the man the myth the concept
Jag älskar Lasse Berghagen. Jag älskar Allsång på Skansen och Teddybjörnen Fredriksson. Hans visdom och hans blåa kavaj. Här ska ni få ett par citat sagda av denne store store man.

"Jag, Magnus Härenstam och Björn Skifs tog båten ut till Dalarö. Vi satte oss på en bänk och drack kaffe med kron i, precis som i Calle Schewens vals. Vi satt där och bara grät - det var så mycket sommar."

"Jag är ingen grubblare, jag är en grundare. Grubbel leder inte till något, men att grunda är bra, för livet är så stort och fascinerande och det är en sådan underbar gåva att få vara här."

"Det finns ett ord som inte är så vanligt i Sverige längre - ordet tacksägelse. En sorts innerlig glädje att få vara med om det här stora."

"Min fru säger: 'Äpplet i trädet är rött och vackert.' Men jag säger: 'Tänk att trädet kan växa i denna torra mark.' Det är typiskt mig, jag ska liksom alltid gå vidare."

Jag älskar denne man. Av hela mitt hjärta. Ta emot kramen nu, mina vänner. Ta emot den.

I denna ljuva sommartid


Idag är sista skoldagen. Jag håller med andra ord på att göra mej litet fin. Med fin menar jag avklippta jeans, svarta strumpbyxor, svart tröja och svarta ballerinor. Inte särskilt somrigt. Inte alls blommor i håret eller sandaler. Å andra sidan så ska vi inte ha skolavslutning i Birgittakyrkan och vädret verkar opålitligt. Ingen ljuv sommartid eller någon vänlig grönskas rika dräkt.

Jag har jobbat och pluggat och slavat hela veckan, imorgon jobbar jag igen 9-17 vilket inte känns lockande. Vi ska nämligen ha "klassfest" ikväll och jag räknar med att vissa av oss ska få åtminstone litet grann innanför västen. På måndag börjar jag heltid på Apoteket och jävlar i min låda vad rik jag kommer vara i sommar.

Vi har sagt upp lägenheten och hyresvärden verkade bli jätteledsen. "Hur ska jag hitta så trevliga hyresgäster igen?" sa han och jag och Victor dog av dåligt samvete. Jag är sugen på att köpa en bo-rätt istället, ta ett lån och slippa höga hyror. Kolla in denna. Jag trillar av stolen när jag tittar på bilderna. Undrar just om jag får ta ett lån?! Mmm...


Konsumera mera,


som Borg brukar säga. En finansminister som för övrigt borde klippa av sej hästsvansen och "skäpa te sa". Men åter till saken. Jag må vara både mer och mindre miljötänkande än andra. Vi källsorterar (såklart!), cyklar, går och åker buss, storhandlar, köper ekologiskt och närodlat, lagar mat på eftervärme i ugnen och kokar vatten i vattenkokare blah blah fucking blah. Och mer därtill. Men det finns en sak som jag absolut inte kan ge upp. Kläder. Skor. Accessoarer. NEVER. EVER. EVER. EVER.

Nu är det dock köp-stopp vad maj månad anbelangar. De här underbara tingen är på väg till mej just nu...fredagsmys


det finns en dag då man kan andas ut.
man slipper chefens tjat och kommer hem till slut.
since I moved here all I do is mys and mys. YES WE DOOO!
det är dags för fredagsmys om det så är det sista jag gör.
snart är det fredagsmys, hoppas inte föräldrarna stör.
nu är det slut på veckan, det är dags för fredagsmyyyyyyyyyyyyyyys

YES IT IS! Efter att gulle-Malin kommer och hämtar mej och kör mej till IKEA. Efter att jag och Anette sovit i sängarna där och skrivit rapport och reklam-analys. Efter att jag åkt hem igen och ätit lunch. Efter att jag åkt till jobbet för att prata med galningar i fyra timmar. Efter att klockan slagit 20.00 och jag får komma hem till slut. Då jävlar.

won't you help to sing


Jag tänkte bara berätta en liten historia för er som KAN rösta i EU-parlamentsvalet den 7 juni.

I Sverige finns något som kallas allmän rösträtt. Det infördes 1921 för att folket ska ha något att säga till om. Det året myndigförklarades också kvinnor. Det tycker jag var snällt.

I Burma sätts man i husarrest om man försöker berätta för folk att det finns något som heter demokrati. Aung San Suu Kyi, eller Sushi som jag brukar säga, är en tant som har suttit i husarrest jättejättejättelänge. Hon är demokrati-partiets ledare och vann faktiskt valet 1990, men militären vägrade låta henne regera. Så Sushi blev inlåst.

Förra året marscherade 10000 munkar över Burmas gator. Många greps och dödades. De hade bestämt sig för att offra sina liv för folkets frihet, sa dem. Det gick inte riktigt som planerat. Inte blev de friare för det. De blev mördade istället. De ska hållas lugna. Och framförallt tysta. För deras eget bästa.

Om du kan rösta, om du har tilldelats den rätten och bor i ett land där du får vara fri och faktiskt säga till om saker och ting utan att låsas in eller mördas, varför skulle du inte göra det då? Du kanske inte har koll på varför du ska rösta? Ett par minuter av din tid på www.europarl.se kan väl inte vara för mycket begärt? Du kanske fortfarande inte vet vilka du ska rösta på? Nej. Men då kan du faktiskt rösta blankt.

Jag har ingen respekt för människor som inte röstar. Och jag tänker inte låta någon i min närhet sitta hemma bara för att de inte orkar gå till vallokalen. Bara så ni vet. Då kommer jag med skottkärran. Eftersom jag inte har något körkort.you shut your mouth when you're talkin to meÅh vad trött jag är.  Ingenting hjälper, inte kaffe, inte snus, inte frukost, inte kallt vatten, inte Visine Trötta ögon.. Jag känner mej som Kalle Anka i husvagnen på julafton.

I förrgår gick vi på  Änglar och demoner, som var slut vid halv tolv (den var mycket spännande). Igår började jag jobba vid nio. Jag försov mej till kvart i nio och sprang direkt till jobbet. Tur att jag har nära nu för tiden, men jag kom ändå litet försent. Och det värsta med att försova sej är att hela dagen blir förstörd. Man vaknar liksom aldrig och så fattar man ingenting. Hela dagen igår är som en enda dimma och alla skrattade åt mej på jobbet. Och inte nog med det, när jag skulle köpa en chokladbit för en tia ur automaten så fastnade den. Den fastnade. Det är sånt som bara händer på film trodde jag. Ack så fel jag hade. På film brukar de alltid skaka om den där automaten eller försöka stoppa in armen i munnen på den, men jag knackade bara försiktigt på rutan.. Den satt fortfarande fast, konstigt nog.

Igår var vi på teater, En midsommarnattsdröm, av Jenny Nyströms elever. Nils var bäst såklart (det är han alltid), men igår var jag helt sjukt imponerad av honom. Fan vilken duktig lillebror jag har. Han kommer bli stor. Och säkert rikare än sultanen.


Nyhetsmorgon har speciella gäster idag: KACKERLACKOR. Fy fan vad äckligt. De ser ut som taxar, som han på Nyhetsmorgon sa. Jävla jävla äckel-djur. Nu släppte de lös en på bordet.. Jag hade DÖTT om jag varit där. Fy faaaaaaaan kackerlackorna har bajsat i burken.yes it is trueVictor har sprungit TVÅ MIL OCH EN KILOMETER och jag är stolt som tuppen.


I am the man


Sitter på jobbet, bakfull och daun. Ingen ringer längre, men vi har 4000 kundklubb i kö. Folk kan inte stava och folk kan inte sina personnummer och folk har definitivt inte haft välskrivning i skolan. Jag försmäktar på denna ö. Det står ju på blanketten att man vänligen ska TEXTA TYDLIGT!

Igår hade jag superkul med John, Amanda, Moa och Toffa. Vi spelade Vem där och drack liiitet för mycket, lyssnade på gamla goingar och sjöng Sing Star. Jag gick och la mej vid tolv i tron att jag var ganska nykter, åtminstone absolut läggbar, men det var jag tydligen inte så jag sprang fram och tillbaks till badrummet ett par ggr, sedan somnade jag äntligen. Idag mår jag som en påse mögel. men om två timmar går jag av mitt pass och cyklar hem till Djurängen för att äta grillat och heja på Malena. La Voix FTW!


Toto - Africa

hard work workNu är vi hemma från fisketuren i Risebo. Kom hem i förrgår kväll, helt slut med en sträckt vad och en härlig doft av rök och fiskfjäll. Men det var det värt. Jag har haft jättetrevligt och det var otroligt avkopplande. Alldeles tyst, förutom fågelkvitter och knarrande tallar. Gick upp vid halv sex i lördags, åtta i söndags och sju igår. Så idag hade jag litet svårt att gå upp när alarmet went off. Försov mej från dagens föreläsning och gick istället upp vid elva. Det var otroligt skönt att sova ut och det gjorde faktiskt inget att jag missade skolan.

Jag har börjat jobba igen, på timmar när jag inte är i skolan. Igår tog jag första samtalen. Var supernervös i början, men sen började det flyta på och vid fyra hade jag hört allt, igen. "Men läkaren sa ju att.." "Nej jag har inte fått någon pinkod?!" "Jag är fly förbannad för att apotek ska säljas ut!" "Mina kanariefåglar bråkar.." "Jag kan inte koncentrera mig när dörren är öppen, STÄNG DÖRREN!!!!!!!! STÄNG!" "-56 plockade jag upp döda kroppar med krok" "Jaha, då får jag väl ligga här och ha ont då.." Folk är helt galna ska ni veta. På Apoteket får man prata med varenda tokfrans från norr till söder och det är snarast en raritet ifall man får prata med någon som har alla besticken i lådan. Det är för att vi ska ha roligt på jobbet som Gud gjorde alla människor olika.Vi har bokat resa nu. Den 28:e augusti lyfter jag, Victor, mamma och pappa från Kalmars flygplats mot Kreta och Platanias och Plaza di Porto resort. Det blir underbart.


Eels - Mr. E's Beautiful Blues

EEAAGLEE!


Varför har ingen sagt något? Varför har ingen berättat att linfrö kan vara farligt? Jag trodde att det var nyttigt och endast nyttigt. Så jag har haft det i yoghurten, i bröddegen, på brödet, i gröten, i salladen - you name it. Nu ska de ut ur mitt hus. Man kan nämligen bli förgiftad, vilket jag har blivit. Det spelar ingen roll vad ni säger. Jag är övertygad om att jag är vätecyanid-förgiftad. Jag VET att jag är det. Så jag håller på att avgifta mej med hemmabryggt örtte (som jag hört ska vara utrensande?!) och mycket vatten.

Livsmedelsverket nämner några exempel på kliniska symtom som kan uppträda vid cyanid-förgiftning: huvudvärk (check), illamående (check), yrsel (check), förvirring (check????), domningar (check) och hjärtklappning (check). Dessutom så uppvisar jag tydliga tecken på flitigt linfrö-intag i allmänhet, med andra ord, min mage är inte vad den brukade. Jag må vara förgiftad, men jag ser helt objektivt på saken, konstigt nog. Känner mej inte orolig, utan betraktar min förgiftning ur ett så kallat "outer-body-perspective". Jag är en sjukdom, som bör observeras utan att blanda in känslor och bli personlig. Som Simon and Garfunkel hade sagt: Jag är en sten, jag är en ö. Och en sten känner ingen smärta; Och en ö gråter aldrig.

PS. Klicka på länken nedan och bli medlemmar, annars får jag inga presentkort. Och det är jag faktiskt värd. Jag är förgiftad, kom ihåg det. Ni kanske inte får träffa mej igen, och då kommer ni tänka "Jag tryckte inte ens på länken - fan ta mej". Hej då.
Check it

Såhär fint är det på H&M i Milano. Det är litet andra bullar än Kalmars skitbutik där man får armbåga sej fram mellan klädstängerna och prova kläder ihop med dammråttor.Det här känns litet mer som ett ställe där man blir bjuden på champagne och jordgubbar i provrummen och har en liten liten butler som går en hackihäl och bär alla ens påsar.

Du är


Pappa Rudolf


Du är väldigt viktig, iallfall i dina egna ögon. Du röker pipa och försöker skaffa vänner genom att använda dig av din enorma sociala förmånga så som att störa sportutövare och skjuta folk med hemmagjord pilbåge. Du är otroligt klumpig och dina stora laster är kaffe och tobak. WORD!
BENET???

Vad ska lilla Siv göraalldeles ensam hemma hela veckan?
Stackars Siv, som inte har något liv ...


Vintern rasat ut bland våra fjällar


drivans blommor smälta ned och dööö!!

Nu har vintern dött. En gång för alla. Idag var den åtminstone död för: jag kunde ligga i bikini utomhus och fortfarande svettas. Dessutom drack Siv brunt vatten och Kajsamaja klädde av sej naken och kissade i farmors grönsaksland. Det innebär att det var så varmt att varken djur eller människor orkade gå inomhus för att uträtta sina behov.

Apropå värme. Och bikini. Jag har sagt NEJ!! Detta ÄCKLAR mej. Jag vill inte vara där.

Eller där ...


RSS 2.0