när som helst kan dom komma på att jag bara är en bluff


Det är fredag och klockan är bara barnet. 20:14 för att vara exakt och jag dricker vin och väntar in Patrik och Emelie som när som helst nu entrar Kalmar och Harvarevägen.

Dagens humör: berg- och dalbana deluxe
Dagens andedräkt: vitlök
Dagens skit: rengöra luckorna till öppna spisen
Dagens yes: Emelie kommer hem
Dagens utstyrsel: svart + grått i jersey från topp te tåu och high 5-halsband för att fejka lycka


you can write it on your arm


Idag har jag vaknat på nästan rätt sida. Känner mig inte lika ångestfylld längre, men det gnager och skaver fortfarande någonstans i bakhuvudet där alla förlorade kärlekar, bittra årstider och svikna löften gömmer sig.

Igår kväll var John här och det var underbart. Vi drack öl, lyssnade på min bästa playlist, pratade om nuet och dået och framtiden. Det fick mig att må bättre och känna mig mindre vilsen.

Det ligger en slaktad fågel nedanför trappan på baksidan som jag över döda kroppen kommer att städa undan.


Att-må-lite-bättre-lite-mer-första-klass:
Bo Kaspers Orkester - Cirkus
Jack Johnson & G. Love - Rainbow
Devendra Banhart - At The Hop
Paul Simon - Mother And Child Reunion
Llojd - Östersjön
Veronica Maggio - Satan I Gatan

it hurts x 17


Vaknar av att Siv sitter och stirrar mig rakt i ansiktet, hon vill komma in under täcket. Känner efter - livet suger fortfarande, har fuckat upp nacken i natt, fått en monsterfinne på ryggen efter all Hawaiian Tropic, ögonen svider. Hjärtat det bränns.

Försöker verkligen att vara lycklig, men det är grått som om ett moln träffat mitt kvarter. Så fort jag hittar något att vara det minsta glad över så kliar det i bakhuvudet, saker som gör sig påminda, räkningar som ska betalas, pengar som inte finns, jobb som inte sökts.. Nu - näsblod! God is listening - what a crock of shit!


it's all going down the drain


Jag har kommit till nån slags punkt i livet där jag verkar få ångest av vad som helst. Det tröttar ut mig så förbannat, jag orkar inte med det. Det enda som verkar hjälpa är att ge efter för alla mina laster och diverse dödssynder, men så kan jag inte ha det mycket längre till. Det är både ohälsosamt och moraliskt förkastligt och hade jag varit katolik hade jag börjat oroa mig för vad som skulle göras mot mig väl i Helvetet - skulle helt klart bli insmord i eld och svavel, tvingad att äta råttor, styckas levande och kastas i en ormgrop.. Men sånt trams behöver jag inte oroa mig för. Istället oroar jag mig för att samhället snart kastar ut mig, dränker mig i bensin och kastar den brinnande tändstickan åt mitt håll.slaktar-lyckan-häller-bensin-tänder-på-piss-on-the-ashes-playlist-deluxe:

Dashboard Confessional - So Long, So Long
Håkan Hellström - Gårdakvarnar Och Skit
Kristofer Åström - I Got Me Drinking Again
Damien Rice - The Animals Were Gone
Death Cab For Cutie - I Will Follow You Into The Dark
The Verve - Lucky Man
The Starting Line - Ready
Matt Pond PA - In An Aeroplane Over The Sea
Daniel Adams-Ray - Gryningspyromanen
The Plan - Foggy Days
Håkan Hellström - Bara Dårar Rusar In
Oasis - Talk Tonight
+44 - No, It Isn't
Ryan Adams - La Cienega Just Smiled

if dreams are like movies then memories are films about ghosts


Har nästan oavbrutet legat i sängen hela dagen idag, bara gått upp för att hämta glass. Mått som en skit, mått som jag förtjänat. Nu har vi ätit älgstek och ska titta på film.


känslan man har


 

när solen blir en rödlök, och månen en rädisa och när det blir två torsdagar i en vecka.

 


känner hur det bränner inom mig


Har solat i trädgården hela långa dagen så nu är jag en smula (!) solbränd och hjärtat pumpar, pumpar. Emelie och jag åkte ned till Svensknabben där vi lade oss i solen en stund, sedan gick vi ut på stenarna och sprang ut i vattnet, sjönk ned i vad som kändes som kvicksand och doppade oss. Det var så kallt att benen domnade bort totalt, blodet frös till is och hjärtat stannade för en sekund. Sen skrek vi och sprang upp. Nu ska vi ta en cruise till staun med blommig klänning och saltvattenruffs. Livet deluxe.

Maskinen - Bränner


morning is hereeee


Humörsvängning deluxe kan man säga. Idag är jag på underbart humör, känner livet i mig, rider på min våg, tillbaks på ett bananskal, solen skiner idag, bara kravlös kärlek..

Min tatuering är till 90 % läkt och jag längtar till den dag då den är helt fnasfri och fin så jag kan få se den från dess bästa sida. Tänker köra lågskor utan strumpor i idag, randigt och leggings - eftersom det är så underbart väder. Återkommer senare.


håll blicken kvar i skyn


Det här har helt klart varit en av de värsta dagarna i mitt liv. Det har känts motigt att ens andas, som om jag inte riktigt har velat leva. Och nej, det är inte för att jag är arg på H&M. Det är mer som om jag tömts på all lycka och välbefinnande och istället fyllts av dess motsvarigheter - typ kval, bekymmer och missnöje. Och jag är mer påverkad av mitt ökande i ålder än jag låtsas om.. Inte för att jag bryr mig om rynkor eller på något sätt tror att ungdomen är det enda som räknas. Det är mer det att jag börjar känna att jag borde varit någonstans nu, någon annanstans än där jag är i livet. Jag skulle säga att jag känner det precis som Lars Winnerbäck verkade göra när han skrev Elden. Och jag skulle önska att jag kunde skriva precis så där. Det finns ingen som han.

"Det är så mycket som man borde klarat av vid det här laget och bestämt. [...] Ja, det var inte bättre förr, men det ska bli bättre framöver och nånstans har man i alla fall kommit om man vet vad man behöver. [...] Fast topparna är högre nu och dalarna är djupare sen elden försvann, som du vet. Man får välja själv och ta saker som de är. Är det jobbigt att tiden går och man blir äldre, eller kul att vara med? [...] Det är så många, så många som vill ta en ner på jorden. Vintern kan bli lång ändå här i den fjällhöga Norden."

Ja. Nu ligger jag i min underbara säng, med tempurmadrass och dubbeltäcke (försöker vara glad för det jag har). I natt delar jag den med lilla Kajsamaja, som ligger och sover bredvid mig just nu. Sötast i hela världen, utan tvek.


när man har tur


Okej nu är jag sådär arg igen. På H&M som vanligt.. Här har man gått och längtat och längtat efter Conscious collection och så släpps den i Kalmars butik flera dagar innan den skulle släppts, i alla fall delar av den, och jag blir arg för det, men tänker att det inte spelar nån roll för jag ska ändå köpa allt online. Man väntar med tålamod tills den ska släppas online, man går in.. Shortsen jag ville ha säljs tydligen bara i utvalda butiker, så fuck them tänkte jag; det fanns annat jag ville ha. Jag plockar på mig det, ska checka ut, betala med presentkort som jag önskat mig endast för detta ändamål.. Men det går inte att använda presentkort som betalmedel online.. Och de plagg jag vill ha är naturligtvis slutsålda i Kalmars butik. Nu dör jag. Är dessutom bakis och sjukt trött på Kalmar. Tack och adjö!


HÄR ÄR DEN!


Den rosa tårtan. Mamma gris och bäby-gris. Kärleksponnysar osv.


24 biblar, 24 år


Usch, jag kommer ihåg när jag fyllde 14 och skrev "14 biblar, 14 år" i min dagbok på Lunarstorm. Det var tider det, när man fortfarande kunde sätta en etta istället för en tvåa före fyran, så att säga. Eller när man fortfarande hade Lunarstorm. Just nu väntar jag på att tårtbottnen ska bli klar (den grillas i ugnen för tillfället) och att Emelie ska komma hit så vi kan tillverka rosa marsipan och cruisa runt i Volvon.

Väcktes åtta i morse, av en skönsjungande familj och en av magläge åstadkommen nackspärr. Den har dock släppt någorlunda. Fick mini-marängswiss till frukost, en kopp kaffe, kramar och presenter. Precis så borde varje morgon vara, det är omöjligt att vara olycklig då.

 

Födelsedags-fedt:
Eliza Doolittle - Pack Up
Maskinen - Pengar
Twista & Anthony Hamilton - Sunshine
Jay-Z - Lucifer
Atmosphere - Puppets
Citizen Cope - Bullet And A Target

vi har röda dagar framför oss


Guldfågeln arena-premiär ikväll och självklart ska matchen ses, fast på tv. Spelar ingen roll, vi har öl och vädret är nästan oförskämt vackert. I detta nu är det 22 grader ute, klarblå himmel, solsken.. Imorgon fyller jag år och Emelie och jag ska baka en rosa tårta för att fira. Nu lyssnar jag på Llojd när de gästar P4 och brinner nästan upp när jag tänker på att deras låt kommer spelas på arenan ikväll. Åhh regnet drar in över Kalmar sund, det blåser hårt i från norr..


my life has become a boring pop song and everyone's singing along


Sitter och lyssnar på Jack's Mannequin - Everything in transit och tänker på 2007.. Vaknade lite väl sent idag, svepte två koppar kaffe och kilade in en snus, behövde känna att jag verkligen levde. Nu käkar jag meze yoghurt och väntar på att molnen ska spricka upp. Det är för fasen nästan 20 grader ute och det blåser inte i Kalmar för första gången på tre hundra år (!!!).. Men ingen sol och då undrar jag - vad ska man då med värmen till?


you see evil everywhere

 

Åhhh. Idag blir det ingen Jan Stenmark. Men det blir ett klipp från en av världens vackraste små filmer, Gosskören. Vid 01:40-snåret börjar Jean-Baptiste Maunier sjunga och trodde jag på Gud så skulle jag utan tvivel vilja tro att han var en av hans änglar. Det finns en svärta i hans ögon och djupa sår i hans själ.. Har ni inte sett filmen så gör't nu.

 

 

 


sol i hjärta sol i sinne


Nu är det helt plötsligt fredag och jag undrar hur i hela friden tiden kunde gå så fort. När började tiden gå så här fort? Var det månne när jag fyllde 20 och allt började gå utför? På tisdag blir jag jättegammal. Men ni vet, inombords är jag fortfarande tio år yngre och ännu frågar folk efter leg när jag köper snus. Det skålar vi för tycker jag!


jag måste sluta hävda mig


Kastade mig precis på sängen i ett försök att nå fulländad avslappning för en sekund. Gick sådär. Har för det första dödsträningsvärk i skinkor, lår och triceps. Jag valde att våldta mig själv med fria vikter igår och struntade i att stretcha, vilket var ett genomtänkt drag = för att jag idag skulle känna mig extra levande. För det andra så har jag just kommit hem från blodcentralen på sjukhuset. Från och med idag gillar jag inte nålar längre. Jag som tidigare varit nästintill pervers när det kommit till sprutor, pierca öronen, tatueringen - är nu helt avskräckt. Eller det ordet räcker knappt.. Livrädd kanske håller. Jag var inte nervös alls, jag såg fram emot sticket så att säga, men människan råkade missa kärlet i högra armen och det gjorde så ont att jag nästan svimmade. Hon provade andra armen, då var jag beredd på ännu mer smärta, men det var inte så farligt. Däremot började jag tänka "BLOD BLOD BLOD BLOD BLOD BLOD BLOD", ni fattar.. Efter några sekunder var jag så yr att ljudet försvann, spykänslan påtaglig, svetten forsade. Och det här var bara två prover! Hur bra blodgivare är jag om jag inte ens kan genomföra ett vanligt blodprov utan att halvsvimma? Nåja.. Eftersom jag precis tatuerat mig så kommer jag inte bli kallad förrän om cirkus ett halvår och då bor jag nog inte ens kvar här. Men jag antar att människor i Sthlm vill ha mitt blod lika mycket som de vill i Kälmä. Mitt blod är heligare än en indisk kossas.

Anyhow. Jag kan knappt röra min högerarm för att den värker så fruktansvärt. Hur ska jag då kunna lyfta vinet till min mun ikväll? Sugrör? Aight!


förminskning


Jag har sån monsterångest att jag inte vet var jag ska göra av den. Och då är inte jag en sån som kan sätta mig och titta på en rolig film så går det över. Istället vill jag gärna se svåra draman, katastroffilmer eller Oz som får mig att tänka att min ångest inte är någonting i jämförelse med deras. Igår i Oz blev en inmurad i en vägg och lämnad där för att dö en lång och plågsam död i ensamhet, en annan som just skulle få börja spela professionell basket fick sin ena hälsena avskuren, en annan slog ut sin vrede och kastades in naken i the whole ett par dygn, en annan nekades parole eftersom han bajsat någon i munnen och bitit av toppen av någons snopp.. Sådärja! Det känns redan lite bättre, bara av tanken på andras ångest.

Imorgon ska jag ge blod för första gången. Kan man inte vara driftig som hårt arbetande kvinna får man ju dra sitt strå till stacken på andra sätt liksom. Nu regnar det och det luktar gott ute.

Ångestladdat:
John Mayer - Slow Dancing In A Burning Room
The National - Fake Empire
Iron & Wine - Godless Brother In Love
Coldplay - See You Soon
Yo La Tengo - Black Flowers


gold teeth and a curse for this town were all in my mouth


Så nu råder ozonlarm precis när man som mest behöver solen. Man, fuck d känner jag. Är det sol i morgon så tänker jag klä av mig naken och ligga i gräset tills den går ner. Tänkte bara informera om var jag står i frågan och nu vet ni alltså det.

Att våren väcker allt till liv är så sant som det är sagt. Blommor slår ut, träd och buskar knoppar, bin och humlor surrar, fjärilar flyger, fåglar bygger bon, uteserveringar byggs, fräknar poppar fram, näsor rödbränns, vinterjackor hängs undan.. Men främst av allt så är det som om stadens alla byggnader töms på dess boende. Människor väller ut på gator och torg. Och våren såg på sin skapelse och den såg att det var gott.


only love is all maroon

 

 

 


låt solen värma dig


Idag är det varmt, stundtals lyser solen het. Jag tog ofrivillig och alldeles för lång sovmorgon, verkar inte helt osökt som om jag lider av sömnbrist. Tog ut Siv, stannade till i backen innan skogen och lyssnade på allt fågelkvitter, började närapå gråta av tacksamhet inför den trofasta skogen som låg framför mig. Tog en lång och harmonisk promenad. Öppen jacka, inga vantar, ingen halsduk, grönt på marken. Men våren verkar onekligen svårflirtad i år.. I födelsedagspresent önskar jag mig vitsippor och brustna knoppar. Nu verkar det som om jag är ovanligt knäpp i skallen och nästan skamfullt blödig, men det är något speciellt med vår ändå, det går inte att neka till.I die


Igår kväll var helt klart underbart, från början till slut. Emelie körde in till stan, vi drack vin i plastmuggar, gick in på Harrys före nio, satte oss längst ner, sjukt lammstektätt, fick sex öl till priset av två, träffade massa trevligt folk.. Kom hem sent och vaknade tidigt idag. Nils födelsedag, vi har sjungit och ätit bakelser, klockan tre blire våfflor.


okej det är lördag kväll och jag är sugen på fest yes
Har precis dykt in i min bästa (eller okej, näst bästa) discoväst och sitter här och väntar på maut. Det blir keftedes och rostade rotfrukter och den vetskapen stillar inte direkt hungern.

Idag har jag monstersökt jobb, städat, slappat och självklart badat. Nu är håret torrt och mitt enda problem är vilken parfym jag ska ha ikväll. Jag gillar egentligen inte att vara impulsiv och byta för en kväll när det kommer till parfymer, så jag borde helt klart köra på den jag alltid har. Den är min, för evigt.

Pepp-talk:
Lady Gaga - Born This Way
Maskinen - Buffalo Blues
Desmon Dekker & The Aces - Israelites
Gym Class Heroes - Clothes Off!
Common & The Last Poets - The Corner
Rhymefest - Devil's Pie
The Notorious B.I.G. - Mo Money Mo Problems

fredagsnöje


Vaknade okristligt tidigt idag, ropade åt Siv att komma in under täcket en stund, gick upp, åt frukost, svepte två koppar kaffe, tog ut hunden och andades morgondagg och solsken. Har sedan spenderat nån timme vid datorn och gjort slutprov i engelskan, vilket inte var i närheten så jobbigt som det i naturkunskapen.

Igår kväll var Emilia och jag på Västerport Spa och göttade oss i bastun och jacuzzin och fick sedan varsin Moor Mud-behandling. Jag är helt mosig i kroppen idag, och det är så underbart skönt. Ska strax sticka iväg på obligatorisk fredags-Body Balance och det ska naturligtvis också bli underbart.


RSS 2.0