se solen gå ned i panoramaperspektiv

Känslan idag:

Jay-Z & Beyoncé - Upgrade U
Alanis Morissette - Hand In My Pocket
Kristofer Åström - Come Out
Lykke Li - Breaking It Up
Radiohead - High And Dry
Damien Rice - The Animals Were Gone
David Gray - Smile
John Mayer - Your Body Is A Wonderland

Känslan har fått diagnos: dissociativ identitetsstörning.

Idag gick jag upp vid tio och mina kindtänder värkte som bara den. Jag har legat och tryckt som en idiot inatt, med andra ord. Det är lite bättre nu när kaffet har fått mjuka upp min spända kropp. När jag vaknar vill jag ha det varmt och ombonat. Istället måste jag kasta mej ut i horvädret med Siv och gå en låång promenad, bara för att hon ska bajsa. Då är det skönt att veta att kaffet är klart när jag kommer tillbaka.

Vad fan ska jag göra idag då? Jag vill bara göra iordning mitt rum, men det är så sjukt stökigt där inne att jag knappt orkar se det. Hallrenoveringen har många nackdelar, till exempel innebär den att man har ställt in en byrå, en gigantisk spegel, en skänk, en hallmatta, tusen skor, tusen jackor och annat skräp från garderoberna i MITT rum. Vart ska jag sova då?

Jag går och lägger mej i badkaret nu. Jag ska prova alla nya produkter (krafs) som jag handlat. Sen ska jag måla naglarna och bli lycklig.

jag flyter med känsla


Imorgon ska jag gå upp okristligt tidigt. Om jag försover mej så ska jag ge mej själv ett kok stryk. Klockan kommer ringa 07.15. Det borde räcka för att jag ska hinna linda in mej i morgonrocken, gå ned, stoppa fötterna i ett par fårskinnstofflor, sätta igång kaffebryggaren, kissa, duscha huvudet i kallt vatten och sätta mej till rätta vid datorn. Klockan åtta händer nämligen något fantastiskt. Varje år är det lika pirrigt och nervkittlande och stressigt. Varje år samma förväntan. Tankarna hoppar runt i huvudet likt fisk i en trål: "Vilken ska jag välja först?" och "Ska jag trycka på knappen några sekunder före, eller prick åtta?" och "Kommer den att bli min?"

Jag pratar alltså om Lanvin for H&M. Vad fan trodde ni? Något jag vill göra innan jag blir gammal och hjälplös är att köa utanför H&M på Hamngatan och slita åt mej plagg efter plagg som ett hungrigt rovdjur, kanske trampa på någon som ramlat..



Lanvin-kollektionen innehåller inte jättemånga plagg som tilltalar mej, men en liten kjol eller en liten klänning kan man väl för farao inte få för många av, tänker jag i min enfald. Något som jag kommer ångra för resten av mitt liv är att jag inte fick tag i något, förutom ett par lite för stora shorts, från Matthew Williamson. Djävulen. Jag sprängs nästan i bitar när jag ser denna, eller denna, eller denna. Än idag letar jag på Tradera och vill gråta en skvätt..



fuck off


Idag vill jag ha sol och värme. Jag vill nästan försmäkta av rödbränd hud och solsting, bara jag slipper detta äckelväder. Eller vill jag det? Nåväl, jag vill sola min stackars osolade kropp i något varmt, vackert land, sippa kall öl under ett bastparasoll och bli fet av för mycket pommes frites. Jaså det har snöat idag? Äckligt..

Om jag fick välja skulle jag ligga precis här.. i en solstol.. inte göra många knop alls..


tror jag tralala


Vem är det som läser min blogg före klockan nio på morgonen? Som om min blogg skulle vara en sån där blogg som man måste-hinna-läsa-innan-jag-cyklar-till-jobbet-blogg. Jag har ingen aning om vilka som läser den, förutom ett par få. Jag tänker i min enfaldighet att hur kul kan det vara att läsa en blogg vars författare man inte känner? Men så kommer jag på att jag läser ganska många bloggar och jag känner ingen av dem.

Den här veckan har jag varit sugen på att lyssna på Mayday Parades album A Lesson In Romantics. MEN DET FINNS FÖR FARAO INTE PÅ SPOTIFY. Är det något jag avskyr med Spotify, förutom deras idiotiska reklamavbrott, så är det att all musik inte finns. Eller så finns låten med något skräpigt coverband, för att originalartisten inte vill sälja sin själ till djävulen.

Exempel:
Thom Yorke - Hearing Damage finns med Yoga Pop Ups (Yoga to Radiohead) hahaha
The Beatles - Here Comes The Sun finns med Brazilian Tropical Orchestra hahaha

En annan sak jag undrar är varför Eclipse-soundtracket inte finns, men både Twilight och New Moon finns? Svara gärna på det..

KIDNAP THAT FOOL!

 

 


M.O.P. - Ante Up Ft. Busta Rhymes
Uploaded by lilmarcus. - Music videos, artist interviews, concerts and more.



new american classic


Idag kan jag inte sluta tänka på.. Ola Rapace. Jag vet att han använder droger och är ett otroget kräk och super och slåss och allt det där, men.. Titta på honom! JAG KRÄKS NÄSTAN!! Och sen gråt lite till titelmusiken i Tusenbröder, bara för att.. Hoffa.. inte.. finns.. på.. riktigt..


































 

 


GRATTIS ALLA PAPPOR ÖNSKAR DRESSMANN


Idag är det fars dag och i alla år har jag köpt ett par trisslotter, en dosa Grov lös och en Marabou-kaka till min. Det är synd om honom. Ja, jag tycker faktiskt synd om nästan alla pappor på fars dag. Och vet ni vems fel det är? Det är Dressmanns fel såklart. Dressmann har nämligen lurat oss alla till att tro att alla pappor önskar sej sidenslipsar, skjortor och strumpor på fars dag. Sedan spann andra butiker vidare på det där och hängde fram extra morgonrockar, böcker om öl, whiskeyglas, manschettknappar, rakhyvlar och isskrapor. Som om det enda pappor gör är att gå runt i sina morgonrockar, läser om öl, dricker whiskey, rakar sej, skrapar bort is från vindrutan och pimpar kavajen med manschettknappar..


Finns det verkligen inget utrymme för alla pappor som gillar att få en bukett röda rosor, doftljus, badskum, smycken, kokböcker och vetevärmare? Seriöst, har vi fortfarande inte fattat att könet INTE bestämmer någons karaktär? Det äckligaste jag vet är människor som tror att män och kvinnor är från olika planeter. Jag läste psykologi på gymnasiet och där vi fick vi en jävla-idiot-skit-fucking-cp-bok som handlade om män och kvinnors olika "problem" och att man, i en relation, var tvungen att inse och acceptera att mannen och kvinnan är olika och således hitta sätt att kunna kommunicera med varann - trots olikheterna. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAAAAAA! Sen läste jag psykologi på högskolan och där fick vi ingen sån bok. Där fick vi istället böcker som kritiskt behandlade människans psyke och beteende utifrån ett aldrig så osexistiskt perspektiv.

Jag föddes utan snopp, men för det måste jag inte älska att bära mitt blommiga förkläde varje dag, ta ut all föräldraledighet, baka bullar och önska mej glittriga örhängen i julklapp. Jag tror det finns massor av pappor och icke-pappor där ute som inte önskar sej en skjorta med sidenslips för 149 kronor idag, lika mycket som det finns mammor och icke-mammor som inte önskar sej nallar som håller i hjärtan och annat skräp.






kiiisss


Idag - inte en lika försvinnande sketen dag som igår. MEN DEN VAR FAN INTE FANTASTISK HELLER. Jag vaknade inte vid tolv, utan vid nio. Jag förmåddes gå ut med Siv redan vid tio, efter ett par liter kaffe och så en snus på det. När vi kom tillbaka från äckelvädret tände vi en brasa och Siv fick ligga framför den och torka. Jag iddes liksom inte handdukstorka henne. Sen blev det den gamla vanliga rundan vid datorn - aftonhoran, facebook, modebloggarna och fotbollsfrun, h&m och asos. Efter det fick jag ångest och var en sekund ifrån att tanka hem en säsong Rederiet. Men det vore dumt. Det var bara ett par månader sedan jag slutförde den serien, men hallå!!! Ni måste ändå förstå att jag vill se det igen. Och igen. Och kanske igen efter det.







Now, time to pee.


jag är trött på bitterheten vill va lycklig andas ut


stolt kasta in handduken, säga tack och vandra ut..


Har en svinig crappy vill-dö-fast-jag-orkar-inte-ta-livet-av-mej-dag idag. Azzåå, jag vill egentligen inte dö heller, det bör tilläggas. Det är bara inte särskilt roligt att leva idag. Jag känner mej som den mest meningslösa varelse that's ever walked this earth. Jag har inget jobb, inga pengar, ingen kärlek, inget sex, inga framtidsplaner. Men jag har mitt snus, musik och Dexter. Och jag ska till simhallen ikväll och ha spa med Emilia (if you weren't real I would make you up) och det ska bli myyys. Jag har inte skrubbat mej på evigheter, huden i ansiktet är lika torr som sanden i Kalahari och min hårbotten behöver en toning. I'm gonna take care of it.



LANVIN FOR H&M



Music today:

John Mayer - Clarity

Petter & Säkert! - Logiskt

Jack's Mannequin - Rescued

The All-American Rejects - Dance Inside

Damien Rice - Dogs

AA Bondy - Killed Myself When I Was Young

Modest Mouse - Little Motel

Snow Patrol & Martha Wainwright - Set The Fire To The Third Bar

Joshua Radin - Starmile

Prince & The Revolution - Purple Rain

 


If I wasn't me I'd probably jock me tooo


Sådär ja. Nu har jag klarat av mitt mesta mål för veckan: gå till Eurosko och träffa butikschefen. Done and done. Har dock ingen aning om ifall det blir något. Imorgon skulle en annan tjej provjobba och så får vi se.. Någon som har ett annat jobb åt mej då? Jaså inte det.. På platsbanken söker de just nu: enhetschef till kommunen, junior webbutvecklare, sjuksköterska, lärare i italienska, medarbetare till svinrådgivning, byggprojektledare, grävmaskinist, drivna telefonförsäljare, advokat, arkitekt, maskinkonstruktör, truckförare, taxichaufför..

Kan ni tänka er mej som chef? HAHAHAHA! Eller webbutvecklare? Jag skulle snarare avveckla.. Jag kan ju inte söka ett enda av de där jobben eftersom jag inte är sjuksköterska, kan italiano eller något om svin (?), bygga hus, köra grävmaskin eller truck eller ens bil för den delen.. Jag är heller inte driven telefonförsäljare, laglydig eller det minsta intresserad av maskiner.

Jag vill egentligen inte jobba. Men jag vill ha pengar. Jag vill ha massor med pengar som jag kan bada i eller stoppa madrassen med. Jag vill bara sitta i min takvåning mitt i city och lägga ansiktsmasker, fila naglarna och titta på tv-serier. Jag vill köpa papperskassar fulla med ekologiska produkter och laga mat i det oändliga. Lyssna på Spotify Premium (för det skulle jag ha råd med då) framför min vackra eldstad och dricka lyxig iskall öl as the sun goes down..

Så nu har jag bestämt mej för att publicera min hittills sekretessbelagda lista-över-saker-att-göra-innan-jag-blir-gammal-och-hjälplös:
  • Komma in i andra andningen
  • Gå på en festival
  • Ta in på hotell och stanna i sängen en hel helg med en svinsexig man
  • Springa ett lopp
  • Skriva en bok
  • Simma med delfiner
  • Åka minst en fruktansvärd berg-och-dalbana (not this one)
  • Komma in backstage efter en awesome konsert med t.ex. Robbie Williams
  • Åka helikopter
  • Uppleva norrsken och midnatssol
  • Flyga first-class
  • Ta springnota och verkligen springa ifrån den
  • Läsa alla klassiker (typ Brott och straff,
  • Köpa svinigt dyra skor
  • Roadtrippa Sverige runt
  • Rädda någons liv
  • Skaffa en tatuering
  • Åka högst upp i Eiffeltornet (och, som sagt, inte blunda)
  • Tillbringa jul och nyår på andra sidan jorden
  • Gifta mej
  • Plantera ett träd
  • Punch someone right in the face
  • Båtluffa i Grekland
  • Välta en ko
  • Hjälpa en gammal tant över gatan
  • Hamna på sjukhus
  • Vara tomte på julafton
  • Prova någon spacig drog och gå på raveparty i silverkläder
  • Åka skidor utan att ramla
  • Besöka Draculas slott i Rumänien
  • Galoppera på en häst
  • Åka till Svalbard och se minst en isbjörn på nära håll
  • Donera blod
  • Ha matkrig
  • Bli gravid
  • Arbeta ideellt
  • Ta examen från ett universitet
  • Bli riktigt vältränad av yoga/pilates
  • Stå längst fram vid scenen under en konsert med en av mina favoritartister
  • Bada bastu och rulla i snön
  • Lägga mej under stjärnorna en vårnatt och dricka vin direkt ur flaskan med en vän (och känna vinterångest tyna och försvinna)
  • Åka till: Tokyo, Rio de Janeiro, Maldiverna, Sarajevo, Tjernobyl, Kairo, Fiji-öarna, Norge, Monaco, Kapstaden, Toscana, Skottland, Island, Borneo, Tibet, Nya Zeeland, Palestina, Amsterdam m.m..


RSS 2.0