fredag


Har precis kommit hem och ska nu finslipa det sista på fördjupningen. Sov hos Victor inatt och imorse åkte vi direkt till CA och kvitterade ut nycklar till lägenheten. Sen lämnade vi av lite nyinköpta grejer som vi köpte igår kväll: tv-bänk, backar, toaborste och sånt kul. Vi träffade vaktmästaren som satte in telefonjack, och våra enda grannar, ett pensionärspar som bott där i 24 år. Mannen verkade supertrevlig, men kvinnan sa "Ja, det är underbart här - det är SÅ LUGNT OCH SKÖNT" - vilken pik! Underförstått "om ni inte är lugna så jävlar". Jaja, vi får väl droga henne om vi någon gång skulle känna för fest.

Om ett tag kommer Anna, så ska vi flytta lite prylz. Känner mej pirrig, för lägenheten är så fin, men jag vill att allt ska bli klart NUUUU!

H&M Spring 2010


Japp, i förrgår kom vårkatalogen från H&M. Jag älskar nya kataloger från H&M och IKEA. Man får såklart förvänta sej att den kommer innehålla standard-sortimentet, men såklart också nyheter. Jag har redan vikt ned sidorna och ringat in plagg som jag gillar. For example:

Korallfärgad bikini, guldfärgat kroppssmycke, basketskor med svarta paljetter och randig tröja med lös passform och lovely färger. Bilderna är alltså snodda från H&M.


tusenbröder och marabou


Mmmm.. har haft en riktigt slapp och skön dag. Vaknade tidigt till Tom DeLonges ljuva stämma och myste kvar i sängen medan Victor duschade och drack kaffe. Sedan kom jag hem, knäppte på Nyhetsmorgon, drack kaffe, åt gröt, kollade mailen osv. Sedan såg jag brevbäraren knöla ned paket i brevlådan redan klockan tio (han brukar komma efter två). I första paketet fanns ALLA SÄSONGER av Tusenbröder, Garden state, Maria Larssons eviga ögonblick och Nick and Norah's infinite playlist. I andra paketet fanns ett par jeansleggings med pads på knäna. Sweeta som bara den.

När mamma kom hem så åkte vi till Maxi. Där handlade jag delikatess-varor, som jag helt enkelt inte kan leva utan: havtornsjuice, ekologisk quinoamüsli, eco-chips, yoghurt-hallon-choklad och kattmat. Efter det körde vi förbi Nautilus och skaffade träningskort (what up!). Jag har tänkt börja försiktigt och jobba mej uppåt till mitt mål. Iofs har jag nog tänkt mej en aning större underarmar och liiite mindre bröst. 

Nu väntar en nyöppnad snus-dosa och fler avsnitt av Tusenbröder.





I wanna shoot the whole day down


Måndag igen när veckorna bara går och går. Som vanligt har jag bara legat hemma, kollat serier, snaskat och pluggat.

Är nästan färdig med fördjupningsarbetet (som egentligen skulle varit klart idag, men alla fick uppskov till torsdag) och har faktiskt haft riktigt "roligt" när jag skrivit det, även om det var sjukt ansträngande att finkamma tre feta böcker efter förklaringar till varför svin våldtar och mördar. Apropå det, så såg jag filmen Irréversible här om kvällen och jag kan inte sluta må illa. Den är egentligen en vacker kärlekshistoria, men innehåller två vidrigt brutala scener, till exempel en tio minuter lång våldtäktsscen utan klipp. Om jag inte hade blundat så hade jag spytt. Men för all del, se den ifall ni inte är gräsligt känsliga. Jag såg den främst i forskningssyfte, men också för att jag tycker att jag ansvarar för vad jag behöver förstå och inte förstå. Det är mitt ansvar att förstå hur fruktansvärd en våldtäkt är och det är mitt ansvar att förstå att förlusten av någon vi älskar kan driva oss till hämndbegär. Det är som om mitt kall är att försöka förstå alla sorger och all smärta. Men faktum är att det faktiskt kan hända vem som helst.

Jag har också skrivit en lista på allt som måste fixas och köpas innan vi flyttar på fredag. Till badrummet: Ett svart halkskydd till badkaret, en draperistång i matt metall, ett fint tvålfat till alla Lush-tvålar och svarta canvas-korgar för förvaring. Till köket: En rostfri blender, nya tallrikar och färska kryddor som aldrig dör. Till sovrummet: Sängar, cerise-rosa gardiner och svart matta. Till vardagsrummet: Mysiga kuddar och plädar, ljuslyktor, gröna växter, en svart bordslampa, en hylla till alla mina böcker och en tv-bänk i svart högglans. Till hallen: En stooor spegel med svart ram och en klädhängare. Till balkongen: vinterväxter till de fina krukorna jag fick av mamma och (of course!) en ljusslinga till jul. Jag kommer vara så nöjd när allt är färdigt att jag ska göra ett "hemma-hos-mig"-reportage i bloggen.

Det viktigaste av allt är såklart en julgran, men det blir ju inte än på ett tag, ifall man nu inte råkar gilla nakna bruna granar och barr på golvet. I så fall rekommenderar jag att hugga ned en i närmsta skog ASAP!



Nu börjar Vem vet mest.

klamydia hit och abort dit


Kom hem runt halv nio igår efter cirka 5 timmar i skolan. Vi finslipade det sista på vårt paper, sen läste vi hälsostatistik och blev totalt chockade över vissa fakta. De 10 % mest aktiva männen, från en undersökning gjord 1996, hade haft 29-560 partners var. Och, 38 % av männen uppgav att de, när de varit gifta eller sambo, hade varit sexuellt tillsammans med någon annan än den stadiga partnern. SICK! Sen hade vi föreläsning, övning och seminarie.

Annat intressant, i åldersgruppen 18-24 år har 49 % av de som varit gravida gjort abort. Det är hälften av alla de som varit gravida. Något annat spännande vi fick veta är att av alla tonårsgraviditeter i Sverige är det 94 % som väljer att göra abort. Och detta tyder på sexuell hälsa, enligt folkhälsoinstitutet. Men jag tycker inte det är okej att kalla det sexuell hälsa. En gravid tonåring kan faktiskt vara en 100 gånger bättre morsa än en 35-årig djävul med whiskey uppå ett snöre i halsen och ciggen kilad i mungipan. Bara för att det inte är socialt accepterat med tonårsföräldrar så kallas det hälsa att SÅ många väljer att göra abort. En annan sak som äcklar mej är att många har sex utan rekommenderade preventivmedel och ser abort som en enkel utväg ifall man nu så skulle "råka" bli gravid.

Och, till alla er som jobbar på Strand om somrarna och får ligga varje kväll men skiter i kondomen, när ni väl har klamydia sen och inte tycker det är en big deal att käka antibiotika, KNOW THIS: ni får inte sola, ni får inte dricka alkohol OCH ni får inte ligga (!!!) under hela antibiotika-kuren. Då kan ni fråga er detta: är det så jobbigt att ta på kondomen? To hell with sterilitet, ni får ju inte LIGGA!

Enough with the pekpinnar. Jag gick och la mej med världens magsmärtor, somnade med världens magsmärtor och vaknade med världens magsmärtor. Det är som kramp i tarmarna och ingenting hjälper. Jag hatar magont. Jag har heller svinis, migrän, ryggskott, brutna nyckelben och köttätande bakterier i ansiktet..

plötsligt händer det..


Sitter här med psykologi-böckerna i högsta hugg och skriver och skriver och läser och läser. Allt är på psykologi-engelska, men det är JÄTTEspännande och jag har just kommit till ro i en stunds inspiration till att skriva fördjupningsuppgiften. Tror det kan bli riktigt bra. Jag har aldrig skrivit ett så långt arbete, och särskilt inte om kognitiva personlighetsteorier på högskolenivå. I korta drag: jag ska analysera kräk 1 (Nils Bjurman) och kräk 2 (Martin Vanger) i Män som hatar kvinnor, utifrån en kognitiv teori om aggressivitet och våld. Nu vet ni det.

I tisdags skrev vi kontrakt med CA så nu har vi alltså äntligen hittat och fått en lägenhet som inte går av för hackor. Den är nyrenoverad (nytt golv, nya tapeter, nya vitvaror, nya klinker, nya hyllor etc etc), ligger på Getingen, granne med Emilia, nära Mats & Anki, ganska nära hem till mamma och pappa, lagom nära staun, nära skog & hav OCH nära norra kyrkgårn (om man skulle trilla av pinn behöver de inte köra långt för att hämta mej). Det enda jag funderar på är vart man går och hämtar ut post-paket och panik-handlar choklad vid PMS? OKQ8? Jag är van vid att bara behöva springa (läs: släpa mej) runt 50 meter. Jag måste gå från lägenheten till OKQ8 och ta tiden redan på inflyttningsdagen (30 okt - be there or be D E A D) tror jag. Så jag vet hur snabbt jag måste gå om de har nära till stängning och jag bara MÅSTE ha marabou liksom.

Nepp, nu ska jag torka håret, sminka mej, ta på mej horstövlarna och halsduken, åka buss och plugga sexuell ohälsa på bibblan med Evelina.


Etik verses moral


Jag är uppe tidigt idag, faktiskt gick jag upp redan vid halv sju.. Helt galet, jag vet, men är det mammas födelsedag så är det. Och jag kunde absolut inte somna om. Jag tror jag var vaken till ett inatt och låg och vred mej. För varmt, för kallt, för obekvämt, för många kuddar, för lite kudde, för varm kudde.. Som i Herkules Jonssons storverk och den allt för varma kudden. En till natt av ondo och jag dör.

Spotify låter Vårdguiden göra reklam för influensa-vaccinet. Say what?! Apropå det, så vet jag fortfarande inte om jag ska vaccinera mej eller inte. Jag var tvärsäker innan och sa att jag ABSOLUT INTE ska vaccinera mej. Men nu har jag bestämt mej för att göra en liten research och konsekvens-analys.

Pro-vaccination:
Jag slipper bli sjuk
Jag tål läkemedel på ett tillfredsställande sätt och borde slippa biverkningar
Jag skyddar andra från att bli sjuka - t.ex. de som inte har råd, är allergiska mot innehållet, små barn, eller de som inte har tillgång till vaccin - vill jag ha andras liv på mitt samvete?
Jag har råd
Jag har tillgång till det
Om tillräckligt många vaccinerar sig kan vi stoppa smittspridningen - om många blir sjuka finns det risk att viktiga funktioner i samhället slås ut (ja, det kan hända i Sverige!), som sjukvård, energiförsörjning, skolor, renhållning osv.. Vad händer då? Worst scenario - alla som inte blir sjuka plundrar städerna och skitar ned. Sen dör vi när maten är slut och blir sjuka av skiten! Precis som i zombie-filmer, fast utan zombies.
Det kan förhindra en andra influensavåg - om många vaccinerar sig blir många immuna mot viruset, således blir färre smittade i en andra våg och smittan förs inte vidare
Risken att drabbas av allvarlig eller livshotande sjukdom pga influensan är betydligt större än riskerna med att vaccinera sig. Risken att drabbas av svåra biverkningar av vaccinet beräknas en på miljonen.

Anti-vaccination:
Vaccinet är inte tillräckligt testat så man vet inte tillräckligt mycket om biverkningar och risker
Jag har ett bra immunförsvar och blir sällan sjuk
Faran med influensan är starkt överdriven via media, troligen "köpta" av staten och läkemedelsbolaget eftersom det finns ett starkt ekonomiskt intresse. De har ju redan betalat för vaccinet!
Jag litar på vetenskapen om att kroppen kan hantera sjukdomar av sig själv
Jag tror på människans kraft att mogna naturligt
Om jag blir smittad och sjuk och tar mig igenom den smärtfritt så får jag ett starkare immun-försvar
Läkemedel ska aldrig tas lättvindigt
Det är "The Man" som vill att vi ska ta vaccinet och jag gillar inte sådana uppmaningar
Det är bus-enkelt att skydda sig utan vaccin: undvik folksamlingar, stanna hemma när man är sjuk, tvätta händerna och hosta och nys i armvecket!

Jag har fortfarande inte bestämt mej.. Om jag tar det går jag emot mina principer, tar jag det inte så kommer jag ha så fruktansvärt dåligt samvete om det får ett olyckligt slut.

Bara en liten tanke.. Vädret är och har varit kallare än det brukar vara denna period, i och med kallare väder ökar smittspridningen. Tror ni att moder Jord vill ta kål på oss?



Lista i brist på annat


Piercingar: Nej
Tatueringar: Nej, men snart
Skostorlek: 39
Önskar du att du bodde någon annanstans: Ja, just nu är jag sugen på att flytta in i vår nya lägenhet
Vilket schampo använder du: Lush Squeaky Green schampokaka
Vilken parfym använder du: Marc Jacob's Daisy
Vad är du rädd för: Allt
Gillar du att tvätta: Ja
Gillar du Berg-och-Dalbana: Nej, man kan faktiskt dö

Mat: Kåldolmar
Låt: Bittersweet symphony - The Verve
Sak att göra: LÄSAAA
Sport: Ingen
Dryck: Kaffe
Kläder: Leggings och stor tröja
Bil: Kaxhannen
Senaste bok du läste: Prisoners of Hate av Aaron T. Beck
Personen du fick sms av: Emilia
Vad har du gjort idag: Förstorat upp saker, oroat mej, sett mej själv misslyckas, haft ångest osv..
Var det kul: Nej
Gillar du att slåss: Ja
Vad ska du göra ikväll: Sova

Är du seriös: Nej
Vad är du allergisk mot: Gluten
Var har du ont: Överallt
Använder du hårspray: Ja
Kan du stå på händer: Nej
Är du glad nu: Inte så det stör
Var du glad igår: Nej bara när jag fick gosa på Victors örsnibb och kramas med Siv
Känner du någon som jobbar på sjukhus: Ja
Kan du sjunga: Ja det kan alla
Ett land jag helst vill besöka: Nya Zeeland
Ska bli skoj: Att flytta till lägenheten och när tentorna är klara
Ska inte bli skoj: Att genomföra tentorna
Sparar till: Snus
Väntar på: Att bli klar med fördjupningsuppgiften så jag kan analysera en bok


OOOHH SHIT!

GET YOUR TOWELS READY IT'S ABOUT TO GO DOWN!
EVERYBODY IN THE PLACE HIT THE FUCKIN DECK, BUT STAY ON YOUR MOTHERFUCKIN TOES
WE RUNNIN THIS, LET'S GO!

I'M ON A BOAT, I'M ON A BOAT - EVERYBODY LOOK AT ME 'CAUSE I'M SAILING ON A BOAT
I'M ON A BOAT, I'M ON A BOAT - TAKE A GOOD HARD LOOK AT THE MOTHERFUCKIN BOAT!!

Detta eviga "oooohhh shit" vaknade jag till x antal gånger i morse, bara för att Victor gillar snooze-funktionen på sin mobil. Aldrig hade jag kunnat drömma om att ogilla The Lonely Island så mycket. Men det är smällar man får ta när man sover ihop med en morgontrött karl.

Ikväll är jag förkyld och trött och ser fram emot en stillsam kväll med Idol och Michael Jackson-tema, goood thai-mat och lyxigt rödvin.



tack glamour


Ligger här i Victors säng och har bläddrat igenom nya Glamour-tidningen och käkar morötter och dipp som om det gällde livet.. I Glamour lärde jag mej nya saker, t.ex:

  • Rihanna är årets bäst klädda kvinna
  • 15 säkra sätt att bli moderätt
  • Strumpbyxan fyller 70 år i år
  • Micropop och M&M är smarriga hälsosnacks
  • blah blah blah "så känner du igen en player" blah blah
  • blah "lider du av den nya kärleks-stressen?" blah blah blaaaaah
Jag vet redan att Rihanna har snygga kläder
Jag är redan moderätt
Jag bryr mej inte om hur gammal strumpbyxan är
Jag äter micropop med smör annars är det inget att ha och då är det inte längre ett hälsosnack
Jag känner igen en player för att han har "hora" skrivet i pannan och går med könet först
Jag lider inte av kärleks-stress, men om jag gjorde det så skulle jag veta det utan att behöva läsa Glamour

say no more


Okej nu har jag blivit förkyld en gång för alla. Jag har varit nära att bli förkyld flera gånger den här sommaren men har sagt nej, ätit en apelsin, druckit c-vitamin och överdoserat nässpray för att slippa. Och jag har sluppit. Men nu tänkte jag att jag skulle släppa förkylningen fri så nu har jag har knivar i halsen, värk i bihålorna och rinnsnuva. Jag har ändå inget att göra, jag har ändå inget planerat och jag har ändå inget jobb att gå till. Visserligen ska jag till biblan imorrn och "försöka förstå och ge synpunkter på ett sexuellt ohälso-problem som figurerat i media utifrån litteratur och nationella riktlinjer". WTF? Vad är en nationell riktlinje? Den här kursen är waaay too inriktad mot vården. Iofs heter den här delkursen Biomedicinska perspektiv. Vad förväntade jag mej? Och om jag tänker på det så är det alltid roligare att spara det bästa till sist = Psykologiska perspektiv, Sociokulturella perspektiv och Kommunikativa perspektiv där vi kommer läsa om ex. relationspsykologi, normbildning och intervju- och samtalsmetodik.

Jag pratade med CA igår och vi ska få titta på lägenheten på måndag. Det ska bli sjukt spännande.. Tänk om den är gräslig? Fast hon sa "jag är jätteförtjust i den, så ljus och fin, det ska verkligen bli jättekul att visa er den". Det skulle hon aldrig sagt om den var fruktansvärd?! Och vi kommer få flytta in första november, vilket innebär att bara fyra veckor senare får jag julpynta den. Jag ser fram emot att packa upp alla flyttlådor och vika in kläder i riktiga garderober, vakna på morgonen och ta på mej en nytvättad morgonrock och duntofflor, sträcka ut mej i divanen, titta på Efter tio på Victors plasma, diska med Yes viol-diskmedel, lyxhandla varje 25:e, tända värmeljus och äta chicken teriyaki framför Heroes och Chuck och sedan somna lycklig under dubbeltäcket i våra nya ställbara sängar..





liar liar pants on fire


Alltså, jag känner mej lurad, förd bakom ljuset och en smula naiv. Men när man är politiker, förtroendevald och riksdagsledamot, representerar ett parti och alla de människor som röstat på detta parti (och kanske till och med på just den politikern), ska man inte närvara i riksdagen då, och särskilt se till att ha Alvedon i medicinskåpet när det vankas voteringar? Det var verkligen ett scoop tv4 - aldrig har jag ens funderat över att riksdagsledamöter gör annat än sitter i riksdagen. Jag tycker inte de ska få ha andra jobb. Tänk på alla oss arbetslösingar som inte har ett enda litet uselt jobb, och så har dem två de jävlarna! Och ingen av er ska tro att jag eller någon annan i min närhet ska glömma det här. Nepp. Den här statistiken ska jag suga åt mej som en tvättsvamp, analysera och ta vara på och sedan sprida ut till alla jag känner. Nästa riksdagsval, då ska ni få se. Då kommer ni inte längre att ha två jobb era svin, i alla fall inte om jag får bestämma.



Den där Thomas Bodström har jag aldrig haft mycket till övers för. En typisk advokat, uppkäftig och ser ut att smida onda planer innanför pannbenet. Titta bara!



Listor ftw


1. Hur gammal är du om fem år?
27

2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag?
Katten Jansson

3. Hur lång är du?
173 cm

4. Vilken är den senaste filmen du sett?
He's just not that into you

5. Vem ringde du senast?
Victor

6. Vem ringde dig senast?
Victor

7. Hur löd det senaste sms:et du fick?
"Ditt paket från Gina Tricot AB finns nu hos Statoil/Frendo Berga Centrum. Ta med leg Mvh Posten"

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms?
Ringa

9. Är dina föräldrar gifta eller skilda?
Gifta sedan 22 år

10. När såg du senast din mamma?
Vid middagsbordet

11. Vilken ögonfärg har du?
Blågrå

12. När vaknade du i dag?
Först klockan 6, sedan 7.15 och sedan 17

13. Vilken är din favorit-julsång?
O Helga Natt med Tommy Körberg såklart

14. Vilken är din favoritplats?
Divanen eller mammas och pappas kök

15. Vilken plats föredrar du minst?
Köer av olika slag

16. Var tror du att du befinner dig om tio år?
I mitt hus med min välbärgade make och mina tre välartade, kloka och estetiskt vackra barn som varken skriker eller gråter eftersom de alltid är nöjda

17. Vad skrämde dig som barn?
Ika i rutan, den jäveln

18. Vem fick dig verkligen att skratta senast?
Nils

19. Hur stor är din säng?
105 för tillfället

20. Har du stationär eller bärbar dator?
Bäba

21. Sover du med eller utan kläder på dig?
Utan

22. Hur många kuddar har du i sängen?
Två

23. Hur många landskap har du bott i?
Ett

24. Vilka städer har du bott i?
Kalmar

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota?
Barfota

26. Är du social?
Nej

27. Vilken är din favoritglass?
Twister

28. Vilken är din favoritefterrätt?
Choklidpödding med plispglädde

29. Tycker du om kinamat?
Ja

30. Tycker du om kaffe?
JA

31. Vad dricker du till frukost?
Kaffe

32. Sover du på någon särskild sida?
Nej

33. Kan du spela poker?
Ja

34. Tycker du om att mysa?
Bara på fredagar

35. Är du en beroendemänniska?
Ja

36. Känner du någon med samma födelsedag som din?
Nej

37. Vill du ha barn?
Ja

38. Kan du några andra språk än svenska?
Engelska

39. Har du någonsin åkt ambulans?
Nej

40. Föredrar du havet eller en bassäng?
Havet

41. Vad spenderar du helst pengar på?
Kläder och snus

42. Äger du dyrbara smycken?
Ja

43. Vilket är ditt favoritprogram på tv?
Dexter, True Blood, Fringe, Top Model, DH, MP, Entourage, Gossip Girl, House, Lost, Heroes, Hung, HIMYM m.m.m.m.

44. Kan du rulla med tungan?
Ja

45. Vem är den roligaste människan du känner?
Jag

46. Sover du med gosedjur?
Ja med Victor

47. Vad har du för ringsignal?
Down under med Men at work

48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten?
Ja

49. Vad har du närmast dig just nu som är rött?
Min tröja

50. Flirtar du mycket?
Nej

51. Kan du byta olja på bilen?
Nej men jag kan starta en bil och köra på ettans växel, sätta på stolsvärmaren, byta radiostation samt öppna bakluckan

52. Har du fått fortkörningsböter någon gång?
Nej

53. Vilken var den senaste boken du läste?
Personlighetspsykologi av Claudia Fahlke och Per Magnus Johansson

54. Läser du dagstidningen?
Nej

55. Prenumererar du på någon veckotidning?
Nej

56. Dansar du i bilen?
Ja

57. Vilken radiostation lyssnade du till senast?
Mix Megapol

58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper?
Adress till en traderare

59. När var du i kyrkan senast?
Första adventskonsert förra året

60. Vem var din favoritlärare på högstadiet?
Ingen

61. Hur länge har du campat som längst i ett tält?
En natt på sin höjd

62. Vem var det som senast gjorde något extra speciellt för dig?
Victor som körde mej hem i morse fast han hade bråttom till jobbet



RSS 2.0