time and time again


Har en lugn morgon/förmiddag med läkande syfte. Är vaken alldeles försent in på natten för att kunna vakna utvilad och förberedd. Stressar för mycket för att kunna sova. Så, jag skippade två första föreläsningarna idag för att ha tid att fixa till min raserade fasad. Monzora klippte mig igår kväll. Att det behövdes vore så att säga en underdrift. Nu kan jag dra handen genom håret utan att fastna på vägen. Anywho, jag är supernöjd. Lyssnar på Maskinen = terapi. Filar naglarna, sminkar mig och fixar håret. Underbart med tid.


shoo bre


Sådär ja. Första nollningsveckan avklarad. Hittills inte drabbats av varken nedsmutsning, skrubbade knän, sömnbrist eller karatefylla. Förklaringen tros ligga i att vi ska börja läsa på en institution för vårdvetenskap och hälsa och må så vara.. men COME ON! Då tycker jag det finns desto större anledning till att vi ska få supa ner oss totalt och sova bort ett par föreläsningar för kanske sista gångerna i livet (hahahaha).

Det har helt klart varit en omtumlande vecka. Jag har gråtit och mått illa och känt mig ensam och lämnad åt mitt öde. Jag har gått, sprungit, åkt buss, gått av vid fel hållplats, väntat vid fel läge, missat spårvagnar, inte haft en susning om vart jag varit osv osv. Men för det mesta har det sett ut så här: jag har åkt buss, gått av vid rätt hållplats, väntat vid rätt läge, åkt spårvagn och vetat vart jag varit.

Igår var jag på jordens sämsta humör. Kom hem vrålhungrig från en okristligt lång introdag i skolan. Ringde gnälliga samtal till mamma och pappa. Grät. Tog på mig mjukiskläder och gick ut. Gick och gick och gick i en och en halvtimme, upp och ned för backen till Överåsvallen, upp och ned för trapporna som löper parallelt med backen till Överåsvallen, upp till den hittills högsta punkt jag varit på i Göteborg och tittade ut över min nya hemstad. Grät ännu mer. Ringde fler gnälliga samtal och skickade gnälliga sms. Gick så långt jag vågade utan att tappa bort mig vilket motsvarar en radie på cirka 800 meter med mittpunkt Valåsgatan. Blev monstersvettig och det började regna så jag gick hem.

Idag har jag varit i skolan igen mellan 9-12 på mer intro. Känner livet i mig litet grann idag. Tar tåget hem till Kalmar vid 18 och stannar över helgen. På måndag börjar skolan på riktigt.


starved


Kör en liten snabb update här. Sitter just nu på stadsbiblioteket och har skrivit ut lite. Väldigt trevliga och hjälpsamma människor här så jag börjar sakta se ljuset i tunneln. Jag ska snart ta bussen till skolan och möta klassen för första gången. Jag trodde aldrig jag skulle säga att jag längtar otroligt mycket. Behöver träffa folk NU. Är socialt utvsulten för tillfället och suktar efter trygghet och närhet. Rutin och öppna sinnen är botemedlet I believe.

Hej på en stund.

start the machine


Imorgon flyttar jag. Till Göteborg. Igår fick jag reda på att jag kommit in på sjuksköterskeprogrammet och på måndag börjar nollningen så här finns ingen tid till att vänja sig vid tanken eller att ta farväl av allt och alla här. Jag hinner för fasiken inte ens packa ihop mitt liv. Tar tåget med två fulla resväskor imorgon och nästa helg (förhoppningsvis) kommer mamma och pappa med resten. Herregud. Herregud. Herregud. Dalai Lama. Dalai Lama. Dalai Lama.


inte...


Det är söndag kväll och jag känner mig matt efter helgens upptåg och seg förkylning. Fredagen började med vin här, grungekläder. Blev plockad av Jessica efter nio, drack mer vin, lekte med Nessie the cat och blev skjutsad på cykel in till stan. Missade Veronica Maggio med ungefär 1 minut. Till O'Learys och träffade Kim och Sandra. Drack öl och pratade om framtiden och blev lite sorgsen vid tanken på att alla skiljs åt inom några veckor. Köpte gyros, tog taxi till Varvsholmen, plockade upp Nils som hade nattbadat och fått nikotinchock. Hem till sängen, delade gyrostallriken med Siv, somnade in till Criminal Minds per usual.

Vaknade upp av outhärdlig värmebölja i mitt rum, drack tre glas vatten och la mig i mammas säng med fläkten på max rakt i ansiktet. Åt stadig frukost - kaviarmackor med deluxemycket smör, vaniljyoghurt med kokosflarn och linfrön och två koppar kaffe. Kroppen skakig ändå. Dagen gick. Bakade bullar trots fuck dålig kroppskondition och lagade chilikyckling med extra mycket feta och oliver. Kvällen spenderades med bullar och mjölk och serier i sängen.

Idag lyckades jag sova till nästan halv två. Städade upp lite och tog ut Siv. Mamma och pappa kom hem. Lite senare kom Erik och Caspian och hälsade på. Sjukt roligt att se dem. Drack kaffe, tog en promenad och pratade om livet. Har nu ätit GI-pizza (magiskt god) och vitkålssallad och kört in en snus på det. Tack och hej.




let ya hair down baby


Mamma och pappa just left the building för en weekend i Karlskrona. Nu är det ff. Nu är det spela hög musik. Nu är det försumma matvanor. Nu är det vinpimpling deluxe. Nu är det okristlig fylla och stadsfest med Jessica och Kim.


Drop got no top, you on the top floor
Pink rosé, think OJ
I get away with murder when I sling yay
Niggas got less steps than Britney
That means it ain't stepped on, dig me?

Jay-Z - Roc Boys (And The Winner Is...)


bara en sak till


I DECLARE WAR ON långa tånaglar. Det är äckligt. Och ohygieniskt. Klipp dem. Punkt.


when autumn comes, it doesn't ask


It just walks in, where it left you last. And you never know when it starts until there's fog inside the glass around your summer heart. (John Mayer - Something's Missing)

Nu vill jag ha värme. Och sol. Och sand mellan tårna. Jag vill svettas och brännas och pinas. Jag vill bada i turkost ljumt hav och sitta på en balkong i kvällsmilt solljus och dricka mousserande vin och spela Yatzy. Sand mellan tårna sa jag.


how many more demons do you have to strangle


Okej. Idag har jag nån slags sugen-på-flätor-dag och då blir jag så jävla förbannad när mitt hår inte är tillräckligt för att få till en monstersnygg fishtail. Jag är också skitlack för att jag inte kan köpa saker. Jag vill ha kläder. Skor. Smink. RESA. Ja. Jag är faktiskt arg på precis allt idag. Det finns ingenting som inte är ett störningsmoment - så ur vägen. Jag lyssnar på lite M.O.P. och Talib Kweli så jag slipper tänka.

Jag är så innerligt trött och frickin bored och fuck besviken.

Jag försöker drömma om svarta naglar, långt ruffsigt hår, grått, boots, stickade stora tröjor med för långa ärmar, matta strumpbyxor, trashade jeans, stora halsdukar, Acne Pistols, tunna silverkedjor. Och kommande biopremiärer: Breaking Dawn, The Girl With The Dragon Tattoo..


Atmosphere - Lovelife

...


Är sjuk och det suger. Jag hade bestämt att jag inte skulle bli sjuk i sommar men det funkar tydligen inte så. Varit på Öland i helgen, badat i underkläder och ljummet vatten i Ekerum, ätit chips till lunch, druckit för mycket vin, spelat kubb och ölspel och sovit två i en för smal säng. Låg vaken nästan hela natten och trodde jag skulle dö för att halsen och bröstet gjorde så ont. Kändes som att andas genom ett sugrör. Fick feber, tog bussen hem till Kalmar med Nils och la mig och sov i några timmar. Åt lite tacos, kollade serier och hade feberpanik. Somnade typ 23 med 38 graders feber, höll på att frysa ihjäl. Idag har jag nada feber, men bihålorna knakar och jag nyser som en idiot.

Sitter och dagdrömmer lägenhet á perfection. En plats där depp vore en omöjlighet. Där man är trygg som räven i lyan och örnen på klippans topp. Där ölen flödar som vin och det blir två torsdagar i en vecka.


Det skulle vara glada färger allover, förutom på väggarna



Gardenior överallt, fuck orkidéer


Flower-bord om det så blir för hela studiemedlet


Slagbord i köket... obviously








Sova i linne




Basilika där gardenior inte får plats




bakom mitt dammoln kanske vi två aldrig ses igen


Är här. Har just ätit världens godaste middag - grillade scampispett med quinoa/vitkålsfräs och aioli. Jag har åter igen dött och denna gång hamnat i räkhimlen. Nu kollar jag alla butikers höstnyheter och längtar efter nystart och vindvändning. Göteborg är runt hörnet. Anmäler mig till varenda lägenhet som är ledig, planerar för nya traditioner med Monzora - räkor varje fredag, Project Runway varje lördag och Top Model varje torsdag. Ny höstjacka, deluxesnygga boots och monsterstor halsduk. På måndag får jag reda på ifall jag kommit in eller inte. Kommer jag inte in så flyttar jag ändå; skaffar jobb, läser till betyg på NTI, skriver 2.0 på högskoleprovet i oktober och söker till läkare nästa höst.

Ingen kan säga att jag inte kan göra vad jag vill.

 

 


RSS 2.0