pride and prejudice



Idag vaknade jag alldeles för sent, tog ut Siv och gick genom en lummig skog där solljuset silades genom gröna blad och trädkronor. Sådana stunder går det inte att vara olycklig. Resten av dagen har jag legat i en brassestol i på Sjöliden och solat. Jag tog en annan bikini-överdel idag med målet att sola bort vita streck från den vaunliga. Där är jag nu inte längre vit, utan Johan Glans-rosa. I sådana här lägen önskar jag verkligen att topless-solning inte kändes så rökmorsa med avskavt nagellack och permanentskadat hår.

Nu är jag nybadad och insmord deluxe med Canoderm. Canoderm är en liten underbar hudlotion som alla borde ha en pumpflaska av hemma. Den luktar absolut ingenting och det är det näst bästa med den, eftersom man kan ha vilken parfym man vill i övrigt utan att det luktar något slags sliskigt ihopkok. Det bästa är naturligtvis att den verkligen hjälper om man är torr.

Nu sitter jag här igen och önskar mig just ingenstans. Mamma och pappa är hemma och glada, Nils är på Öland och trubadurar och verkar trivas, Mats har blivit vän med sin arbetslöshet och kallar sig numera arbetsvägrare, Kajsamaja är så söt att jag vill äta upp henne, Siv ligger tätt intill och snusar på min arm..


MAMMA MAMMA MAMMA MAMMA


Så här på Mors dag, vad kan möjligtvis passa bättre än en kärleksförklaring till mamma? Den du!

Mamma, du är min sång och mitt hjärtas fröjd och glädje. Mitt skratt, min sol och vinden under mina vingar. Här kommer en repris (som inte är trist) av talet jag skrev till din 50-årsfest:

Mamma, nu är du 50 år. Eller förlåt, jag menar 20.. För du är ju ung mamma. Det är som mormor brukar säga "Hon är fortfarande som en liten flicka" eller som våra vänner säger när de ser dig "Vem är hon? Är det din syster eller?". Och visst är det så. Både att du ser ut som en flicka och vår syster. Kanske är det sant att man aldrig är äldre än man känner sig. Idag tror vi att du känner dig som 20. Det ser åtminstone ut så.

Det här talet kommer att bli ett slags tack-tal. Vi vill alla säga tack för en massa saker. Att du genom alla år sett oss, hjälpt oss, stått ut med oss, tröstat oss, skrattat med oss, låtit oss gråta i din famn.. Och det finns säkert fler här som vill säga samma sak till dig. Eftersom du är en så fantastiskt storhjärtad person som tar hand om alla som behöver dig.

Det kanske också är på sin plats att be om ursäkt för många år av nedskitande, försovningar och lathet. Det blev till slut alltid du som fick plocka undan disken, oroa dig för att vi inte skulle komma i tid till skolan eller skällde på oss för att vi inte orkade göra läxorna.

Idag, är vi "vuxna", men ändå så pass hjälplösa att vi förlitat oss till dig och pappa att skydda oss från allt ont i världen. Det kan väl bara vara därför som vi just nu alla tre har flyttat hem igen. Så, tack för att ni tar emot oss, trots att vi är vuxna människor som borde klara oss själva. Vi borde inte låna era pengar, eller äta upp er mat. Kanske kan ni någonstans inom er se att det är en sorts komplimang att vi kommer hem igen. Det är ju för att vi älskar er så in i helsike. Fast också för att vi är panka, lata och bekväma. Tre bortskämda kräk helt enkelt. Men vi hoppas att ni älskar oss ändå..

Hur som helst, vi vill säga tack för:
att du lärt oss att gå
att du matat oss när vi varit hungriga
alla god natt-sagor du läst för oss
alla promenader i skogen och blommor och fåglar du lärt oss namnen på
att du klappat på oss när vi kräkts
att du lärt oss leka
att du kramat oss när vi varit ledsna
och skällt på oss när vi gjort dig besviken
att du alltid säger bra saker när vi letar efter meningen med livet
alla missbildade smörknivar vi gjort i slöjden som du blivit glad för
att du fått oss att förstå att Astrid Lindgren och Gösta Ekman är bäst när det gäller klokhet och humor
att du fått oss att känna oss som underbara människor som världen bara väntar på att få lära känna

Det här talet var svårt att skriva, eftersom det egentligen bara finns en enda sak vi vill säga. Att du är världens bästa som vi är så otroligt tacksamma för att ha som mamma.

Så, tack så gränslöst för allt.

jaaeeee


Vaknade åtta idag och var varken bakfull, illamående, för varm, för kall eller något annat gräsligt. Jag mår bra och solen skiner. Mamma gör pannkakor till frukost och jag känner livet i mig deluxe.



she has two lives - the life she is living and the book she is writing.


Sitter just nu i köket, min nya fristad. Siv ligger i fåtöljen bakom mig och är så söt att det värker lite. Så, jag tänkte i alla fall att jag nu ska dela med mig av vad jag gör i min fristad. Jag har påbörjat att skriva en kriminalroman. Satt som uppslukad inatt och tänkte och sökte och gnagde och kände ilningar av spänning och nyfikenhet sprida sig genom kroppen. Tyckte att jag befann mig i något slags flow och när ögonen började svida av trötthet hade jag skrivit fyra sidor. Så är författarskapet, överväldigande och jävligt trögt.

Nu ska jag fortsätta. Inspirationen flödar. Maskinen är ett monster, du kan inte stänga av den.


well I never prayed but tonight I'm on my knees yeah


Underbar musikvideo, underbar låt, underbart band, underbara Richard Ashcroft

 

 


goodbye I die


Delar med mig av några av, för tillfället, världens sexigaste kött:


Dexter naturligtvis


Simon Baker


Joel obviously


Edward Cullen


Jon Foreman


James Franco


Och Dr. Jackson Avery.. ... ... ... ............................. dör!


something 'bout the way your hair falls in your face

 

 

 

Statement: John Mayer är ridiculously sexy i den här videon. Kommer ihåg när jag såg den första gången för x antal år sedan och redan då hade jag god smak. Hans mun.. ögon.. hår.. OMG! Enjoy!

 


att nätterna känns långa


Har just kommit hem från Sjöliden och en underbar kväll med Emelie, Andreas, Moa och Toffa. Vi gjorde Annas suveräna potatissallad (som är suverän deluxe), fläskfilé, köttfärsbiffar, fetaost och grillad banan med choklad till efterrätt. Sen cyklade jag hem med Siv i cykelkorgen. Hon fullkomligt älskade det - med vinden susande i öronen och nosen fritt vädrande i denna ljumma majkvälls luft. Det får mig bara att älska den lilla varelsen ännu mer.

Vaknade 06.45 idag av världens monsterkramp i magen så jag gick upp och la mig i soffan hos Emelie, närmare toaletten dvs, eftersom jag kände för att spy upp hela innanredet. Men det gick bra att somna om utan krusiduller och kastruller, så jag vaknade utvilad runt elva-snåret till ljudet av kaffebryggaren som puttrade, ägg som vispades och riskakor som breddes. Käkade frukost, tittade på utbildningar (ett jädra kaos i huvudet är vad det är, så jag återkommer om den saken) och drack kaffe. Åkte sedan en sväng till staun med Victor och sen hem, solade en stund, läste nästan ut min älskade bok, tog en snabbdusch, smorde in mig i kokoslotion, följde med mamma och handlade..

Nu ska jag titta vidare på The Killing, som är en halvbra serie, men med Joel Kinnaman i en huvudroll vilket gör den högst sevärd ur ett köttperspektiv.

By the by, eftersom jag är pankast i hela världen och inte ens har råd att betala för Spotify så har jag skaffat något liknande - Grooveshark (spelas i webbläsaren) - och gjort mig en halvdeppig playlist som passar bra för tillfällen som känns som något slags mellanting (mellan whatever). Måste också nämna att Grooveshark slår Spotify i vissa avseenden. För det första är det reklamfritt, för det andra så kan man hitta låtar som inte finns på Spotify, några nedan nämnda..

Kjell Höglund - Genesarets Sjö
Iron & Wine - Naked As We Came
Bon Iver - Blindsided
The Embassy - State08
John Holm - Maria Många Mil Och År Från Här

platt hierarki och högt i tak


Ja eller nej, kan inte bestämma mig idag. Har badat i havet igen, trotsat förkylning och fuckat upp hjärtrytmen. Stekt på Emelies altan och säkert bränt mig. Ångesten släpper sakta greppet om min strupe och jag börjar se glimtar av ljus i tunneln, fast långt långt bort.


djup som en vattenpöl


Äntligen har en nyans av brunt spridit sig över min stackars kropp och jag känner mig åter igen lite, lite mer lycklig. Tvingade mig själv att sova länge idag eftersom jag inatt har lidit av sprängande huvudvärk, ni vet en-allt-för-åtsmitande-hjälm-känslan med inslag av illamående. Bihålorna knakar och spökar och hela huvudet är täppt. Annars mår jag finnemang. Har alltså legat i solen halva dagen och läst och gosat med djuren. Nu är det snart dags för grill och svinkallt rosé med jordgubbar i.

Äntligen fint väder igen och lite balkong i söderläge-känsla:

Bruce Springsteen - Old Dan Tucker

Wyclef Jean - Wish You Were Here

Peter Lemarc - Så Gott Att Må Gott Igen

Hoffmaestro - Highway Man

Lars Winnerbäck - Kom

Train - Hey Soul Sister

Al Green - Let's Stay Together


fuck the man


Förkylningen har så att säga blommat ut idag, jag andas nätt och jämnt och luktsinnet är inte vad det brukar vara. Sitter i köket och pelar extremt svår sudoku, vägrar ge upp när siffrorna strular och lyssnar på gamla mixed CDs. Har inte mycket mer att berätta. Här är en liten vacker bit ur Dashboard Confessional - Broken Hearts And Concrete Floors:

"Pouring over photographs
I'm living in your letters
Breath deeply from this envelope, it smells like you
And I can't be without that scent, it's filling me
with all you mean to me"


low


Känner mig dödssjuk fast jag med allra största sannolikhet "bara" har åkt på en hederlig förkylning. Well, min hals gör ont, jag har rethosta, snuva och ögonen rinner. Orkar egentligen inte göra någonting, vill bara ligga i sängen i raggsockor och urtvättad t-shirt storlek XL, käka glass med för mycket chokladsås, titta på disneyfilmer och bli uppassad med alvedon, saft och sugrör. Regression på hög nivå. Anyhooow, jag har klätt mig anständigt i jeans och linne med underkläder under, satt upp håret och håller just nu på och bakar bröd. Det ligger på jäsning tills jag orkar resa mig upp och köra in det i ugnen.. Någon timme till uppskattningsvis.

På fredag är det vårfest på T-shirtstore och Andreas ska delta i modevisningen så Emelie och jag ska helt klart dit och skratta åt, eller jag menar titta på, honom. Man blir bjuden på öl också och då är man aldrig sen att anmäla sig, snikna jävlar som vi är..


snart är sommarn här i purpurvågor


Så, välkommen sköna maj. Nu är valborg och allt vad april hette över. Solbrännan börjar blekna ihop med minnen av värmen. Det är kallt idag. Som något slags straff för min lättja har jag åkt på halsont och hittills blygsam feber. Inatt har jag haft svårt att sova, har mest legat och huttrat och försökt få Siv att ligga tätt intill som enda värmekälla. Valborg var trevligt, vi var massa folk här hemma och grillade, spelade Äckliga familjerna (därav alla taggade som Tina af Kisstråle, Hinke Kräkman osv..) och drack rosé. En liten utgång på O'Learys och sen Mollys där vi träffade Anna & co. Igår städade jag undan halva festen och låg sedan död i sängen återstoden av dagen. Sov och tittade på avsnitt av serier jag missat om vartannat. Ska snart in till Holmgrens och fika bort den här måndagen.

Fort Minor feat. Holly Brook & Jonah Matranga - Where'd You Go



RSS 2.0