when your money's gone and you're drunk as hell


Baksmälla deluxe såhär på söndageftermiddan. Igår kväll var vi hos Moa och Toffa på fest och vi drack alldeles för många Vildvittror. Gick till Harrys där jag först träffade lilla Emilia, sen slog vi oss ned vid ett bord och höll oss där, gick vidare till O'Learys och drack öl utan att ens ta av oss jackorna. Träffade Nils och tog löpet hem, käkade ostomelett, makrill och vitlökssalami. Vaknade första gången vid nio när Siv satt och stirrade mej rakt i ansiktet och ville bli utsläppt ur rummet, somnade om och vaknade halv ett av att mamma kom in och sa att Siv varit nära döden. Ja det var helt enkelt lika oförklarligt som trolleri att hon var vid liv och inte mosad av en bil. Om ett par timmar ska vi till Sjöliden och fira Moa igen - det blir kalkon, brysselkål, gelé.. Åh. Vad. Underbart. Och. Kom helt plötsligt på att jag i natt drömde att jag såg ett flygplan krascha.. Igen.




Jag sitter och lyssnar på underbar musik och känner blodet pulsera som aldrig förr:

Jon Foreman - Behind Your Eyes
Oasis - The Importance Of Being Idle
Cornelis Vreeswijk - Sjuttonde balladen
Bon Iver - re:stacks
Mumford & Sons - Awake My Soul
Brett Dennen - Ain't No Reason
Llojd - Stil och klass
The National - Fake Empire
Helen Sjöholm - Duvemåla hage



mob's night out


Volym ikväll och jag har inte mycket mer att säga, förutom att Berga Kickers kommer att infinna sej och kvällen är döpt till volume, kicking it mobstyle (eftersom vi dricker sicilianskt vin, obviously).


Kvällens playlist:

Nino Rota - The Godfather Waltz
Alexia - Uh La La La
Eros Ramazzotti - Cose Della Vita
Luciano Pavarotti - O Sole Mio
High Definition - Mambo Italiano
Swedish House Mafia - Miami 2 Ibiza

(och random låtar som är med på alla våra playlists):

Jay-Z - So Ghetto
Nablidon - I Like That - We No Speak Americano
Twista feat. Anthony Hamilton - Sunshine
Lorentz & M.Sakarias - Baby!


the smell of grass in spring and october leaves cover everything


 

 


snart står ängarna tomma och du får inte längre vara barn


Måndag och lite av en ångestdag. Helgen har varit för vild igen, av mina blåmärksprydda ben att döma, fullspäckat, och när allt lugnar ner sej känner jag oroshjärtat svida en smula. Inget att gräva i kanske, men jag borde stanna och känna efter ibland. Det var längesen. Jag har bråttom och ibland kan jag sakna den strosande människans harmoni.

Så, det blev obviously utgång fredag och lördag och igår tog vi sovmorgon, Emelie och jag, tittade på Oz, åt obligatorisk fruktsallad till söndagsfrukost, drack kaffe och gick en monsterpromenad runt norrlidsbastun. Sen plockade vi upp Sara, Klara och Monzora och handlade på Maxi, åt på Pizzapalatset och tittade på Solsidan och Big Brother. Sejn hem till Emelies källare, mer Oz och somna med alldeles för hög volym på. Snooze på morgonen, kaffe och sen löjpet hem. Tog en promenad med hunden, drack mer kaffe med Nils, pratade om livet och grubblade på dess mening, sen ett varmt långt bad med hårinpackning. Bussen till stan, mötte upp Monzora på Kahls, köpte takeaway-kaffe, citronbiskvier på Holmgrens och olagligt snygg väska på Monki. Sen till Emelie på Eleraff och hängde där till stängning.



 

Hjälp-mot-ångesten:

Florence + The Machine - Dog Days Are Over

Bruce Springsteen - I'm On Fire

America - Ventura Highway

Tom Petty & The Heartbreakers - American Girl

John Holm - Maria, många mil och år från här

Ulf Lundell - Älskling

 


jag är lucy in the sky jag är högt över molnen


Först, aaaj vad jag har ont i min bakdel idag. Det liksom bränns i skinkmusklerna på grund av 10 minuter fatburning på indoorwalking-maskin, 45 utfall på vardera ben, 36 squats, 45 rumplyft á 23 kg och 10 minuter på gåbandet i maximal uppförsbacke. Gör om det om ni kan. Började kvällen på Pipes igår vid 17, åt och drack för 45 spänn, mer öl, mer öl, mer öl. Mot Harrys innan tio, gratis inträde, gratis garderob, gratis bowling. Två banor och två öl, sen dansade vi som Palacemannen på rejvgolvet, jublade när rökmaskinen sattes igång och jag blev alldeles svettig. Harrys sög sen, det var tydligen geeks night out så vi gick vidare till O'Learys, hällde i oss mer öl, träffade Anna och Jenny, köpte gyros och gick hem till Anna. Jag och Emelie somnade bredvid varann till Rasmus på luffen i hennes iPod. Vaknade halv ett idag, drack kaffe, åt fil med äppelmos, myste runt på stan, gick till Kunskapsnavet och anmälde mej till engelska c, träffade Moa på Hemtex, gick till Sensia där Allan jobbar och fick guidad rundtur och blev presenterad för varenda människa som jobbade där. Bussen hem, monsterplugg, mysig fisksoppemiddag med Anki, Mats, Kajsamaja, Cevin, Nils, mamma och pappa och nybakt bröd, mer monsterplugg. Och nu - FÄRDIG. FY FAN vad skönt.

Dagen-efter-after-work-what-up-låtar:
Veronica Maggio - Jag kommer
Paul Simon - Diamonds On The Soles Of Her Shoes
Basutbudet, Rebecca & Fiona - Låna pengar
Petter & September - Baksmälla
Anya Marina - Busrider




cuckoo


Äh, jag behöver inte ens säga något. Bara titta. Och förstå, att det inte längre handlar om en oskuldsfull önskan eller lättvindig vilja att få bära dessa plagg, det är ett tyranniskt begär. Ett absolut KRAV. Berguven i mitt huvud har talat. Titta nu, sa jag.

Shorts, Bikbok

Väska, Monki

 

Shorts, Asos

 

Klänning, Topshop

 

Tröja, Forever21

Skor, Topshop

FUCK OFF!

 


kändes som paradise - det var life och jag var high


Vaknade tidigt idag, 8.20 närmare bestämt och fick kaffe på sängen. Siv och jag låg kvar i sängen ett tag, gosade och värmde oss under täcket. Jag har cirka 13 grader i mitt rum, eftersom jag avskyr att vara varm när jag sover. Sen käkade jag yoghurt med honung och solroskärnor och gick en promenad med le chien. Kom hem, duschade, drack mer kaffe, fixade te ma, åt nybakt bröd med Morfars gästpel päroncognac-ost på, gick upp till Berga hood och mötte Emelie. Tog bussen till biblan, pluggade, drack mer kaffe, åt snask, lånade böcker. Kollade H&M-nyheter på stan, Indiskas rea, mötte Klara, fikade på Skafferiet. Sara kom dit, vi hade en mindre framtidskonferens, skrattade alldeles för högt, fläkte ut oss i deras stolar och gungade till Gangsta-musiken som spelades. Tog löpet till Human Bridge second hand, Emelie köpte skor och rosa halsduk. Bussen hem, lagade kycklingwok med risnudlar, ett litet glas vitt till det.

Nu sitter jag här igen.. Funderar, grubblar, filosoferar, ruvar, grunnar, tänker, gräver ner mej. Ska jag plugga färdigt det sista nu, eller ska jag torrborsta mej och ta en varm/kall dusch först? Det är frågan.




när vår himmel är färglös, oföränderligt grå


Jag vet att många är ovanligt lyckliga och uppspelta idag och köper blommor, chokladaskar och läskiga nallar som håller i hjärtan (nallar är förresten kosedyr för små barn som behöver övergångsobjekt) hejvilt idag till folk de älskar. Jag gillar ingenting som är påhittat och överspelat, men jag tycker det är fint när pappa kommer hem från jobbet och har köpt trisslotter till varenda familjemedlem för att vi är hans hjärtan, eller när Elise har lämnat en lapp på diskbänken till mej och Emelie med hjärtliga kramar och en önskan om en fin dag från mostern. Jag tycker också det är jättegulligt när barn och barnbarn skickar gulliga hälsningar till mormor eller gammelfarfar i Haparanda och skickar in dem till tidningen. Eller kanske en bukett tulpaner till din fru, för att du älskar henne. Nåja..

Vi vaknade vid elva idag, trots att vi ställt klockan på åtta, satte igång Spotify, bryggde kaffe, åt banan, löste sudoku, tog löpet till City Gross, köpte hårtoning, gick en promenad med Siv, drack mer kaffe, ringde och mailade viktiga saker, tonade Emelies hår. Efter det monsterpluggade jag, duschade och grillade prinskorv i öppna spisen. Sen gick vi på bio med mormor, som hon fick i julklapp av oss. Bättre sent än aldrig tänkte vi. Vi såg Svinalängorna och nu vill jag egentligen skjuta mej själv i huvudet av den jävla filmen, men istället fortsätter jag monsterplugget. Jag är numera så kallad expert på njurfunktioner, hudens ekologi, mitos och meios, GMO, prenatal könsdiskriminering, evolutionsteori och mutationer, lymfsystemet och olika slags muskulaturer. Jag är nära att trycka ctrl+s hela tiden eftersom jag är skadad efter alldeles för intensivt pluggande. Mina ögon håller ständigt på att stängas men jag måste tvätta bort sminket innan jag får sova. Det har kommit ett nytt Desperate Housewives-avsnitt och det gör mej lite stressad.

En Jan Stenmark alla stjärtans dag till ära: "I brist på sin nästa, får man älska sig själv." Hjärtskärande vackert.



Alla stjärtans dag-playlist:

Paul Simon - Graceland
Josh Rouse - I Will Live On Islands
Håkan Hellström - Trubbel
Lars Winnerbäck - Solen i ögonen
Monde Yeux - It Should Show
Rufus Wainwright - California
Bo Kaspers - Morgonfågel
Jesse Harris - The Secret Sun
Veronica Maggio - Ballad om vintern

Dalai Lama Dalai Lama Dalai Lama


Lyssnar på Lorentz & M.Sakarias - På drift, klämmer på mina pumpande biceps, smaskar på ett par chokladbitar ur en Paradisask och känner hur själen sjunger inombords. Jag har varit på Body Balance ikväll helt solo och det var fantastiskt, VA FAN. Min kropp har varit ständigt stel i flera veckor, fastnat i nån slags kronisk motsats till avslappnad, så den behövde yoga som smörjmedel och choklad för att piggas upp. Definitivt. Infinitivt.

Igår träffade jag Emilia och det var underbart att träffa den lilla människan igen. Hon var söt som vanligt och såg inte en dag äldre ut än 22. Vilket inte helt osökt får mej att tänka på min egen födelsedag om ett par månader. Ska jag verkligen fylla 24, när jag känner mej som 13 på insidan? Ska jag snart börja köpa krämer anpassade för mogen hy? Ska jag snart börja höra min biologiska klocka ticka? Ska jag snart börja spela Bingolotto och tycka att Melodifestivalen är årets höjdpunkt? Jävla Gud, är du nöjd nu? ÄR DU NÖJD? Nej. Jag vägrar bara. Därför ska jag nu börja rabbla bevis hejvilt på att jag fortfarande är ung:

1. Jag bor i mitt barndomsrum hemma hos mamma och pappa. Där har jag gula tapeter med orange prickar på, rosa matta, rosa morgonrock, rosa badlakan, rosa lampa, rosa tandborste, rosa mjukisbyxor osv.
2. Jag ogillar Lotta Engberg, starkt. Och det gäller även Melodifestivaltjafs.
3. Jag är blank och hal som en tvål över nästan hela kroppen. Hormonförändringen jag drabbades av nån gång i mellanstadiet har fortfarande inte gått över. Jag har finnar både här och där, i skrivande stund sitter jag och pillar på en på hakan och en på axeln.
4. Jag hoppas fortfarande att mina bröst ska växa lite lite till.
5. Minst en gång om dagen springer jag omkring på alla fyra på golvet och skäller som en hund för att roa lilla Siv.
6. Jag har inget körkort.
7. Jag har ingen högskoleexamen.
8. Jag har inget jobb.
9. Jag pensionssparar inte.
10. Jag har heller inga pengar på något sparkonto.

Sådär ja. Nu känns det bättre. 




rocka skjorta på sommarn shorts vita sneaks



Är i Djurängen och längtar efter sommaren så det stöööör - ids knappt leva, tyar inte se snön, orkar inte med gruset i skorna. Jag vill dra upp rullgardinen på morgonen och känna mej lite som en vampyr när solen sticker mej i ögonen, slänga på mej bikini och bara ha en blommig klänning över, solglasögon och sandaler, ihoprullad handduk under armen och cykeln till strandish. Jag gnager ner naglarna och river bort hårtestar från huvudet om det inte blir snart.

Förresten.. H&M's Conscious Collection.. Finner inga ord för att beskriva hur mycket jag tycker om den. Emelie har bestämt att jag bara ska önska mej presentkort på H&M när jag fyller år så jag kan köpa detta (m.m.):

hmconsciouscollection.com

 

Mjau!



för döva öron


Nu kanske någon undrar varför i hela fridens namn jag är uppe vid den här tiden. Klockan är liksom före elva, tänker ni och tror kanske att jag mist förståndet. Jag har en mycket god anledning, hur som helst. Jag har nämligen varit barnvakt från igår eftermiddag och sovit i Ankis lägenhet. Hämtade Kajsamaja på dagis vid fyra, och jag blev alldeles varm i hjärtat för att hon blev genuint glad att se mej. När vi kom hem lade vi oss i soffan och vilade, hon somnade mot mitt bröst en stund, sen kom Cevin. Jag stekte blodpudding (det är faktiskt gott), vi åt, tittade på Bolibompa, borstade tänderna, läste Pomperipossa, sjöng Trollmor, pussade god natt. När jag stängde till hörde jag hur hon fortsatte sjunga Blinka lilla stjärna HÖGT OCH TYDLIGT. Jag och Cevin tittade på Simpsons och Family Guy, sen gick han och la sej. Själv satt jag uppe i min ensamhet och hade CSI-maraton till tolv. Somnade sjukt gott i Ankis underbara säng med tjocka fluffiga duntäcken. Vaknade i morse av ljud från sängen bredvid.. "Jag har inte kissat i blöjan, Kerstin" (fast det hade hon). Bar upp henne ur sängen, kissade henne, klädde på henne hundra olika plagg tills det funkade, gav di små barnen frukost, tittade på idiotiska barnprogram, packade gympapåse och fick typ sparka iväg Cevin till skolan, hoppade i soffan, klädde på Kajsamaja overall med matchande mössa och vantar, gick till dagis och tittade på hundbajs i tön, hälsade på föräldrar och fröknar och undrade i mitt stilla sinne om någon trodde att jag var hennes mamma, kramade, gick hem.

Nu tänker jag ta mitt pick och pack och dra hem till Djurängen. Ha de!





dumb in the head


Klockan är alldeles för mycket och jag försöker tänka osmos, diffusion och semipermeabelt membran. Det går sådär så att säga. Det enda som pågår i mitt huvud är ring ring ring ring ring ring ring och bulleri bulleri bock hur många horn står opp och lite annat smått och gott. Helt knäpp i skallen och det kliar i mina ögon också.


 


God natt-visor:
Sophie Zelmani - Oh Dear
Bob Marley & The Wailers - Three Little Birds
Counting Crows - Black And Blue
Damien Rice - Delicate

Nu går jag och lägger mej med Siv och Dexter. Dormez bien.


RSS 2.0