Idag känner jag livet i mej


Det är ju onsdag igen. En får vare glad att en lever till det. Det har varit en ganska bra vecka hittills. Helgen var också bra. Var i Kalmarsalen i fredags med mitt gamla apotek-team. Björn Gustafsson & co. Borde inte nämna hans namn först egentligen för han var inte bäst. Det var Özz. Så att jag var på Özz & co. Stephen Simmonds var också där. Jag hade glömt att han fanns. Han spelade no no no no no no no no no no no no there's no limit. Kom hem runt 20-tiden, då blev det fredagsmat och Idol. Litet senare TP. Jag vann inte men det var roligt ändå. Det viktigaste är att man spelar tillsammans som Victor alltid säger.

Ta alltid ut glädjen i förskott, det värsta som kan hända är att du har varit glad i onödan. Så jag tänker i alla fall vara glad för att hyresvärden har sagt att vi får lägenheten även om vi inte fått skriva under något kontrakt eller blivit lovade något datum. Jag tänker vara glad för en hel del andra saker också från och med nu när jag läst det där underfundiga citatet på baksidan av Barran.
 
Väntar i alla fall på att hyresvärden ska ringa så vi kan få skriva under kontraktet någon gång. Skulle vara bra om vi fick veta när vi ska flytta in. Jag vill liksom börja planera litet grann. Det kommer nämligen ta ett tag att packa ned mitt rum i lådor. Här finns det grejer kan jag berätta. Det finns gamla parfymindränkta brev från mina brevvänner jag hade under 90-talet. Det finns dockor från 80-talet och kläder som är ännu äldre och intryckta längst bak i garderoben. Det finns trehundra miljoner skokartonger, femhundra miljoner skivfodral utan skivor i och sjuhundra miljoner veckotidningar med upplagor från allt mellan 1996-2008. Just det, så länge har jag varit utseendefixerad och smygläst Fråga Evas sexspalt. Det finns också pilatesbollar, vhs-filmer, döda krukväxter, papperskassar med skräp och en ännu omonterad sängram som jag aldrig kommer få sova i. Jag kanske borde slänga hela skiten men jag har inte hjärta till det. Jag är inte redo än. Jag är en samlare.


Angels and Airwaves - The Adventure



Återstoden av dagen


Åh nu är jag så trött på det här så jag bara vill lägga mej ner, rulla över på rygg och ge upp. Det är sjukt tråkigt att inte ha något att göra.. Nu ringde af också och sa att min handläggare är sjuk så jag ska inte dit idag heller. Inte för att jag så himla gärna ville, men jag hade i alla fall en tid att passa någonstans.

Idag ska jag i alla fall träffa Emma. Det ska bli gött. Sen i eftermiddag ska jag hämta Cevin och Kajsamaja och passa dem en stund. Hoppas det går bra, jag blir alltid nervös inför sånt.

Jag ska leta garn nu. TTYL.

I'm in the prime of my life




Nu har jag inte skrivit på ett tag för jag har försökt hålla mej borta från datorn. Det har gått bra faktiskt.. Börjat göra upp scheman för mina arbetslösa dagar så att jag inte ska känna mej så värdelös och fortsätter leva under någon sorts rutin. Försöker tvinga mej själv att åtminstone gå upp klockan nio, det går oftast inte så bra eftersom jag inte kan somna om kvällarna. Jag har försökt med allt - träna hårt på dagen, inte äta på kvällen, zonmassage, yoga i sängen, dricka te, avslappningsövningar, räkna skitfår - you name it. Inget fungerar och det känns riktigt jobbigt. Det liksom susar och far i huvudet, jag får inte riktigt in andningen, inga sovställningar känns bekväma och fötterna är för varma.

I alla fall så har jag en liten glad nyhet och det är att jag och Victor fick lägenheten. Så om någon vecka eller två så är vi antagligen inflyttade och någorlunda klara. Då blir det fest. Nu måste vi bara skriva på kontraktet och adressändra. Typ.

Imorgon ska jag till af och träffa min handläggare Kerstin. Kerstin - Kerstin. Kul. Jag känner mej inte riktigt förberedd dock. Jag tänker ta det på största allvar för jag vill inte att någon ska tro att jag gillar att vara arbetslös och bara vill ha pengar. Jag vill faktiskt ha ett jobb, det är bara det att jag inte har rätta knycken än.

Väntar på att psykologen ska ringa mej och meddela en tid jag kan komma. Har fan väntat och väntat i mer än en månad på att få komma någonstans över huvud taget. Landstinget är inte direkt den snabbaste strutsen på savannen. Hela systemet känns jävligt diffust. Det känns som om de allihopa vill bli av med en. Första samtalet förklarade hon att de har ett nytt system nu och att jag skulle vända mej någon annanstans. Jag vände mej dit och hon där lät förvånad men sa att jag skulle få komma om tre veckor för att träffa en läkare som i sin tur skulle skriva en remiss. Träffar läkaren som inte skriver någon remiss utan ger mej ett telefonnummer till ett annat ställe och får det att låta som att de antagligen inte heller kommer ta emot mej. Ska i alla fall få en tid hos den här människan för hon PRIORITERAR unga.

Ära vare Gud i höjden. Och frid på jorden.



Jay-Z - Roc Boys (And The Winner Is)

))<>((



Då var det onsdag igen. En mycket bättre dag än igår. Gjorde ett schema igår kväll för att jag inte skulle bli så handikappad idag och bara ligga i sängen eller sitta vid datorn. Det har fungerat utmärkt. Enda snedsteget var att jag råkade försova mej ett par timmar.

Jag gick upp vid tio. Gjorde kaffe och åt frukost till Heroes. Sen duschade jag och gjorde mej i ordning. Victor kom hit och åt lunch, skjutsade mej till OnOff där jag köpte Wii Fit. Äntligennnn. Och så skrev jag på nåt papper och så var jag medlem även där. Sånt där ska jag alltid göra. Först förköpa mej, sedan bli medlem och gå därifrån utan att riktigt veta vad som hänt. Jaja, det kostade i alla fall inget extra och så fick man betala inom 30 dgr. Sedan tog jag en promenad hem. Hade egentligen tänkt ta bussen men insåg att det här var min enda chans till lite sol så jag tog den. När jag kom hem åt jag lunch. Sedan kopplade jag in spelet och tränade i exakt 45 minuter. Vissa övningar var alldeles för lätta och vissa var alldeles för jobbiga. Min personliga tränare blev arg när jag la av mitt i en övning. Nu är jag helt mör så jag tänker kolla på Fringe och vila mej en stund. Sedan lovar jag att jag ska städa mitt rum.

Life I love you all is groovy

Ny vecka - nya möjligheter. Det är min positiva anda som talar. Ibland tittar även den fram.

Sov länge idag, till halv ett, både jag och Victor. Sedan åt vi pizza till frukost. Det är aldrig för tidigt för pizza. Vid halv fyra åkte vi in till stan. Jag hade fått nys om en lägenhet på Blocket med snabb inflyttning och man skulle kontakta Kalmarhem för att anmäla sitt intresse. Så vi gick in hos Bobutiken och blev så jävla trevligt bemötta. Det här är konversationen:

Vi - Hej, vi skulle anmäla intresse för en lägenhet.
Djävulen - Men det gör man på vår hemsida.
Vi - Men den här lägenheten ligger ute på Blocket.
Djävulen - Man får egentligen inte lägga ut lägenheter på Blocket. Förresten så måste man stå i kö här, gör ni det?
Vi - Ja, det har vi gjort i litet mer än ett år.
Djävulen - Jaha, men ni får ringa imorgon och prata med någon av våra säljare. Den lägenheten är det ju fler som är intresserade av, så ni är ju inte ensamma om det direkt. Tyvärr..
Vi - Näe, tack då.

Jag och Victor gick självklart in där och trodde att vi var ensamma om att vilja bo på Malmen i en relativt billig tvåa med balkong. Jag kände verkligen att det här är en människa som förstår oss. Imorgon ska jag ringa till Kalmarhems säljare och hoppas att det är Anita som svarar. Hon är otroligt hjälpsam.

Jag är på jakt efter en ny halsduk eftersom min från förra året är spårlöst försvunnen. Hoppas jag hittar den någon dag, det var den bästa duken jag nånsin haft runt min hals. Men jag hittade ingen halsduk, de säljer tydligen inte samma saker hos kedjorna i Kalmar som de gör i andra städer. Victor hittade i alla fall en superduperfin jacka och blev rånad på köpet. Men det talar vi inte om. Nu ska jag titta på Dexter, True Blood och Desperate Housewives. It's all gooood.

jag är lycklig hela långa veckan ut



Vaknade vid 11-tiden idag av att Victor ringde. Det var inte bara ett trevligt sätt att vakna på, det var också mycket bra att han över huvud taget ringde för annars hade jag aldrig gått upp. Jag drack kaffe, åt frukost och satt framför brasan. Gick och la mej i sängen igen, tittade på Smallville och snusade mej sjukt illamående. Men jag kan liksom inte bli arg på snuset för det. Om snus inte fanns till, vad gjorde jag då? Jag bara undrar..

När jag hade återfått min balans så satte jag mej vid datorn och började skriva under rubriken "Tågluff 2009". Det var jättekul. Jag läste i alla forum jag kunde hitta om att tågluffa i Europa. Detta resulterade i (hittills) tre A4-sidor om Interrail-kort, tidtabeller, priser, destinationer, att tänka på, pack-lista och inköpsställen. Nu är vi halvvägs till kontinenten. Jag tänkte att man kunde packa sina mest hatade kläder och trashiga urblekta underkläder och sedan slänga dem när man använt dem. Och ta med en hög pocket-böcker, läsa dem och sedan lämna kvar dem. Sedan får man väl köpa nya grejer allt eftersom. Synd att man inte är åsna, man måste ju vara sjukt smart när man packar. Ta med grejer som kan användas för flera olika ändamål. Typ en sarong kan vara kjol, klänning, badlakan, täcke, och solskydd=) Vissa påstår att man bara gör av med ca 10.000 spänn inklusive själva kortet, på en hel månad. Det betvivlar jag. Jag tänker liksom inte leva som en luffare bara för att vi är på luffen.

När jag var färdig med det så åt jag en daim-bakelse från Citygross. Jag funderade på att städa mitt rum, men sedan kom Mats, Anki, Cevin och Kajsamaja hit. Idag hade Kajsamaja lärt sej att säga Kashamaja. Så det sa hon hela tiden i två timmar. Mamma bakade pizza, som jag har längtat efter i 10 söndagar i sträck. Det var den godaste pizzan jag ätit i hela mitt liv. Nu funderar jag på att städa mitt rum igen. När ni ser bilden nedan så förstår ni kanske varför..







Coldplay - Lost? (Acoustic)

Sex rimmande ryssar bara far förbi i 40-90?

Ahh nu är jag äntligen hemma från två hårda timmar på af. Jag höll på att somna, men jag gjorde mitt bästa och höll mej vaken. Förstår inte hur det kan vara obligatoriskt att behöva sitta och lyssna på någon som berättar hur man skriver www.ams.se eller hur man gör när man söker ett jobb. Fast det är klart, staten kanske tror att anledningen till att vi är arbetslösa är just för att vi är så sjukt obildade och omoderna att vi inte kan använda en dator. Det var som ett skämt och alla i salen suckade ikapp.

Jag såg två-tre stycken såna där som aldrig ansträngt sej ett skit, såna som Fredrik Reinfeldt tror att alla arbetslösa är precis som. "Jag-är-40-och-har-inte-jobbat-sen-1998-ge-mej-bara-mina-320-kronor-
om-dan-så-jag-kan-köpa-mer-tjack". De passar alldeles utmärkt på såna där träffar där man får lära sej hur man sätter på en dator och kollar sin mail. De förtjänar det nämligen. Men inte resten. Vi är bara inte lika lyckligt lottade som de som fick behålla sina jobb eller ens fick ett i första taget.





åååh

Sitter här med blött hår och rödsprängda ögon. Jag ville bara inte gå upp idag, jag drömde något coolio som var läskigt men roligt på samma gång. Ska till arbetsförmedlingen om en stund på basinfo. Annars hade jag aldrig varit vaken vid den här tiden. Ska bli fett trist yo. And what is worse, jag måste åka 401 och det har jag aldrig tyckt om. Förra gången så tappade busschauffören min växel på golvet så alla från lindsdal led med mej när jag fick krypa på golvet för att hämta dem. Det är inte det att jag är snål och inte har råd att förlora en krona eller två, men just den dagen så var jag beroende av de mynten för att kunna ta mej hem igen. Jag ville bara ropa ut de orden i högtalaren så att alla skulle veta om det.

...

Stora feta bananflugor surrar runt i hela huset. Jag har aldrig sett så välgödda. Var kommer de ifrån och var hittar de sin föda? Min teori är att de föds ur frukt och växter. Sedan äter de sin väg ut. Äckel..

Har precis kommit hem från förhöret med hyresvärden. Tog 60 minuter och jag var bara förberedd för tio av dem. Men det gick nog ganska bra ändå. Hoppas det i alla fall. Han ska höra av sej i slutet av nästa vecka. Senast. Annars har jag som vanligt inte gjort ett jota idag.

Snart kommer Victor och John hit. Då ska vi dricka Coors light (som jag smakat nu och kan bara säga "mmmmmmm") och kanske ta ett parti Vem där?!

RSS 2.0