not giving a shit has worked wonders for me


Underbart och alldeles för vilt har det varit i helgen. Jag önskar jag kunde berätta varje detalj, men si det går inte. Idag är jag bak-bak-bak-bakfull, har precis käkat älggryta med familjen och nu blir det en sjukt varm och lång dusch.


vad lycklig man är


Jag sov hela dagen igår. Ända till klockan sju faktiskt. Vräkte i mej en Big Mac när jag vaknade och åkte in till Emelie och Moa på Södra Långgatan. Vi tittade på I rymden finns inga känslor, åt thaisoppa och drack rödvin. Sen kom Elise och vi hade sleepover. Idag vaknade jag klockan tio av ett sms från Nils: "6 svansar med ben hihi.. 2 ben med en svans!". Jädra pucko.. Han har tittat alldeles för mkt på Pelle Svanslös. Käkade äggmackor till frukost och svepte kallt kaffe. Sen tog jag bussen hem, gick en lång runda med hunden och drack mer kaffe. Resten av dagen har jag spenderat med strykjärnet i högsta hugg. Seriöst, jag har nog struktig 100 kg tyg. Minst. Det är ju inte kul.

Ikväll blir det Club Caj och bubbel. Me out.

Och så dagens Stenmark..

 

 


långsamt


Jag har haft en utomordentligt bra dag idag. Jag tog en lång avslappnande morgon, låg i sängen och mornade mej en halvtimme, minst, med lilla Siv under täcket. Sen drack jag kaffe som mamma vänligt lämnat åt mej i termosen. Snusade för glatta livet och gick en runda med hyndan. Pratade med Emelie och gick till Johans hus där hon väntade på den inglasade altanen. Pratade, läste Jan Stenmark, drack espresso, skrattade, pluggade, kurade i varsin fåtölj. Tog Allans sprillans jobblarbil till McDonald's och käkade, gick till Coop och shoppade krafs - porplåster, ansiktsmask, tandkräm och en baginbox på systemet.

Igår var jag hos Moa och klippte page (det blev ingen bob och ingen lugg) och slingade min utväxt. HALLELUJA!

Jag tänker att vi kör en Jan Stenmark för varje inlägg från och med nu. Börjar med en som på ett sätt hör dagen till..





öppna ditt fönster, släpp in lite sol


Snart är det vår, bara så ni vet. Gick en lång promenad i morse. Det var plusgrader, jag såg spår efter rådjur, jag hörde talgoxen sjunga. Det var en bra start på dagen. Nu längtar jag efter lövsångaren, och koltrasten..




pure poetry


Frickin söndag i sängen känns det som. Jag vet att det är torsdag, men jag har den där välbekanta känslan av att det är sista lediga dagen innan arbetet i gruvan fortsätter. Nu har jag inte arbete i någon gruva, och heller inget annat särskilt att vakna till om morgonen, förutom att ta ut Siv och brygga kaffe.

Som sej bör ligger jag här och drömmer om rikedom och klädsam lättja. Snobbigt. Men tänk att få leva lite som Carrie Bradshaw.. Att ha som jobb att skriva om sitt spännande, karlrika och fabulösa lyxliv. Att ha ett liv som är spännande, karlrikt, fabulöst och lyxigt - photoshoots, fashion weeks, Manhattan, rejviga nattklubbar, boksläpp, homosexuella vänner, höga klackar och en riktigt fet garderob. Inte för att mitt liv suger hårt, det är jag snarare ganska tillfreds med. Jag har gjort mej vän med att vara arbetslös och fattig, men nu börjar cashen rulla in som de ska (det går bra nu). Idag fick jag äntligen beslut från CSN och kommer bli med pengar igen på tisdag den 25:e. Och vad är det första jag gör när jag vet att jag ska få pengar? Börjar slösa med dem innan jag ens sett röken av ett enda öre. Jag har redan beställt tre par skor, och är på jakt efter världens bästa schampo. Jag tänker låta Moa frisera mej snarast möjligt och bleka mitt hår. Nästa vecka är Emelie hemma igen och det ska firas med rosa mousserande vin och annat snaskigt.


Carrie: How about I read you a little bit of my favorite poetry?
Aleksandr: Please.
Carrie (Reads from Vogue): Cocktails at Tiffany’s calls for classic charm. Oscar de la Renta sleeveless silk full skirted dress with black patent leather bow belt. Now that is pure poetry.

MF!

Vampire Weekend - Jonathan Low
Niclas Frisk - Wondertime
Oasis - Whatever



got no one to please - wondertime


Så, jag är uppe sent, trotsar allt vad dygnsrytm heter och hoppas på att jag vaknar pigg och rask imorgon klockan åtta. Ligger i sängen och drömmer om den perfekta luggen, den ultimata hårlängden och den mest lockande hårfärgen just nu - platinum blonde (porr). Jag tänker mej inte våpigt, utan mer mästerligt a la Kate Moss. I could pull it off. Att besluta sej för att klippa lugg, eller inte, är dock ett evigt dilemma. Får man till den perfekta luggen, så är man nöjd en månad eller två. Man älskar luggen, klappar på den och ja, avgudar den nästan. Sen börjar den gro, men tar god tid på sej att växa ut tillräckligt mycket för att kunna klippas ihop med resten av håret. Klipper man inte lugg, så sitter man uppe sent på kvällarna och sliter sitt hår och suktar efter den. Men. Klipper man inte lugg, utan tålmodigt sparar ut den så pass länge att den nästan nuddar nyckelbenen, så kan man klippa en avundsvärt fräsch page. Man kan också ha mittbena utan att den känns McDonald's golden arches, och utan problem baka in den i en tofs/fläta/whatever. Frågan är vilket som är roligast? Eller tråkigast..

Jag är sugen på en 70-tals-axellång-chillaxed-bob just nu. Som denna. Den behöver för all del ingen lugg, men den blir helt klart lyft av en. Jag kan också tänka mej att se ut som Jane Birkin gjorde back in the days. Farligt snygg asssså.









boost, i all sin rena sköna enkelhet


Äh va fan, vi kör en på svenska också..

Kära elev i avgångsklassen,
använd solkräm!

Fick jag bara ge dej ett ord på vägen skulle det vara solkräm.
De långsiktiga vinsterna med solkräm har påvisats av forskare, medan resten av mina råd inte står på stadigare grund än mina egna snåriga erfarenheter.

Jag ska ge dej mina råd nu..

Njut av styrkan och skönheten att vara ung

Nej förresten, du kommer ändå inte att förstå ungdomens styrka och skönhet förrän den avtar. Men tro mej, om tjugo år kommer du att titta på bilder av dej själv och minnas, på ett sätt du inte kan föreställa dej idag, alla möjligheter som låg framför dej och hur fantastisk du egentligen såg ut. Du är inte lika tjock som du tror.

 

Oroa dej inte för framtiden. Eller oroa dej, men kom ihåg att oro är ungefär lika effektivt som att lösa en räkneekvation med att tugga tuggumi. De verkliga bekymren i livet kommer troligen vara sådana du aldrig ens brytt din oroliga hjärna med, sådana som slår ner som en blixt klockan fyra en seg tisdag.



Gör en sak varje dag som skrämmer dej.



Sjung.



Var inte vårdslös med andra människors känslor. Tolerera inte någon som är vårdslös med dina.



Använd tandtråd.



Slösa inte tid på avundsjuka. Ibland ligger du före, ibland efter. Loppet är långt och egentligen tävlar du bara med dej själv.



Kom ihåg komplimanger du får, glöm förolämpningar. Om du lyckas, tala om för mej hur du bar dej åt.



Behåll gamla kärleksbrev, släng kontobesked.



Stretcha.



Känn ingen skuld om du inte vet vad du ska göra med ditt liv. De intressantaste människor jag känner visste inte när de var 22 vad de skulle göra resten av livet. Några av de intressantaste 40-åringar jag känner vet det fortfarande inte..



Få i dej mycket kalk. Var snäll mot dina knän. Du kommer att sakna dem när de är sönder.



Kanske blir du gift, kanske inte
Kanske får du barn, kanske inte
Kanske skiljer du dej när du är 40
Kanske dansar du fågeldansen när du fyller 75



Vad du än gör, håll inte på och beröm dej själv för mycket, men var inte heller för kritisk.
Hälften av dina val är tillfälligheter. Alla andras också.



Njut av din kropp. Använd den på alla sätt du kan. Var inte rädd för den, eller vad andra tycker om den. Den är det mest fantastiska du någonsin kommer att äga.



Dansa.
Även om du bara kan göra det i vardagsrummet.



Läs instruktionerna, även om du inte följer dem.



Läs inga skönhetstidningar, de kommer bara få dej att känna dej ful.



Lär känna dina föräldrar. Du vet aldrig när de är borta för alltid.



Var snäll mot dina syskon. Dem är den bästa länken till det förflutna, och troligen de du kan lita på mest i framtiden.



Lär dej att vänner kommer och går, men kom ihåg att hålla fast vid de bästa.



Arbeta hårt på att minska avstånden, både geografiskt och i huvudet, för ju äldre du blir, desto mer behöver du dem som kände dej när du var ung.



Bo någon gång i en storstad, men flytta innan du blir hård.
Bo någon gång vid havet, men flytta innan du blir för mjuk.



Res.



Acceptera vissa ofrånkomliga sanningar:
Priser kommer att gå upp. Politiker kommer att luras. Även du kommer att bli gammal. Och då kommer du att fantisera om när du var ung, då priserna var rimliga, politikerna storsinta och barn respekterade de äldre. Respektera de äldre.



Räkna inte med att någon annan ska försörja dej. Kanske kommer du att ha sparpengar, kanske gifter du dej rikt, men du vet aldrig när det ena eller andra tar slut.



Greja inte för mycket med ditt hår, för då kommer du att se ut som 85 vid 40.



Var noga vems råd du följer, men ha tålamod med vem som ger dem.
Att dela ut dem är som att gräva fram det gamla ur sophinken, torka av det, måla över de dåliga sidorna och återanvända det för mer än det är värt.


Men tro mig vad det gäller solkrämen.



selfdestruction button


Jag vaknade vid xx.xx idag och bryggde kaffe, slängde på mej kläder och tvingade mej ut med Siv. När jag gör det utan att tänka så hinner jag inte börja tycka det är motigt förrän jag står där i knähögt snöslask och längtar efter kaffe och snus. Well, jag trotsade den självdestruktiva instinkten, gick ett varv runt Djurängsskogen och var nära döden säkert 100 gånger innan jag landade i hallen. Det är lite halt ute så att säga. Drack mitt högaktade kaffe, två koppar, knölade in en rapé under läppen och började plugga på en inlämningsuppgift i naturkunskapen. Det är en fördel att jag läst psykologi märker jag, känns nästan som fusk, as a matter of fact.

Idag fyller pappa 55 år, så vi har ätit husmanskost dagen till ära - stekt fläsk med löksås och kokt potatis. Efterrätt: Swartzwaldtårta. Soooo good. På lördag kommer lite släkt och firar, då blir det keftedes och rostade rotfrukter. Kissar nästan på mej vad gott det ska bli!!

Nu har jag fått nog av att vänta på csn. Jag har aldrig varit med om att det ska ta sån jädra tid att ge mej mina pengar. Måste. Köpa. Krafs.

but it's a great escape


Jag är så trött på att inte ha några pengar, hör ni det?! Jag känner mej som en jädra tjatmoster som bara drömmer om pengar och ett annat liv på en solkysst strand nånstans, men jag dukar snart under.






The Dandy Warhols - Bohemian Like You
The Thrills - Big Sur
Blind Melon - No Rain
Roxette - How Do You Do

stop all the clocks


Idag bara muggar jag. Vaknade med en lastbil parkerad över bröstkorgen och jag visste direkt; denna dagen - inte ett liv. Jag känner mej som vädret ungefär, behöver mer värme för att smälta. Emelie har farit sin kos och jag gillar't inte. Hon är mitt skratt, min wingwoman, sympatideppare och trogna slav under onsdagsfyllan. My north, my south, my east and west, my working week and my sunday rest..

Kan inte sluta lyssna på Coldplay - Lovers In Japan idag. Spola fram till 3.55 ungefär så blir resten av låtjäveln så outhärdligt vacker att det skär i bröstet.

Nepp. Nu är det dags att skärpa mej. Ska knöla ner lite prinskorv och gå bort till Emilia på hennes jobb. TTYL.



RSS 2.0