Ack,


Varför är jag alltid extra shoppingsugen när jag är pank? Varför hittar jag massor av saker jag vill ha, just när jag är pank? Och var tar de sakerna vägen när jag väl får pengar? Var tar suget vägen när jag väl får pengar? Vilket härligt i-landsproblem, känner jag. Egentligen är det inget problem alls, men det retar mej att jag inte får/kan köpa en enda liten liten sak denna månad.

Till exempel skulle jag vilja ha...




... nya nagellack


... en varmfodrad armygreen parkas


... sköna, varma skor utan dödsklackar


... en gosig tröja med stor krage



svamp svamp svamp


Idag är det lite av min favoritmåndag. Förra veckan var det seriepremiärer mest varje dag och idag har inget mindre än DEXTER returnat. Äntligen.. Från vad jag sett av trailern kommer detta att bli en riktigt svår säsong för Dexter. Han kommer vara jagad och det skrämmer ju såklart vettet ur mej. Hur det kunnat bli så att jag sitter och håller tummarna för att en seriemördare ska klara sej, det är bortom mitt förstånd.

Igår hade jag en superhärlig söndag. Jag spenderade den i svampskogen med mamma, pappa, Elise, Allan och Siv. Jag plockade svamp tills det inte fick plats mer i min hink, sen rensade jag den, mördade fem spindlar och något annat med ben, förvällde svampen och frös in den. Sen bakade jag äppelpaj av pallade äpplen, som blev dödsgod. Den är slut nu. När jag slöt mina ögon igår kväll såg jag bara svamp.. svamp och svamp..

Nu tänker jag kolla om det är ledigt i tvättstugan. Ikväll blir det hårdträning. Say WHAAAT!


....


Uppesittarkväll blev det visst. Inte riktigt vad jag planerat, men det funkar. Sedan åtta har jag hunnit med mat, Project Runway, CSI NY, lite Ace Ventura och Transformers, Ben & Jerrys Vanilla Toffee Crunch (f yeah!), rödvin, en halv påse chips, typ en timmes telefonsamtal med Nils, och nu.. THE DEER HUNTER! Hundra år sedan jag såg den sist, men det är faktiskt en av världens bästa filmer. En av 1001 filmer att se före döden tar dej.

Fler filmer man måste se före döden:

Pulp Fiction
As Good As It Gets
One Flew Over The Cuckoo's Nest
American Beauty
Gone With the Wind
The Reader
The Ciderhouse Rules
What's Eating Gilbert Grape
Shawshank Redemption
Forrest Gump
Terminator 2 (okej ettan också, annars hajarunte)
Juno
Lilja 4-ever
The Shining
Garden State
Changeling
Little Miss Sunshine
The Godfather 1, 2, 3
Inception
Schindler's List
American Psycho
The Silence of the Lambs
The Usual Suspects
Se7en
Sleepers
Stand By Me
It's a Wonderful Life
American History X
Taxi Driver
Amélie
Mystic River
Million Dollar Baby
Requeim For a Dream
L.A. Confidential
Life Is Beautiful
The Green Mile
Braveheart
Gladiator
A Beautiful Mind
Slumdog Millionaire
Hotel Rwanda
Donnie Darko
Scarface
Casino
Crash
The Truman Show
The Hours
Fried Geen Tomatoes
...





bla bla

Lördag idag, och jag är ledig.

Jobbade till 18 igår och sista samtalet gjorde att jag kokade av ilska. Jag satt i samma "kupé" som Xhevahire och hon tog ett samtal, hörde henne säga "Vad sa du? Kan du prata lite högre?", sen "Nej, det finns ingen här som pratar svenska". Så slängde hon på luren. Kunden hade frågat efter någon som pratar svenska. Seriöst. Fan vad jag blev arg redan då. Sedan ringde det hos mej. Det var samma kund.

Kund: Vart befinner du dej i landet?
Jag: I Kalmar
Kund: Kan man hamna på andra ställen om man ringer det här numret?
Jag: Nej, vi finns bara här
Kund: Jag pratade nyss med en utlänning, som slängde på luren när jag frågade efter någon som pratade svenska
Jag: Ja, jag hörde det samtalet, hon sitter här bakom mej
Kund: Vad är det för service ni har? Ska man inte kunna få hjälp med sina frågor hos er?
Jag: Det beror på bemötandet..
Kund: Men hon förstod ju inte vad jag sa!
Jag: Jo, hon kan svenska, hon förstod, men hon hörde dej inte!

Sedan tog vi hennes ärende, gällande öppettider..

Kund: Vad heter eran chef?
Jag: Linn..
Kund: Kan jag få prata med henne?
Jag: Nej, hon jobbar bara kontorstider..
Kund: Ge mej hennes nummer!
Jag: Nej, det tror jag inte att jag kan lämna ut hur som helst. Du kan få prata med reklamation om du vill lämna klagomål..
Kund: Jag vill prata med er chef!
Jag: Men det går ju inte..
Kund: Vad har hon för telefonnummer?
Jag: Jag kan inte lämna ut det hur som helst, sa jag..
Kund: Jaha, så du vet inte..

Jag kopplade henne till reklamation.

FAN VAD ARG JAG VAR! Hur har man mage att först be att få prata med någon som kan svenska, sedan ringa tillbaka och FORTSÄTTA tjabba och sedan få det till att det skulle vara Xhevahire och jag som gett henne dåligt bemötande. Helt otroligt. Vad har man bakom pannbenet? Nåja.. Hon pratade med reklamation och fortsatte be om numret till Linn. Reklamation bad henne återkomma på måndag under kontorstid. Tackar just nu Gud or whatever för att jag inte jobbar på måndag.


yeah yeah yeah


Idag är jag ledig och det är så skönt att jag nästan spricker av glädje. Ledighet är verkligen så mycket bättre när det finns något att vara ledig ifrån. Har haft stängningspass tre dagar i rad nu och det är inte bra för mitt hjärta. Några minuter före utloggning får jag alltid panik över att någon ska glömma bort mej och råka stänga in mej..

So, idag tog jag sovmorgon, sen drack jag två koppar kaffe och åt gröt till frukost. Sen har jag diskat (en hel armés disk), råkade tappa ett glas i golvet som gick i fem miljoner små små små bitar.. Jag var barfota, men hittills har jag klarat mej undan splitter i trampdynorna. Jag dammsög och passade på att ta resten av lägenheten. Herregud asså, vår dammsugare är ju så gott som död så vi försöker undvika att använda den, men nu var dammråttorna stora som katter snarare. Eewww! När jag höll på i hallen höll jag på att bli galen på en fluga som hela tiden skulle vara in my face. Gissa var den är nu?! Mmm, i dammsugarpåsen. Det är inte många som lyckas dammsuga upp en livs levande fluga.

Om ett tag ska jag in till staun med Emilia och leta upp present till Victor som fyller år i övermorgon. Ikväll ska vi träna, för första gången på två veckor.. Mjau!


yes we can yes we can


På självaste valdagen sitter jag på jobbet och suckar och önskar att jag kunde vara hemma framför tv:n. Jag känner mej pirrig och lite nervös idag. Det är en stor dag och när jag har slutat ska jag gå raka vägen till valstugan och lägga min röst. Det är vad jag kallar söndagsunderhållning. Det är inte söndagsunderhållning att jobba. Och inte heller att ringa hit. Ni ska vara i era vallokaler, eller framför era tv-apparater, hållande era god damn tummar.

Ifall ni ännu inte röstat så vet ni vad jag tycker. Rödgrönt. Not the devil.

Imorgon börjar jag vid 13, så jag kommer sitta uppe till två inatt och följa valvakan.

två lyckliga dårar


Mmm vilken underbar dag det är. Det har jag bestämt mej för. Vaknade runt tio idag, käkade frukost och nu sitter jag här och lyssnar på Lisa Ekdahl. She's a fucking poet asså..

Idag kommer mamma och pappa hem och jag längtar efter dem så!!! De kommer vara mörkhyade som svin, men det kan de väl få ha då.

Såg ni Utfrågningen av de rödgröna igår? Det gjorde jag och handen på hjärtat, jag tyckte att Mona Sahlin var bra. Hon kändes inte så sur och trist som hon brukar, utan varm och med glimten i ögat. Jag gillar att se människan bakom politikern och nu är jag ännu mer övertygad om att jag kommer rösta rätt på söndag. Jag hade tänkt gå på premiären av Bas på Nautilus på söndag morgon och sen gå raka vägen till vallokalen, men inte kan jag det. Jag jobbar 9-18, så det får bli kvällsröstning för min del. Och inget bas.. SUXX! Men just det, jag tjänar ju över 2000 spänn. Okej då.

Igår gjorde vi VÄRLDENS godaste mat. Ångad kålfärs med potatis och skysås. En mycket enklare version av kålpudding kan man säga. Vi hämtar senaste tidens recept ur kokboken "Gott & lätt - Smalmat hämtat ur Allt om mat". Allt är proteinrikt, har låg fetthalt och få kalorier. Och det är verkligen både gott och lätt. En rätt tar lika lång tid att slänga ihop som att steka på ett par hamburgare med pommes i ugnen, och då finns det ingen anledning till att steka på hamburgare längre. För det andra så får du en riktigt varierad kost och en surprise for your mouth varje gång. Det blir också mycket roligare att laga mat.

Today's:

Lisa Ekdahl - Två Lyckliga Dårar
Lisa Ekdahl - Benen I Kors
Lisa Ekdahl - Öppna Upp Ditt Fönster
Louise Hoffsten - Let the Best Man Win
Heather Nova - London Rain (Nothing Heals Me Like You Do)
Timo Räisänen - Outcast
2Pac - Changes
Snook - Håll Käften Orkestern
Kristian Anttila - Smutser
Eminem & Rihanna - Love the Way You Lie
Maskinen - Kärlek Vid Sista Ögonkastet


en helt vanlig tisdag


Har precis kollat idol och jag gillar't. Tyckte inte att någon var superbra idag, hon den sista lät som en blandning mellan Melissa Horn och Lisa Ekdahl.. Och Lisa Ekdahl kan man aldrig ogilla. Nu tittar jag på Utfrågningen och jag blir bara argare och argare.. borgarpack!

Idag har jag umgåtts med Emma hela dagen. Det var fab. Vi gick på IKEA, modehuset, staun och handlade på Maxi. När jag kom hem diskade jag. Alltid kul. Sen lagade jag mat och det blev så jädra gott. Nudelsallad med räkor och zucchini. Skalade räkor för hand (eftersom de alltid är godast och finast), ugnsstekte zucchini (skulle vara aubergine), hackade vitlök, färsk chili och färsk chokladmynta (egentligen skulle det vara basilika) och kokte risnudlar. Blandade ihop allt med limesaft, rapsolja, socker och salt. MMMMumsigt. Men ska ni prova på att - servera detta med ett stort glas vatten. Ganska starkt, även om man tömmer chilin på fröna. Vi åt detta ljummet, men jag tror nästan att det är godare kallt.

hej då

oh come OOOON!


Jag är så arg, precis som Mikael Wiehe, på högerregeringen. Så jag undrar, lite blygsamt naturligtvis, ska du bara tänka på DEJ själv, din egotrippade skithög, eller ska du ta med resterande nio miljoner i beräkningen, när du väljer på söndag?

Vill du verkligen ta från de fattiga och ge till de rika? Ska utförsäkrade straffas på grund av Fredrik Reinfeldts fördomar om bidragsmyglare? Ska arbetslösa fortsätta kallas lata och bli samhällets skamfläckar tillsammans med de sjukskrivna och pensionerade? Är någon egentligen mer värd än någon annan, bättre än någon annan? Vi är födda in i samma värld, ändå har vi så förbannat olika förutsättningar. Kom igen, vi är väl polare? Kvotera föräldraförsäkringen, klappa varandra på axeln och om du har ett äpple, dela det med mej. Tack och hej!


"Käre Fredrik, tack för skattesänkningarna, men det var inte på bekostnad av barnen, de sjuka och gamla som jag skulle få det bättre." - Jonas Gardell

you're the voice


Det är bara en vecka kvar! En vecka kvar till valet 2010 och jag längtar. De bästa åren är valåren eftersom man känner sej extra mycket som en del av samhället. Jag hoppas verkligen att alla tänker rösta, om ni inte gör det så förtjänar ni att brinna i helvetet o dyl. Särskilt arg blir jag på de kvinnor som inte utnyttjar sin rösträtt. Ni borde skämmas med tanke på vad vi fått utstå sedan tidernas begynnelse. AMEN!

promenade


I lördags var jag och Emilia på promenad med våra kameror. Kändes som när jag och Emma gick runt med kameror på fotolektionerna och tog bilder med helt värdelösa motiv och inställningar, men ibland är man tvungen att prova allt med sin nya kamera! Så är det bara. Vad de föreställer? Beats me..






















Annars då.. I be sick. Har vaknat inatt av att halsen gjort så sjukt ont och att jag inte kunnat andas. Det är äckligt att vara förkyld. Men tacka gudarna för ZYX - värktabletten för halsen.

RSS 2.0