situations are critical


Åhh skulle varit klar med den här skit-uppgiften för flera dagar sen och now I've ran out of time.. men jag är fortfarande inte motiverad. Det finns så mkt annat roligt att sysselsätta sej med, läsa andra böcker, titta på serier, titta på tv, städa, diska, fixa, julpynta, tvätta, handla.. OMG! Idag är Victor ledig också, vilket inte gjort saken bättre. Vi mördade varenda kartong i lägenheten och plockade upp allt som inte redan var upplockat, men det är fortfarande bara nästan färdigt. Istället för kartonger som sängbord har vi numera inga sängbord alls och jag vet inte vilket som är värst?!

Anyhow, motivation var det. Varför hittar jag den inte? Varför känner jag mej inte stressad när jag måste vara klar idag?! Jag måste vara den utvecklingsstördaste människan på denna jord. En annan sak som inte gjorde saken bättre är att jag fick VG i den förra kursen (yeah that's right) fast jag misskötte mej en skvätt där också. Därför är nog min hjärna inte övertygad om att gott betyg kommer ur gott uppförande. To hell with it! Jag ger upp!

Här är min julplaylist (så mainstream den bara kan bli, men jag delar med mej, som man bör om julen):
Darlene Love - All Alone On Christmas
Dean Martin - Let It Snow!
Mariah Carey - All I Want For Christmas
The Drifters - White Christmas
Nat King Cole - The Christmas Song
Frank Sinatra - Have Yourself A Merry Little Christmas
Brenda Lee - Rocking Around the Christmas Tree
Chris Rea - Driving Home For Christmas
The Pogues - Fairytale Of New York
Tommy Körberg - O Helga Natt

there's a possibility


Jävla Spotify-reklam.. det är inte bara det att det är irriterande, eller att Basshunter är förjävlig, utan det förstör hela stämningen man försökt bygga upp i playlisten. Igår ville jag ha ångest-stämning ala Twilight-soundtrack, idag vill jag ha julstämning ala motown. Hur mycket ska di ha för att hålla käften?

Inatt sov jag hos mamma och pappa, och när jag vaknade fanns det kaffe - det är alltid kaffe som får mej att vilja gå upp om mornarna. Igår när jag vaknade upp hemma i lägenheten så visste jag att kaffet var slut så jag låg bara och stirrade upp i taket en timme innan jag orkade släpa mej ut ur sovrummet. Kamomillte är visserligen gott, men utan kaffe får jag migrän. Idag har vi varit på loppis i folkets park, hittade inget särskilt, men mamma köpte hästar, böcker och dockor till Kajsamaja. Själv har jag hittat gulliga Alfons Åberg-kläder som hon ska få i julklapp. Apropå julklappar så har jag beställt något till mej och Emilia, som jag tror att hon kommer uppskatta lika mycket som jag ;)

Näe nu dör jag

smile like you mean it


Är hemma hos mamma och pappa och ligger i sängen i mitt gamla rum. Har försökt plugga hela dagen men min hjärna är död och full av annat så det har hittills varit snarast omöjligt. Bad läraren om uppskov, precis som resten av kursarna, till på fredag. Ett magsår mindre..

Igår hälsade jag på Siv och de små valparna. Cirkus en decimeter långa, fyra är nakna och en ser ut som Siv. Gullegullegulle.. Imorgon ska jag vara hos dem nästan hela dagen och se till att de inte biter varandra i snopparna. Eftersom de är blinda, hur kan de då veta skillnaden mellan en valpsnopp och en tutte?

David Gray kommer till Cirkus den 31 januari och jag bara måste gå. Det var längesen den chansen fanns sist och då hann biljetterna ta slut ikapp med mina pengar. Nu finns det både biljetter och pengar kvar så vad hindrar mej? Det är faktiskt min och Victors kärleksmusik och något jag definitivt vill göra ihop med honom. This years love, Lately, Please forgive me, Sail Away, Be Mine, You're the world to me...


SHOW NO MERCY

Brukar du..

peta dig i näsan: ja varje dag hela tiden
titta på dig själv i spegeln: ja
gnälla: alltid, till och med när jag sover
skrika: nej bara när jag bråkar
sova: ibland
ha ångest: ja, det är luften jag andas
drömma: ytterst sällan
gå i kyrkan: bara på julkonsert i Domkyrkan
röka: aldrig i livet
gå i skolan: ja
ljuga: ja
lita på folk: nej, jag utgår ifrån att alla ljuger, bedrar, förskönar eller förvränger (och jag har oftast rätt!)

Tror du..

att du kommer bli något: nej, jag vet
på gud: nej
på rymdvarelser: ja självklart
på ett liv efter detta: ja
att du kommer leva länge: ja, det tar jag för givet

Favorit..

partylåt: M.O.P feat. Busta Rhymes - Ante Up (yap that fool)
färg: svart
butik: H&M
band: Counting Crows
maträtt: kåldolmar
godis: choklad
chips: sourcream, grill, dill, gräddfil, cheese m.m.
dryck: kaffe
konsert: Jay-Z eller Bruce Springsteen
skor: horstövlarna just nu
minne: jag har inget minne?

Dilemmat..

McDonald's eller Burger King
Blondin eller brunett
Surt eller salt
Jay-Z eller Kanye West
Kaffe eller te
Stockholm eller Göteborg
Desperate Housewives eller Gossip Girl
Scrubs eller How I Met Your Mother
Utekväll eller hemmakväll
Julafton eller Nyårsafton
Edward eller Jacob
Gina Tricot eller H&M
Ge eller
Pengar eller kärlek
Personlighet eller utseende
Chips eller ostbågar

Men jag har mycket annat att berätta. Inatt födde lilla Siv fyra små nakna bebisar och en med päls och käkade moderkakor. Jag ska gå dit lite senare idag och kolla läget, jag bara måste se hur hon är som puppy-mommy.

Victor har precis lämnat mej ensam, för att hänga i Västerås en hel vecka. Jag kommer få julpynta själv (vilket inte gör någonting, för då får jag som jag vill), sova själv, äta själv, vakna själv, göra kaffe själv.. Jag kommer sakna honom, men a man's gotta do what a man's gotta do..

Imorgon är det deadline på en seminarie-uppgift och jag har inte ens öppnat böckerna. Känner på mej att det blir en lång natt.

I förrgår natt läste jag ut sista Twilight-boken och jag känner mej död inombords, hjärtat blöder och jag trodde aldrig att jag skulle kunna välja mellan Edward och Jacob, men nu förstår jag ju. Förresten så såg jag Taylor på Jay Leno igår. Han är inte särskilt snygg i verkligheten, han är i målbrottet, han är kort, han skrattar nervöst hela tiden och på det hela taget verkar han rätt mesig. Uppenbarligen är han en bra skådespelare. I alla fall så är  Bella och Edwards kärlek den vackraste kärlekshistorien EVER EVER, Brokeback Mountain kan slänga sig i väggen.

Igår när jag försökte börja läsa en annan bok så kände jag pirret i magen och blev helt plötsligt sugen på att skriva själv. Saken är bara att jag inte ser någon historia framför mej, jag bara tänker på vackra ord och formulerar tankar när jag skriver.

Jag och pappa skulle gå på en Smart-Ekonomi-träff på stadshotellet igår, Skandiabanken höll i det och vi trodde att det skulle vara roligt och att vi skulle bli bjudna på käk och sånt. Näe då, hela pensionärsmaffian var där och man fick läsk och chips och salta pinnar. Vi drog. Sen åt vi middag på Larmgatan 10 och pratade om smarta uppfinningar. Jag känner mej driven att genomföra min idé, den är utmärkt och jag har gjort lite research - den finns inte än. Jag kommer bli rik, men ni kommer inte att få reda på vad jag tänker göra förrän det är färdigt och jag ligger och solar på en yachts däck med Margaritas i St Tropez. Mmmm, the sweet smell of success.



need I say more


Hej hallå dagboken

Idag är det torsdag, känns som veckan blåst bort, som vanligt. Igår lyckades jag göra klart två skoluppgifter på en timme, what uP! Idag försöker jag öva in lite smått vad jag skrivit, eftersom jag ska redovisa för min grupp ikväll. Vi har föreläsning 18-21, med andra ord värsta tiden för att sitta still i tre timmar och koncentrera sig. Jag har en känsla av att jag kommer ha nära till insomning.. Jag ska ha på mej respect-kläder och svarta ögon, se sur ut och mörda en viss gubbjävel med min blick också, så det är nog bäst om jag dricker lite kaffe innan jag sticker..

Träningsvärken är värre idag, det skär i hela överkroppen och jag kan varken nysa eller skratta utan att falla ihop på golvet av smärta. Det var svårt igår kan jag säga, under Bonde söker fru. Vad gillade ni Rogers tanga-badbyxor? Jag tyckte de var underbara, särskilt ihop med hans kritvita kropp och morotshår. Vilken färgkombination, han lyckades verkligen! Jag blev mållös för en sekund, sen började jag skratta, sen kom det några tårar.. Ja, både lyckan och smärtan var total.


....


Ajajaj. Mina revben värker och jag kan knappt resa mej upp för att magmusklerna svider så. Jag var med andra ord på gymmet igår med Emma. Trodde faktiskt inte att jag skulle få så här mycket träningsvärk, för passet var inte överdrivet ansträngande och jag stretchade hela kvällen. Men uppenbarligen är jag riktigt otränad, så nu ska jag verkligen försöka hålla uppe det här hälsobeteendet. Passet gav mej en kick och jag var salig en bra stund efteråt så trots värken ser jag fram emot nästa gång.

Idag ska jag försöka plugga mestadels, läsa Eclipse och ta det lite lugnt och inte stressa. Jag berättade för Victor igår att jag är kär i Edward och Jacob, men som jag förväntat mej så brydde han sej inte whatsoever.. men det gör jag.

new moon


Ikväll är jag hos mamma och pappa och har fredagsmys. Hela dagen har jag uppfattat omvärlden som behaglig mjuk bomull.

Jag vaknade upp av en puss från en nyduschad Victor och andades lätt som ejderdun. Började morgonen med att käka frukost, dricka kaffe och titta på Efter tio. Alla ni som har tid till att kolla på det programmet MÅSTE göra det. Malou är bland de viktigaste och mäktigaste kvinnorna i Sverige och behandlar problem som definitivt behöver lyftas fram i ljuset and I love her for that.

Efter att det var slut så klippte och strök jag gardiner så att de blev lagom långa och lagom släta för att kunna hänga i vårt sovrum, diskade och städade upp varenda fläck i köket. Sen sträck-läste jag i nån timme eller så, Twilight no 2 (den är snart slut, så att jag kan vara redo inför bion nästa helg). Gick och mötte mamma i Berga C (to the P), handlade köttfärs, gick hem, lånade internet, tände en brasa och läste vidare.. Jag måste få lufta mina tankar lite, är det någon mer än jag som blev ledsen och deppig av att läsa tvåan? Och jag hoppas såklart att Bella ska ta sitt förnuft tillfånga och välja Jacob (the beautiful beast) istället för Edward (the swine - who started he swine-influenca), fast jag fattar att hon inte kommer göra det (eller..?). Det är väl lika lätt som en plätt, fattar inte vad hon ska tjura för.. Två vackra män, varav en är ett svin som lämnar henne att dö, vill ha henne och hon bara tjabbar!? Förresten, varför heter boken New moon på engelska, men När jag hör din röst på svenska? Kunde den inte bara heta nymåne? Och är det meningen att man inte ska fatta från första stund att Jacob är en varulv, utan blåögt tro på det som Bella tänker tills det (antar jag) ofrånkomligen avslöjas senare i boken? Det måste ju finnas fler än jag som förstod det med en gång? Eller är jag helt enkelt något utöver det vanliga, som jag alltid vetat utifrån det faktum att jag är bäst - ingen protest?

Ikväll är det Idol (what up!) och idolerna ska sjunga två låtar, varav en duett. Gotta love it. Imorgon är det dags för något jag längtat efter sen H&M broke the news: JIMMY CHOO-WOHOOO! Jag tänker inte säga vilken tid, eller vilka plagg jag spanat in. Det blir min lilla hemlighet. (IFALL JAG INTE LYCKAS ROFFA ÅT MEJ DEM OCH CHECKA UT SÅ KNIVAR JAG BÅDE H&M OCH MEJ SJÄLV)

Adios


mitt huvud är en fullsatt arena


Nu är jag hemma i Djurängen och lånar internet ett tag, eftersom vi inte har installerat det hemma hos oss än. Det är så sjukt handikappande att inte ha tillgång till det, bara en sån liten grej som att kolla upp ett telefonnummer eller vad det är för film på fyran ikväll.. näe, glöm det.

Jag hade 17 nya mail och kommentarer på Moodle (högskolans plattform) varav en kommentar till min och Evelinas sexologi-uppgift. Jag blev så upprörd över den att jag började skaka, men resonerade en stund med Evelina och kommenterade sen tillbaka. SNAP! Ibland förstår jag mej inte på folks reaktioner, men med hjälp av lite personlighetspsykologi och empati så går det bättre.

Jaja, nu ska jag lugna ner mej och försöka tänka på annat. Vi har börjat få fint i lägenheten, men det står kartonger ÖVERALLT och det ligger skräp och prylar i varje vrå. Göran skruvade fast våra nya hyllor i väggen så vi kunde få upp böcker och filmer. Nu ska vi bara fixa färdigt i klädkammaren så tror jag att det blir bättre ordning.

Apropå något helt annat, vilken bio-höst/vinter det här är! Coco, livet före Chanel, The Box, 2012, Paranormal activity, New moon, Luftslottet som sprängdes, Sherlock Holmes, Snabba Cash, Shutter Island, Brothers, I love you Philip Morris... OMG, I've died and gone to movie-heaven.

slapping the bass man


Ligger i sängen med en kopp extra starkt kaffe och läser igenom min tenta. Jag kommer inte ihåg någonting från igår, vad jag läste, vad jag skrev, hur jag tänkte? Är det vad som kallas stress?

Anyho, jag skrev sex sidor igår och har således klarat av mer än halva tentan. Idag förtjänar jag allt det där som jag drömde om igår.. Vid tolv-tiden ska jag och Victor flytta det absolut sista, bygga ihop möbler, inreda och städa. Sen ikväll blir det myskväll med middag och serier och film. Love it. Nu ska jag ta ma ett baud i baudkauret.




Personlighetsstörd much?


Näe nu dör jag lite grann. Jag orkar inte med hur min hjärna fungerar. Den ena halvan VET mycket väl att jag behöver hela dagen idag till att plugga, men den andra halvan vill göra andra saker. Den duktiga halvan frågar hela tiden den dumma halvan varför den vill göra andra saker? Ja, varför vill den det? Svara!  Nu skärper den sej, hör den det? Nej, den gör inte det. Den tänker på inredning, drömmer om vackra klänningar och suktar efter fortsättningen av Bones.. Jävla skräp-halva, den måste bidra med sin kreativitet annars blir det ingen hemtenta gjord.



nu måste vi dra


Ligger i sängen i mitt rum, antagligen sista gången på ett tag. Fast jag vet inte, eftersom vi inte fixat bredband till lägenheten än så har jag en känsla av att jag kommer dröja mej kvar här. Inte för att jag inte vill det annars, men betalar man hyra för ett annat place så är det väl meningen att man ska vara där :)

Imorgon går, vad jag hoppas är, sista flyttlasset och sen ska det fixas och donas och handlas - det roligaste med hela flytten. Men om jag känner mej själv och min karl rätt så kommer morgondagen bjuda på en hel del otrevligheter och bråk och irritation, som den hetlevrade otåliga kvinna jag är. Jag vet så väl hur det kommer bli, när jag kommer vilja packa upp alla kartonger, montera Ikea-möbler, inreda klädkammaren, sätta upp tavlor och åka och handla så är jag "stressande" och så blir jag arg som ett bi för att jag "INTE ALLS ÄR STRESSANDE, FY VAD ORÄTTVIST! JAG ÄR BARA IVRIG OM ATT ALLT SKA BLI KLART SÅ VI KAN FLYTTA IN FÖR VI HAR FAN BETALT HYRAN OCH DÅ VILL JAG FÅ DET FINT MED EN GÅNG OCH KÖPA GOD MAT SÅ VI KAN FIRA". Jag förbereder mej mentalt och tar ut ilskan i förskott, som jag brukar.

Idag har jag skrivit hemtenta i Sexologin och jag måste säga att det är nog bland det bästa jag åstadkommit hittills under mitt student-liv. När jag är klar med psykologi-uppgiften så kommer jag nog byta till den, för den är också riktigt riktigt bra. Nästan så jag borde få MVG fast man bara kan få VG. Mmmmm, det luktar skryyyt.

RSS 2.0