klamydia hit och abort dit


Kom hem runt halv nio igår efter cirka 5 timmar i skolan. Vi finslipade det sista på vårt paper, sen läste vi hälsostatistik och blev totalt chockade över vissa fakta. De 10 % mest aktiva männen, från en undersökning gjord 1996, hade haft 29-560 partners var. Och, 38 % av männen uppgav att de, när de varit gifta eller sambo, hade varit sexuellt tillsammans med någon annan än den stadiga partnern. SICK! Sen hade vi föreläsning, övning och seminarie.

Annat intressant, i åldersgruppen 18-24 år har 49 % av de som varit gravida gjort abort. Det är hälften av alla de som varit gravida. Något annat spännande vi fick veta är att av alla tonårsgraviditeter i Sverige är det 94 % som väljer att göra abort. Och detta tyder på sexuell hälsa, enligt folkhälsoinstitutet. Men jag tycker inte det är okej att kalla det sexuell hälsa. En gravid tonåring kan faktiskt vara en 100 gånger bättre morsa än en 35-årig djävul med whiskey uppå ett snöre i halsen och ciggen kilad i mungipan. Bara för att det inte är socialt accepterat med tonårsföräldrar så kallas det hälsa att SÅ många väljer att göra abort. En annan sak som äcklar mej är att många har sex utan rekommenderade preventivmedel och ser abort som en enkel utväg ifall man nu så skulle "råka" bli gravid.

Och, till alla er som jobbar på Strand om somrarna och får ligga varje kväll men skiter i kondomen, när ni väl har klamydia sen och inte tycker det är en big deal att käka antibiotika, KNOW THIS: ni får inte sola, ni får inte dricka alkohol OCH ni får inte ligga (!!!) under hela antibiotika-kuren. Då kan ni fråga er detta: är det så jobbigt att ta på kondomen? To hell with sterilitet, ni får ju inte LIGGA!

Enough with the pekpinnar. Jag gick och la mej med världens magsmärtor, somnade med världens magsmärtor och vaknade med världens magsmärtor. Det är som kramp i tarmarna och ingenting hjälper. Jag hatar magont. Jag har heller svinis, migrän, ryggskott, brutna nyckelben och köttätande bakterier i ansiktet..

Kommentarer
Postat av: Madde

Kikar in och önskar dig en trevlig helg :) Kram /M

2009-10-23 @ 17:36:41
URL: http://maddisenj.blogg.se/
Postat av: FotobyDenise [O R D & F O T O]

Hur är allt med dig?:)

Fin blogg btw;)

Ha en bra dag

KRAM

2009-10-26 @ 11:54:16
URL: http://fotobydenise.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0