bröd, hamburgerbröd, taco-shells, eko-ägg, bacon, fetaost, vitlöksoliver, kruksallat, paprika, körsbärstomater, gurka, eko-bananer (som är mkt godare än icke-eko), potatis, lök, rödlök, eko-vitlök, fryst dill, basmati-ris, svart eko-quinoa, eko rårörda lingon, jäst och kikärtor. Vad ger ni oss för betyg? Jag skulle säga mvg. Att betala: 937, 50, varav eko-varor: 166, 50. Även om man verkligen anstränger sej för att köpa ekologiskt så är urvalet fortfarande inte stort ifall man inte vill bli rånad på köpet. Eko-kaffe är typ dubbelt så dyrt som icke-eko, eko-laktosfri mjölk/yoghurt existerar inte vad jag vet, eko-laxfilé är ytterst sällsynt och kostar ungefär lika mkt som en diamantring, ekologisk bacon finns väl inte? blah blah, jag menar bara att vi verkligen försöker handla eko, men att det inte är 100 % kompatibelt med en fattig students inkomst eller tillgängligheten på Kalmars stormarknader. 

So, idag ska jag läsa ut en finstilt bok på 371 sidor om varför zebror inte får magsår, vika hundöron där jag hittar väsentliga aspekter att analysera utifrån olika relevanta hälsopyskologiska teorier som finns att tillgå i litteratur om cirka 400 sidor. Oj, jag glömde att analysen skall omfatta 7-8 A4 exkl. referenslista och vara färdig senast imorgon.

DO NOT DISTURB!

den som inte tar bort luddet ska dö!


KRAAAX. Känner för att skrika rakt ut, jag är så frustrerad just nu. Det är så jävla idiotiskt och inkompetent att en människa som jag ska ha två viljor, eller att jag ska ha ett samvete och en vilja kanske rättare sagt. I morgon ska jag vara klar med en analys av en film i Sexologin, jag har börjat och kollat färdigt på Den tatuerade änkan, men jag är inte nöjd med den. Så jag har valt en annan film som heter The Woodsman. Jag såg den en gång för typ fem år sedan, och den passar perfekt till min analys, men jag har ju för fan inte den filmen. Så väljer jag att analysera den så har jag ingen film att ta med till skolan imorgon och visa. Det är ett fucking dilemma, för jag kan bara inte göra en halvhjärtad analys av förstnämnda filmen och inte bli helt nöjd. Men jag kan inte heller göra en helhjärtad analys av sistnämnda, bli helt nöjd, men komma till skolan och inte ha en filmklipp att visa upp. Jävla Kerstin, varför ska du alltid göra så här?

Och idag har varit en jävla skit-dag för övrigt också. Vaknade vid halv tolv, och skulle gå och köpa medicin, men hann knappt upp ur sängen innan helvetet brakade lös och jag mådde illa och blah blah. Så vid ett fick Victor köra mej till apoteket, jag köpte medicinen och tog den direkt. Först nu börjar jag må LITE bättre. Jag skulle tvätta idag, men när jag kommer ner till tvättstugan så har någon annan tvätt i maskinen och i torkskåpet. Jag skriver en lapp att jag skulle uppskatta om de kunde tömma rummet på sina saker så jag kan tvätta eftersom jag bokat tvättstugan. Jag får ett snäsigt svar tillbaka att "om du inte befinner dig i tvättstugan under de tider du bokat den så är du en sniken jävel som inte förtjänar att tvätta idag". Den jäveln har alltså mage att bli arg på mej, trots att jag bokat tvättstugan. Hora! Jag har skrivit en mental-note-back som säger: "Tyvärr, men är tvättstugan bokad så är den. Det finns två tidsperioder på en dag, varav den ena är mellan 7.00-13.30 och den andra mellan 13.30-20.00. Ifall jag behöver tvättstugan före 13.30 så kommer jag att boka upp båda perioderna, get it? Om du har problem med det, så är du välkommen (nästa gång) att plinga på hos mig kl. 7.00 och be om lov att använda den ett par timmar, det är helt OK! Jag kommer aldrig (och då menar jag aldrig någonsin) att befinna mig i tvättstugan kl. 7.00 och jag tycker heller inte att man kan förvänta sig att en person ska befinna sig i ett och samma rum under hela tidsperioderna. Så kul är det inte att titta på en snurrande maskin. Men du kan inte bara ta tvättstugan, lämna dina grejer där, skita i att städa efter dig, inte lämna någon lapp eller ditt namn, och förvänta dig att det fungerar så. Det finns heller ingen anledning för en tjuv att bli arg på offret. Du har inte heller någon aning om mitt skäl till att inte befinna mig i tvättstugan prick den tid då jag bokat den för, och jag behöver således inte be om ursäkt. Särskilt inte för en så pass banal sak som att tvätta ett par strumpor, eller vad det nu är du så febrilt gärna måste tvätta. Tack för mig!" Mother-fucker. Om han bara visste vilket BOOOYYAAAA jag skulle kunna ge honom.. Men det finns ingen anledning till att bråka med sina grannar. Och varför i helvete ska det vara så känsligt med just tvättstugor? I don't get it. Har folk inga liv? De bara letar efter petitesser att reta sig på.. För övrigt så är det alltid jag som får städa tvättstugan efter 10 andra besökare, men det är inget jag blir arg för. Jag skulle aldrig säga "den som inte tar bort luddet ska dö" eller så..





känslostorm


Idag har det varit emotionellt oväder här hemma kan jag tala om. Och igår var det tvärtom ganska dött.

Igår vaknade jag upp och mådde som jag förtjände, fast ändå inte. Nyårsafton var jätteroligt, med fördrink, plattat hår, hattar, intro-tävlingar, god mat, öl, vin, jellyshots blah blah blah. Runt elva-snåret fick jag en fet smäll i bakhuvudet och jag kände först ingenting, sen vacklade jag till och brast ut i gråt så jag drog in Victor på Moas rum och smällde igen dörren. Sen stod jag och hulkade och tårarna sprutade, medan Victor undrade vad som hade hänt. Självklart hade ingen slagit mej i huvudet med flit, men det gjorde fanimej lika ont ändå, det var poängen. Det kändes som någon slagit mej med en kofot. Anyhow, vi missade tolv-slaget, satte oss i en bil och åkte hem, tittade på de sista fallande fyrverkerierna och gick upp till oss, där var jag i tryggt förvar i Victors famn. Sen somnade jag. Jag har värsta bulan i huvudet fortfarande. Och gårdagen spenderades i sängen, med hela säsong ett av Lost, chips, kaffe, godis, julmust, vatten, skräpmat, nagelpyssel och fotfilning.

Idag vaknade jag flera gånger på morgonen, men jag vägrade vakna för jag drömde så sjukt underbart. Jag befann mej i något hemskt mansdominerat land, där alla bar röda dräkter och stod i givakt på en bro över smutsigt vatten. Jag ramlade i vattnet, och helt plötsligt simmade jag med vackra vampyrer och gamla skolkompisar i turkost genomskinligt medelhavsvatten. Den grekiska ö-världen var ofattbart liten till storlek, man kunde nämligen simma till Rhodos från Kreta på en minut, och hem till fastlandet lika fort. Där väntade en vacker bungalow med privat pool och vackra vampyrer på terrassen. Jag hade kropps-komplex kan man säga och Edward ville definitivt inte ha mej, eftersom jag inte var vacker över huvud taget. Men det var han, punkt slut. Sen tvingade jag mej själv att vakna och gå upp till kaffebryggaren. Då var klockan 13-something och när jag nästan ramlade omkull i köket så kom jag på att min medicin var slut och att jag inte tagit någon dagen innan. Med andra ord har jag legat i sängen ännu en dag. Runt 20-tiden vaknade jag till liv, efter att ha tagit igen gårdagens dos, druckit 100 liter vatten, badat bubbelbad med lavendel, druckit yoghurt och tagit en åksjuke-tablett. Då tog jag igen flera veckors skolarbete och nu är jag äntligen klar. PUH! Är klockan 23? God natt!


RSS 2.0