where's my mind


Precis tagit ett bad utan bubbelbit från Lush men med hårinpackning, Nuxe huile prodigieuse (love!), vin och senaste Project Runway. Bästa förfesten är alltid i badkaret. Vid tio-tiden kommer Jessica och hämtar mig, sen blir det Larmet för första gången på länge länge. I köket sitter mamma och Nils. Jag tänkte sätta mig där en stund men då sa Nils: "Bara så du vet så pratar vi om rymden och meningen med livet" och så gick jag in till mig igen.


din lukt i din nacke


Nu är det fredag och jag har längtat hela veckan för ikväll ska vi göra sushi. Jag är sushi-nybörjare och känner att jag ligger efter flera flera år, men jag har inte vågat testa tidigare - rå fisk låter liksom inte gott. Det är gott. Och den där wasabin.. Jag dör nästan.

Igår var jag på staun med min ryggskadade mor. Kollade Åhléns och ville skära upp handlederna när jag varken kunde köpa något eller hade något bra skäl till att köpa något. Eftersom jag inte har några pengar. Eftersom jag inte har någon lägenhet att placera sakerna i. Men jag vill ha pengar och jag vill ha en lägenhet. Jag vill kunna bädda min säng med nytvättat linne och hänga upp gardiner som vajar i vinden när balkongdörren är öppen. Jag vill kosa till det i soffan med virkade bomullsplädar och ta långa bad med bubbelbitar från Lush. Jag vill baka bröd och vara lycklig i mitt funkiskök och sitta på min soldränkta balkong och dricka ekologiskt kaffe som jag bryggt i min Moccamaster.

Step back to reality.

Kvällen spenderade jag hos Johan och det var som vanligt - mysigt. Gotta love att somna och vakna upp och kunna gosa in sig i nåns armar och lukta i nåns nacke.tandläkarväder


Det är ju underbart väder idag, inte tandläkarväder - men likt förbannat ska jag dit ändå. Min tid har blivit uppskjuten i flera veckor för att hygienisten varit sjuk så nu har jag fått en annan. Jag ser inte fram emot det. Det är säkert nåt skit på gång med visdomständerna eller karies i kindtänderna som saknar emalj.

Och apropå uppskjutna tider. Jag ska till blodcentralen den 17 oktober och lämna blod. Hur tänker jag egentligen? Jag som var nån sekund från att svimma av ett vanlig blodprov när jag var där sist. Men. Jag ska i alla fall testa. Det kanske inte blir så farligt den här gången när jag vet vad jag har att vänta. För det andra så är det en fin gest och jag vill dessutom veta vad jag tillhör för blodgrupp.

Okej. Nu blir det tandläkarn.

sitting, waiting, wishing


Tisdag morgon. Kaffe i sängen med Siv och sudoku. Behandlar en nykläckt finne med tandkräm och hoppas att den ska förintas. Det kommer den inte att göra. Den kommer att bli pillad på. Mycket. Och så kommer området kring den att bli attackerat med nya finnar och så pillar jag på dem också. Stressfinnar.

Sitter och lyssnar på Håkan Hellström och kommer på att jag glömt skriva om hans sista turnéstopp på Liseberg här om veckan. Monzora och jag var där. Vi smugglade in rödvin som vi drack ur Coca Cola-muggar med sugrör och stod bakom en snubbe som... inte kunde dansa.. eller röra sig naturligt alls, men han dansade. Hela tiden. Vissa stunder kunde jag inte besluta mig för vilket som var mest underhållande - snubben eller Håkan. Åh, naturligtvis Håkan. Det är bland det bästa jag sett utan tvek. Gåshud hela konserten och Nu kan du få mig så lätt var fantastisk. Så också Det är så jag säger det + Kärlekens tunga.


 

 


Other than that Mrs. Lincoln, how was the play?


När jag varit lycklig en hel sommar, värmts av sol och njutit av rosé så är det svårt att komma ihåg varför jag egentligen tycker rätt bra om hösten. Jag tror inte jag är ensam om att någon slags motivation infinner sig. En insikt om att förändring är oundvikligt. Helt plötsligt hoppar tankar omkring precis som om hjärnan varit avstängd i tre månader - börja träna igen, sluta äta chips (sluta åtminstone äta chips varje dag), trappa ner på snuset, skaffa en almanacka osv osv. Som om livet kaosat och kylan och terminsstarten framkallar ett behov av att skapa ordning. Jag brukar alltid ge efter i hopp om att faktiskt få lite struktur i min stökiga tillvaro, men risken med att planera inför en förändring är att jag blir lika omotiverad och besviken varje gång, när jag efter ett tag märker att jag är tillbaka på noll eller, oftast, inte gjort ett smack för att införa det nya hälsosamma levernet.

Men det finns som tur är annat att gilla med hösten. Till exempel behöver man inte raka benen vareviga dag som sig bör om sommaren. Fötterna kan också försummas (förutom naglarna som ALLTID ska hållas kortklippta sa jag) hejvilt. Alla serier börjar igen och här är min lilla lista över return dates (inklusive de som redan börjat):
How I Met Your Mother - Tisdagar (har börjat)
House - Tisdagar (har börjat)
The Mentalist - Fredagar (har börjat)
Grey's Anatomy - Fredagar (har börjat)
America's Next Top Model - Torsdagar (har börjat)
Criminal Minds - Torsdagar (har börjat)
Private Practice - Fredagar (start 30/9)
Bones - Fredagar (start 4/11)
Desperate Housewives - Måndagar (start idag 26/9)
Dexter - Måndagar (start 3/10 - men pre-air finns tillgängligt om man vill fuska)

Annars då. Jag har hoppat av skolan. Jag vill inte bli sjuksköterska, det verkar alldeles för obehagligt att arbeta så där nära människor. Off to Arbetsförmedlingen.

everything but


Hemma i Kalmar nu. Är så skönt och jag och Nils har huset för oss själva. Igår blev det köttfärsbiffar och deluxemycket vitlökssmör med Johan, Nils och Charlie. Och fylla, comme d'habitude. Idag har Johan och jag haft en mysig dag med Siv framför en tänd brasa och Sons of Anarchy (mitt nya knark) sen har jag städat och putsat varenda mm av köket. Nu ska undertecknad göra lasagne. Adios.RSS 2.0