...


Jag känner mej ensam och övergiven. Men mest känner jag mej tom och apatisk.

Jag lyssnar på all sorglig musik jag kan komma på och tittar på filmer som jag vet gör mej känslosam i vanliga fall men det fungerar inte. Det kommer ingenting. Är jag avstängd? Det verkar så.

Jag borde vara ledsen, upprörd, arg, besviken, sårad, känna mej sviken, bedragen.. Jag känner ingenting.

Så käre Freud, nu ber jag en död man om hjälp. Hur stänger man av försvarsmekanismer? Jag börjar bli rädd för mej själv.


...


Oh doubt in the girl by your side
She's feeding your pride
as you go for a ride
down the Star Mile

Worlds arise as she lets you come in
A duo begins
To the Hollywood Inn
of the lonely

And all the gold dust in her eyes won't reform into a ring
You hadn't lost the one thing
you kept in a safe place
Remember the face
of the girl who had made you her own
and how you left her alone

All's well at the base of the hill
You might need to fill
a prescription to kill
off the sirens

Look down from your tower on high
and take in the night
Look her right in the eye
She'll listen

And all the gold dust in her eyes won't reform into a ring
You hadn't lost the one thing
you kept in a safe place
Remember the face
of the girl who had made you her own
and how you left her alone

Life goes to those that are true
The regular news
overplaying the blues
with the light on

And if you burn the road
that'll lead you back to her in time
I watch you turn to stone
You can't find the sublime

She's moving on without you
The tide breaks
You watch the stars fade
They gather you back to their home
I guess it's better than being alone


mmmmmmm


Idag är jag uppe tidigt, antar att jag fortfarande går en smula på thai-tid för jag är pigg som en lärka.

De har mailat från Thailand. Tydligen har några turister lyckats haffa en kille som försökte sno deras väska, och de har bifogat bilder på honom. Riktigt ung, smal kille med lite långt och lockigt hår.. Det är så jag minns honom. Och det hände på exakt samma plats som för oss. Hur stor är sannolikheten att det inte skulle vara samma kille?

Nåja.. Idag ska jag och Emilia gå igenom lite kvitton och jag ska kontakta Trygghansa och fråga varför de inte hört av sej än. Egentligen är jag inte alls pigg på att börja härja igen, det är bara skräp och jag tycker bannemej att de borde kontakta mej och inte tvärtom. Det är jag som är deras kund och de har fått mitt ärende på sitt bord. Vad ska ni göra nu då?

Kollade precis vad min mobilräkning ligger på, 3500 cirka.. Hallelujah!

dementors are soulless creatures


Tjollahopp. Jag är hemma. Jag ligger i divanen och känner mej lite bättre och piggare än igår. Igår var jag apatisk, utmattad, yr och omgiven av dementorer.

I förrgår lämnade vi hotellet vid 17.30 (thai-tid) och tog flyget Phuket-Bangkok vid 21.30, sedan Bangkok-Köpenhamn vid 01.20. Kom fram till Kastrup lite innan åtta igår morse (svensk tid) och tog första bästa tåg hem vid halv tio. Kom hem till Djurängen efter 13 och käkade en pizza från Matstugan and it was good. Vi har knappt ätit någonting i Thailand, och så fort vi kom hem var jag sugen på allt möjligt. Jag var till och med hungrig när jag vaknade i morse. Det är konstigt vad kroppen och diverse hormoner gör med en. Kropp och psyke har ett fantastiskt och beundransvärt samarbete.

Inte har jag blivit ett dugg solbränd, jag har däremot blivit myggäten och min kropp är full av blåmärken. Ända sen djävulen knivhögg Emilia i torsdags så har vi mest skämtat om händelsen. De första två dagarna var allt väldigt klart, antagligen på grund av adrenalinkicken, och det kändes som om hela ens värld vänts uppochned. Det kan gå på en sekund, när ens barnsligt naiva bild av omvärlden som god bara raseras. Det är hemskt och fruktansvärt och mörkt när det händer. Man går runt och tror att man är beredd, att man är medveten om att det finns onda människor, att det kan hända hemska saker.. Men det är inte förrän det händer en själv som man inser hur fruktansvärt naiv och oskuldsfull man verkligen är. Det räcker alltså inte med en insikt. Man är bara lurad. Jag vill aldrig vara med om det igen. Helt utan tryggheten som finns i det som är HEMMA. Hemma är världens vackraste ord. Och Sverige. Och familj. På nationaldagen ska jag hissa flaggan och sjunga nationalsången utan att känna mej ett dugg rasistisk.

Jag är arg för att vi blev snuvade på vår underbara efterlängtade semester i paradiset. Nu fick det inte ens vara ett paradis för oss längre. Jag tror jag och Emilia är överens om att vi ser Thailand som något hotfullt just nu, något fult och hemskt. Och jag är skitförbannad för att det skulle bli vårat första intryck. Jag minns bara Thailand genom rutan på en taxi och diverse thailändska myndigheter.

Jag vill inte se eller höra om något som har med Thailand att göra. Jag vill inte höra språket, inte se människorna, inte lyssna på någon thailändsk smörig musik, eller känna lukten av deras sörja till mat.Jag somnade innan nio igår och vaknade vid tio-tiden idag, har inte vaknat till ens för en sekund inatt och jag känner mej helt utvilad och ovanligt pigg. Men vilket skitväder det är. Jag skulle hellre se sol och mycket hellre ha 35 grader i både luft och hav och sand som känns som potatismjöl mot fötterna..

Eftersom det enda jag "shoppat" där nere är sjukhusrummet, hundra taxiresor, mat, provisoriskt pass och annat skojigt, så tänker jag shoppa ihjäl mej här hemma. Och jag har redan börjat. H&M:s höstkatalog var till exempel to die for, som vanligt. Beställde ett par knähöga stövlar, en minikjol, prickiga strumpbyxor och en kofta. Sen beställde jag också ur sommarsortimentet, två bikinis och ett par örhängen för omväxlings skull. Allt gick på cirka 1000 spänn, vilket är billigare än till exempel ett provisoriskt pass =)


1...


Okej, seriöst. EN dag kvar! Jag tror jag dör. Pratade med Ros-Mari, hon var i Phuket i maj för två år sedan och berättade vad vi bara måste göra, till exempel åka till Freedom beach där man kan strö små bananbitar i vattnet så kommer det ett helt stim med vackra färggranna akvariefiskar. Vi skulle också åka till ett ställe som heter Laem Sing, som ska vara otroligt vackert. Hon sa att när det regnar så spolas det ned ormar från bergen.. Hmm.. Jag vill inte se några ormar.

Har så mycket att göra efter jobbet idag att jag inte kommer ha tid till något annat. Så nästa inlägg blir därför när vi är framme och den biten. Då får ni gå in på vår Thailands-blogg: fmylifenot.blogg.se.

Tack och hej snygga tjej

3...


... och jag dör av nervositet! Sitter på jobbet och här är det lugnt som vanligt. Jobbar döds-passet på en söndag, när man egentligen inte får använda kniv och solen lyser ute. Jag har huggit mej själv i hjärtat en gång i kvarten här sen jag började, men det biter inte riktigt. Näe.

Försöker fördriva tiden med korsord, quizzezzzz, reseforum och asos. Men klockan är ändå bara halv två.. Jag ska jobba döds-passet imorgon och på tisdag också. JAG KOMMER DÖ JAG KOMMER DÖ JAG KOMMER DÖ, så ligger jag och tänker när jag ska sova om kvällarna. Fast så tänker jag THAILAND THAILAND THAILAND och så somnar jag in. Drömmande om vår balkong, värme, sol och sprit. Hemskt va? Usch
RSS 2.0